Délmagyar logó

2018. 11. 13. kedd - Szilvia 8°C | 17°C Még több cikk.

Bizonyítványosztás a megyében

Volt a megyében olyan NB-s labdarúgócsapat, amelyik elégedett lehetett az egész éves teljesítményével, míg akadt olyan, amelyik sok problémával küzdött, és nem az elvártat teljesítette. Következő összeállításunkban az NB II-es Makó, az NB III-as Algyő és HFC évét értékeltük az edzők segítségével.
Makó FC - labdarúgó NB II (4.)

Parádésan szerepelt a Makó FC a labdarúgó NB II keleti csoportjában. A zöld-sárgák minden idők legjobb eredményét produkálták negyedik helyezésükkel. A csapat produkciójával Takács Zoltán edző is nagyon elégedett volt.

Nálunk Czirbus Gábor volt a legjobb játékos

Az évad során lapunk osztályzatokkal (1-től 10-ig) értékelte a Makó FC labdarúgóinak teljesítményét. Mint minden ilyen, természetesen ez is szubjektív; egyáltalán nem biztos, hogy egyezik az edző, a szurkoló, vagy éppen a tudósító véleménye. Lapunk sorrendje (csak azokat vettük figyelembe, akik legalább 14 meccsen érdemeltek ki jegyet – a 30 percnél kevesebbet játszókat nem osztályoztuk): 1. Czirbus Gábor 5,95, 2. Magyar György 5,94, 3. Kis Krisztián 5,82, 4. Schreiber László 5,70, 5. Hadár Attila 5,68, 6. Mórocz Zsolt 5,67, 7. Bány Tamás 5,65, 8. Kulacsik Tamás 5,62, 9. Varga Róbert 5,56, 10. Turján György 5,54, 11. Kazán Attila 5,36, 12. Podonyi Norbert 5,27, 13. Fülöp Tibor 5,125.

– Nagyszerű évad van mögöttünk – kezdte a tréner. – Másokkal ellentétben én semmi esetre sem választanám ketté az őszi és a tavaszi szezont, mert az előző 15 pontja is kellett, hogy a negyedik helyen végezzünk. Büszkeséggel tölt el a szereplésünk, mert a Makó mind gazdaságilag, mind pedig infrastrukturálisan a mezőny végén kullog. A keretünk is szűkös volt, de bebizonyítottuk, hogy céltudatos munkával a munkahely és az iskola mellett is lehet szenzációs évadot produkálni. Kérdezték már többen, nem sajnálom-e, hogy nem végeztünk a dobogón.

Tény, a harmadik helyhez mindössze egy, a másodikhoz pedig csak két pont hiányzott. Megérdemeltük volna a dobogót, de a negyedik hely miatt sem fáj a fejem. Mint csapat Bőcsön funkcionált a legjobban a gárda, az ellenkező példa a Kazincbarcika elleni hazai meccs volt. A keretből mindenki maximálisan teljesített, közülük is kiemelkedett Czirbus, Magyar, Kis, Kulacsik és Hadár teljesítménye. Utóbbi egyébként 13 találatával lett a házi gólkirályunk. A következő évadban sem az lesz az elsődleges cél, hogy megpályázzuk a dobogót, a földön kell maradnunk, a legfontosabb, hogy továbbra is meghatározó csapata legyünk az NB II-nek. Hála istennek, elértünk erre a szintre, nem szeretnénk ebből engedni. Az eredményesség mellett ehhez az is kell, hogy továbbra is erőltessük a támadóstílust, hogy kiszolgáljuk remek közönségünket.

Algyő - labdarúgó NB III (2.)

A nyolcadikról helyről indult neki a tavasznak a labdarúgó NB III Alföld csoportjában az Algyő, amely parádés menetelésének köszönhetően végül a második helyen zárt.

– Az őszi idénynek alaposan megváltozott kerettel vágtunk neki. A távozottak helyére többnyire olyan fiatalok jöttek, akik még kevés felnőtt nagypályás rutinnal rendelkeztek. A célkitűzés ennek megfelelően nem volt elérhetetlen, az első nyolc hely. Végül a csapat ezt elérte, igaz, a terv alsó határán, éppen a nyolcadik pozícióban zárt. Ám fontos, hogy nem voltunk sokkal lemaradva az élbolytól. A kispadunk rövid volt, ezen változtattunk a téli felkészülés alatt, amikor megint sok változás történt a keretben, de mennyiségileg és minőségileg is erősödtünk. A műfüves torna nagyon jót tett, mert tíz edzőmeccset játszhattunk, és ezalatt sikerült összeállítani a csapatot. Harc volt a kezdőbe kerülésért, és ez jót tett a gárdának, mert tavaszi bajnokok lettünk 36 ponttal, emellett felmeneteltünk a második helyre – értékelt Lóczi István, az Algyő edzője.

A szakember ezúttal nem akart személyesen megdicsérni vagy elmarasztalni a csapatból egyetlen játékost sem. Inkább az egységet hangsúlyozta.
– Egyénileg nem emelnék ki senkit, akadt, aki sokat fejlődött, ám senki sem okozott csalódást. A fiúk egymást húzták. Egyetlen meccs miatt van hiányérzetem: Tápiógyörgyén kikaptunk, ám emiatt sem bántottam a fiúkat, mert 2–0-ra is vezettünk – mondta végül Lóczi.

Hódmezővásárhelyi FC - labdarúgó NB III (9.)

– Összességében és a végeredmény tekintetében sem vagyok elégedett. Az első hét hely volt a célkitűzés, az ősz pedig kiválóan sikerült, hiszen az ötödik helyen fordultunk. A téli felkészülés alatt sok meccset játszottunk, ekkor is még azt mondtam: a dobogón, vagy annak a közelében végezhetünk. Az akkori ellenfelek edzői ezt a hitemet megerősítették. Aztán jöttek a problémák: az első tavaszi mérkőzésen rögtön két meghatározó labdarúgó megsérült, majd a szezon közepére az amúgy szűkös, tizenhat fős mezőnyjátékos keretből kilencen maradtak. Éppen a közvetlen riválisok elleni meccseken kellett bevetnem a fiatalokat, így aztán ekkor produkáltunk egy nagyon gyenge tízmeccses sorozatot. A hajrá öt találkozójából négyet nyertünk, oda- vissza vertük a bajnok Békéscsabát is, de a sok sérült, a kárunkra elkövetett bírói tévedések és a szerencse együtt eredményezte kilencedik helyezésünket – vélte Kolozsvári János, aki már nem a HFC edzője: közös megyezéssel elvált a klubtól. A szakember a védelemmel elégedett volt, Dálnaki, Pécsek és Keller hozta az elvártat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már csak 49 nap van hátra az augusztusi Maty-éri vb-ig

Népes szegedi küldöttség utazik jövő héten a kajakos és kenus Eb-re (a helyszín Racice, Csehország),… Tovább olvasom