Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Biztos kezű végrehajtó

Hódmezővásárhelyen és Szegeden is kedvenc volt több mint tíz évvel ezelőtt Deák Attila, aki a nyáron, 35 évesen hagyta abba az élvonalbeli kosárlabdázást. A tripláiról ismert játékos a B csoportban azonban még játszik, pénteken éppen Vásárhelyen szórt 30 pontot a PTE-PEAC csapatában.
A gyorsasága már nem a régi, a csuklója viszont igen: Deák Attila, a Vásárhelyi Kosársuli és a Szedeák korábbi játékosa a hétvégén 30 pontig és 4 tripláig jutott a PTE-PEAC csapatában Vásárhelyen lejátszott B csoportos bajnokin – 35 esztendősen.

– Ma már csak hobbi a kosárlabda, kevés időm van edzeni, és ez meg is látszik a játékomon. Jó volt pályára lépni a Hódtóiban, a Kosársuliból Nyilas Pista, Kukla Zsolti, Vas Peti és Czibere Zoli is volt korábban csapattársam, Elek András pedig edzőm. Bár nagykőrösi származású vagyok, azt hiszem, mondhatom magamat tiszteletbeli vásárhelyinek és szegedinek is – fogalmazott Deák Attila.

Deák keze még a régi. Fotó: BB1.hu
Deák keze még a régi.
Fotó: BB1.hu

1996 nyarán az év ifjúsági játékosaként igazolta le a Kosársuli Deákot, aki 2000-ig játszott a Vásárhelyen az A és a B csoportban. Az ezredforduló után a Szedeákban szerepelt, 2003-ig Szegeden szórta a triplákat.

– Elsősorban az ismerősök kötnek Csongrád megyéhez. Vásárhelyen is van két remek barátom, és egykori szegedi csapattársaimmal, Kiss Zsoltival és Drahos Gabival is tartom a kapcsolatot. A feleségemnek köszönhetően 2010-ben kerültem Pécsre, azóta ott élek, imádom a várost – árulta el.

Deák Attila építi civil életét, a hobbiként űzött kosárlabda mellett bírósági végrehajtó-helyettesként dolgozik, és edzősködik is.

– A pécsi Rátgéber Akadémián foglalkozom két korosztállyal, tanulgatom az edzői szakmát. Civilként korábban ügyvédjelöltként dolgoztam, de éppen a hétvégén kaptam meg a végrehajtó-helyettesi kinevezésemet. Pécsett, egy önálló bírósági végrehajtó helyetteseként dolgozom, ezen a pályán képzelem el a jövőmet – tette hozzá Deák Attila.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Huszár János a forduló gólvadásza

Rovatunkban az elmúlt futballhétvége legjobb Csongrád megyei gólszerzőjét mutatjuk be. Ő ezúttal… Tovább olvasom