Délmagyar logó

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 11°C | 21°C Még több cikk.

Beton: könnyed fürdőzés

Az előzetesen vártaknak megfelelően a Szeged Beton az első, a Bodrogi Bau-Szentes pedig a második helyen jutott a magyar kupa legjobb nyolc csapata közé. A negyeddöntő sorsolását hétfőn tartják.
Eredetileg szombaton rendezték volna meg a ligeti uszodában a Szeged, a Szentes és a másodosztályú MAFC alkotta trió magyarkupa-csoportmeccseit. Az élet azonban nagy rendező: Kásás Zoltán, a Szeged Beton mestere, a háromszoros olimpiai bajnok magyar válogatott másodedzője mától vasárnapig a velencei vízilabda-kongresszuson tart előadást a világ élvízilabdázásának elmúlt tizenkét esztendejéről.

Mivel csak három csapatot soroltak a szentesi csoportba, egy nap, jobban mondva néhány óra alatt lezavarták a selejtezőt. A sort a Szeged és a MAFC kezdte. Előbbinek edzéssel ért fel a mérkőzés, utóbbinak meg ajándékkal. Az első negyedet 6–1-re nyerték a Tisza-partiak, ekkor szólt oda Marjai Zsolt játékvezető Erdős László ellenőrnek: „A hűvös időre való tekintettel nem lehet a mostani részeredményt néggyel felszorozni, és bemenni az öltözőbe melegedni?" A kérdés költői volt, ezért csak széles mosoly kíséretében érkezett rá válasz... Ennél azért valamivel komolyabban vette a meccset a Beton, ha nem is szakadtak meg az erőlködésben Weszelovszkyék, azért próbálták élvezni, hogy akkor dobnak gólt, amikor akarnak, amikor nem szégyellik.

Jaksának és társainak a Szeged ellen nem volt esélyük, a MAFC-ot viszont simán verték. Fotó: Vidovics Ferenc
Jaksának és társainak a Szeged ellen nem volt esélyük, a MAFC-ot viszont simán verték. Fotó: Vidovics Ferenc

Miután „kivégezték" a lelkes amatőröket, alig negyven perc múlva már a nyári nagy átalakuláson átesett Szentes várt rájuk. Az első másfél negyedben még nagyon iparkodtak a hazaiak, de a folytatásban már arra sem volt esélyük, hogy viszonylag kis különbségű vereséget szenvedjenek. A lényegesen nagyobb tudással, az erőfölénnyel nem tudtak mit kezdeni.

A csoportelső kiléte mellett a „minitorna" zárófelvonása volt hivatott a másik továbbjutó csapatról dönteni. Sokáig nem volt kérdés, hogy a Szentes is érdekelt lesz-e a negyeddöntő hétfői sorsolásán.

Eredmények, gólok

Szeged Beton–MAFC 20–7 (6–1, 4–3, 5–1, 5–2), gólszerzők: Kuncz 4, Mihajlo Korolija, Éles, Szabó Z., Juhász Zs., Varga P., Lehmann 2-2, Vejzagics, Milos Korolija, Komlósi, Molnár P., ill. Ádám 4, Győri, Kuitner, Pintér. Szeged Beton–Bodrogi Bau-Szentes 15–5 (3–3, 3–1, 2–0, 7–1), g.: Weszelovszky 4, Éles, Lehmann 2-2, Vejzagics, Varga P., Juhász Zs., Milos Korolija, Kuncz, Mihajlo Korolija, Molnár P., ill. Csente 3, Torday, Zsivanovics.

Bodrogi Bau-Szentes–MAFC 14–2 (2–0, 5–0, 4–1, 3–1), g.: Torday 5, Csente, Markó 2-2, Szabó L., Döbrőssy, Rácz, Szőke, Molnár A., ill. Honti, Gyarmati.
Végeredmény: 1. Szeged Beton 6, 2. Bodrogi Bau-Szentes 3, 3. MAFC 0 ponttal.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Németh Sopronban debütál

A hétvégén újabb felkészülési mérkőzések várnak a Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapatára. Fürészék a… Tovább olvasom