Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 3°C Még több cikk.

BL-dráma a végén: MOL-Pick Szeged-Kielce 26-27

A MOL-Pick Szeged a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcadik fordulójának csúcsrangadóját vívta az újszegedi sportcsarnokban. Drámai végjáték után 26-27-es vereséget szenvedtek a hazaiak.
MOL-Pick Szeged-Kielce 26-27 (11-14)
Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, 8. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 3500 néző. Vezette: Horacek (cseh), Novotny (cseh).
MOL-Pick Szeged: Sierra - Kallmann 4, Robledo 1, Bombac 3/2, Zubai 1, Ancsin 1, Prodanovics 6. Csere: Wyszomirski (kapus), Blazevic, Ilyés 3, Mindegía, Balogh 4, Vadkerti, Parrondo 2, Vranjes 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kielce: Sego - Musa 2, Bielecki 7/3, Lijewski 2, Chrapkowski 1, Tkaczyk 1, Cupic 5.  Csere: Szmal (kapus), Jurecki 6, Strlek 2, Buntic 1, Jachlewski, Zorman. Vezetőedző: Talant Dujshebaev.
Hétméteres: 3/2, ill. 4/3.
Kiállítás: 6, ill. 4 perc.

A kapusok teljesítménye: Sierra 14 % (2/14), Wyszomirski 44 % (12/27), ill. Szmal 43 % (10/23), Sego 41 % (9/22).

Juan Carlos Pastor: - Nem örülök, hiszen az utolsó pillanatokban kaptunk ki. Volt két akciónk a végén, amellyel akár nyerhettünk is volna, de a döntetlen megőrzésére is volt esélyünk. Az első félidőben nem voltunk önmagunk, rengeteget hibáztunk. Wyszomirski pályára lépésekor felébredt a csapat, a második félidő elején fordítottunk, ami nagyon pozitív. Sajnálom, hogy nem tudtuk megtartani az előnyt. Örülök neki, hogy egy ilyen komoly csapat ellen otthon meccsben voltunk. Ez egy apró lépés a céljaink elérése felé. A maradék két meccset fel kell használnunk arra, hogy a nyolcaddöntőig újabb lépéseket tegyünk afelé, hogy a nyolcaddöntőben jól szerepeljünk. Nagyon szépen köszönöm a szurkolók biztatását. Ha nagyobb csarnokunk lenne, az ois megtelt volna. Nagy erőt adtak nekünk a drukkerek.

Balogh Zsolt: - Gratulálok a Kielce csapatának. Csalódottak vagyunk. Fáradtak is, mert rengeteg erőt kivett belőlünk a fordítás. Több tiszta helyzetünk is volt az utolsó öt percben, a vendégek kapusa is remekelt ekkor, mi is hibáztunk. Emelt fővel távozhatunk, de azt látnunk kell, hogy még szükségünk van a fejlődésre, hogy egy Final Four-szintű csapat ellen nyerjünk.

Talant Dujshebaev: - Nagyon örülünk ennek a két pontnak. Köszönöm a játékosaimnak ezt a 60 percet. A második félidő első 15 percét gyorsan el kell felejtenünk, de előtte tanulni belőle. Volt karaktere a játékosaimnak, volt erejük visszajönni a meccsbe, ezért büszke vagyok rájuk.

Piotr Chrapowski: - A végsőkig hittünk a győzelemben, az utolsó 12 percre nagyon összeállt a védekezésünk, ez volt a sikerünk kulcsa.

2. félidő (15-13)

A szurkolól hosszasan skandálják a hazai csapat nevét! Óriási meccset láthattak a drukkerek, a fiúk mindent megtettek a győzelemért, ezért pedig jár a vastaps!

60. perc: Mindkét oldalon egy kihagyott helyzet. 18 másodperc van hárta, időt kér az épp támadó Kielce. Cupic 2 másodperccel a vége előtt betalál. A gól után vitatkoznak egy kicsit a játékosok, de gyorsan megnyugodnak a felek. Sajnos 26-27 a vége.

59. perc: Parrondoooo! 26-26

58. perc: Balogh lövését is védi Szmal. Jurecki gólját nem adják meg.

57. perc: Musa egyenlít. 25-25 Strlek ziccerével már sajnos 25-26

56. perc: Robledo erős löketét Szmal bravúrral védi.

55. perc: Időt kér a MOL-Pick Szeged.

54. perc: Jurecki góljával 25-24

53. perc: Balogh Zsolt három védő között mekkora passzt ad, jó ég! Prodanovics a beálló helyéről talál be. 25-23

52. perc: Jurecki lövését védi Wyszomirski, de a kipattanó után már nem tud hárítani. 24-23

51. perc: Cupic ziccerben, szépít. 24-22

50. perc: Bombac hetes jó. 24-21

49. perc: Vadkerti Attila kap kiállítást, csak tudnánk miért. Két gyors lengyel góllal. 23-21

46. perc: Bielecki hetesével 22-19 Prodanovics egy elképesztően szerencsés góllal válaszol, lövés után visszapattan rá a labda a kapusról, majd róla a kapuba pattan. 23-19

Csúcsrangadó Újszegeden Fotók: Karnok Csaba


45. perc: Láthatóan Bombac betörésére nem számítottak, gyors ki is használja, hogy üresen marad. 22-18

44. perc: Kallman megállíthatatlan. 21-18 Közben már nem is az ő nevét skandálják! Wisu, Wisu, Wisu!!! Wyszomriszki megint parádés!

43. perc: Traczyk szépít. 20-18

42. perc: Wyszomirski önkívületben, elképesztő védést mutat be most is. Kallman a túloldalon növeli a különbséget. 20-17

41. perc: Prodanovics révén újra két gól az előny. 19-17 Blazevicet kiállítják 2 percre.

40. perc: Jachlewski szépít, pedig hosszan támadott a Kielce, a bírók még a kezüket sem emelték fel. 18-17

39. perc: Ilyés a falban nem ismer kegyelmet, akármelyik oldalon is van. Támadják, de így is betalál. 18-16

38. perc: Szépítenek a lengyelek, után emberhátrányba kerülnek. Így is labdát szereznek, de Balogh Zsolt testi épségét nem kímélve egy vetődéssel labdát szerez.

37. perc: Parádé! Kallman kínaiból. Wyszomriski előtte megint védett. 17-15

36. perc: Kallman ziccerben! Bevágja! Vezetünk! 16-15

35. perc: Wyszomirski véd, Kallman ziccerben. Sego véd, de Zubai összekotorja a kipattanót. 15-15 Egyenlítünk!

34. perc: Lijewski góljára Ilyés válaszol. 14-15

33. perc: Balogh bombaformában jött ki az öltözőből. 13-14

32. perc: Wyszomirski pedig újabb védéssel!!!

31. perc: Balogh Zsolt mekkora bombával kezd!!! 12-14

1. félidő (11-14)

30. perc: Vadkerti lő, Sego véd. Ancsin lő, kapufa. Mindegía passzol, rossz. Jachlewski rohan egyedül a labdával, ziccer...de Wyszomirski véd!!!! 11-14 félidőben.

28. perc: Ez az!!!! Wyszomirski megint véd, majd Ilyésről mindeki azt hiszi, hogy passzol, de egy váratlan lövéssel 11-14

27. perc: Bombac hetesével. 10-13

26. perc: Durva lengyel szabálytalanság, de csak sima szabaddobás. Na de spori!

25. perc: Wyszomirski véd, Vranjes betalál. 9-12

24. perc: Időt kér a Kielce.

23. perc: Bunticnak most sikerül. 8-12

22. perc: Prodanovics hetesét pedig Sego védi.

21. perc: Remek szegedi védekezés!

20. perc: Heteshezt jutnak a lengyelek, ez jogos. Buntic lövi, de Wyszomirski kivédi, aztán labdaszerzés és Balogh ziccerből eredményes. 8-11 Hangorkán a csarnokban!

19. perc: Jurecki, Balogh és Tkaczyk gyors gólváltása után 7-11

18. perc: Parrondo bejön, és egyből gólt is szerez. Nagyon kellett. 6-9

17. perc: Jurecki. 5-9

16. perc: Labdát szerez a Kielce, Cupic ziccerben, de szerencsére fölé lő.

15. perc: Juan Carlos Pastor időt kér.

Csúcsrangadó Újszegeden Fotók: Karnok Csaba


14. perc: Strlek villan a szélen. 5-8

13. perc: Bombac labdát szerez, ellökik, de nem fújnak semmit... Később szándékos lábért kiállítják Blazevicet. Bielecki pedig betalál. 5-7

12. perc: Sierra belejött!

11. perc: Sierra véd, passzol, Prodanovics fut, és belövi a ziccert. Ez az! 5-6

10. perc: Bombac lövését védi Sego.

9. perc: Újra két góllal vezet a Kielce. 4-6

8. perc: Zubai háttal, esés közben lő gólt, de már belefújtak a bírók.

7. perc: Ancsin betalál emberhátrányban! 4-5

6. perc: Egymás után másodszor veszik el a bírók a labdát a szegediektől, amikor megszerzik a labdát, ráadásul most Zubait kiállítják. Füttykoncert. Cupic növeli a kielcei előnyt. 3-5

5. perc: Tkaczyk góljára újra Prodanovics válaszol. 3-4

4. perc: Prodanovics üresen marad a szélen, ki is használja. 2-3

3. perc: Bielecki hetesével. 1-2 Chrapkowski gyors ziccerével 1-3

2. perc: Robledo betőr, gól! 1-1

1. perc: Musa szerez vezetést a vendégeknek. 0-1

16.28: A magyar férfiválogatott szövetségi kapitánya, Talant Dujshebaev óriási tapsot kap a szurkolóktól. A lengyel szurkolók is fokozzák a hangulatot, az eddigi vendég szurkolótáborok között a kielceiek az egyik legnahgosabbak.

16.20: A Pick-induló már zúg a csarnokban, a szukolók pedig már gyülekeznek, már csak néhány szék üres. A telt ház biztos, ahogy a fantasztikus hangulat is. A Kielce másodedzője, Tomka Strzabaly gyógyulása érdekében a MOL-Pick Szeged felajánlott egy minden játékos által aláírt mezt, amelyet a lengyel csapat elárverezhet. Nagy taps kíséretében adja át a mezt a Kielce csapatának dr. Szűcs Ernő Péter, a Pick Kézilabda Zrt. igazgatóság elnöke.

16.10: A MOL-Pick Szeged csapata nagyon elegánsan érkezett a rangadóra, ugyanis most debütált a klub öltönyös egyenruházata, amelyen természetesen a MOL-Pick Szeged logója is látható.

16.00: Üdvözöljük olvasóinkat az újszegedi sportcsarnokból, ahol fél óra múlva kezdetét veszi a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcadik fordulójának csúcsrangadója, a MOL-Pick Szeged-Kielce derbi. A csoportelsőséget nagyban befolyásoló meccs előtt van egy jó hírünk: most már biztos, hogy a világ egyik legjobb beállósa, Aguinagalde nem játszik, nincs is a Kielce meccsre nevezett keretében.

Korábban:

Mindenki számol. A továbbjutás már tuti, az is eldőlt, hogy a MOL-Pick Szeged a második helynél rosszabb pozícióban már nem végezhet a D csoportban, így csak két kérdés maradt. Ki lesz az első, illetve kik juthatnak még tovább a legjobb 16 közé? Utóbbival szerencsére a magyar szurkolóknak nem kell foglalkozniuk. Az első hely kérdése azonban annál nagyobb témát szolgáltat mindenkinek – idegenben 37–32-re kapott ki a Szeged.

Éppen ezért egy kicsit visszább kell fogni magunkat a számolgatással, mert a lengyel bajnok, az eddig a D csoportban hét meccsből hetet megnyerő Kielce bombaerős csapat. Az első cél nem is lehet más, mint legyőzni őket, és a megszerzett siker, a megszerzett két pont is lehet hatalmas fegyvertény. 2013-ban sikerült ez a bravúr a Szegednek, a VELUX EHF Bajnokok Ligája negyeddöntőjében 26–25-re nyert a Pick hazai pályán. Idegenben – csakúgy, mint az ősszel Lengyelországban – öt góllal kikapott, és nem jutott be a legjobb nyolc közé.

Bemutatjuk az ellenfelet

A hetmeteres.com kézilabda-szakportál jóvoltából megismerkedhetünk a MOL-Pick Szeged ellenfelével. A lengyel bajnok Kielcénél nem történt nagy jövés-menés a nyáron. A Talant Dujshebaev vezette együttes fő célja a Bajnokok Ligája Final Fourjának elérése.
Fontos ember nem igazolt el a csapattól, hiszen Losert és Ólafsson is csak csere volt. A horvát kapusnak volt több jó meccse is a Kielcében, de ettől függetlenül nem vele képzelték el a jövőt a klubnál. A kétszeres olimpiai bajnok portás a Montpellier-hez írt alá. Távozott még Thorir Ólafsson is, az izlandi szélső 2011 óta erősítette a csapatot, ahol voltak remek idényei is, de Cupic érkezésével peremre sorult.
Kapusposztra elhappolták a Plocktól Segót. A horvát hálóőr Zágrábból való távozása után kivirágzott a Wislánál, így komoly párost alkotnak a legendás Szmal kapussal. A tavaly önmagához képest gyengébb formát hozó Cupic mellé elhozták Wetzlarból a korábban a Kielben is játszó Tobias Reichmannt. Sego mellett Mariusz Jurkiewicz szignóját is megszerezték a Plocktól, de a lengyel válogatott egyik legnagyobb ásza csak a következő szezonban csatlakozik Dujshebaev együtteséhez.


A kielcei vereség óta a MOL-Pick nem tud hibázni, és zsinórban öt BL-meccset – ebből három idegenben volt – megnyert. Kellő önbizalmuk van a játékosoknak, Juan Carlos Pastor alaposan felkészítette a fiait, mindent tudnak a magyar szövetségi kapitány, a Talant Dujshebaev irányította Kielcéről. Érdekes lesz a két mester meccselése is, hiszen a kirgiz származású egykori zseniális játékos egyik példaképe éppen a szegediek mestere, Pastor.

Együtt a MOL-Pick Szeged család. Játékosok, feleségek és gyerekek. Fotó: Frank Yvette
Együtt a MOL-Pick Szeged család. Játékosok, feleségek és gyerekek. Fotó: Frank Yvette

Mindenki készül. A szurkolók a meccs előtt szaloncukrot gyűjtenek, amit a Vöröskeresztnek adnak át.

A Délmagyarország pedig egy fotóval kedveskedik Mikulás napján, hiszen csütörtökön este a MOL-Pick Szeged játékosairól a feleségeikkel és a gyerekeikkel készítettünk közös fotót. Bízunk benne, hogy ezzel a különleges képpel egy szép ajándékot adunk Mikulásra. A folytatás már a csapaton múlik, hogy igazán emlékezetes maradjon december 6-a, 16.30-kor következik 2014 utolsó nagy derbije a BL-ben, a MOL-Pick Szeged–Kielce összecsapás.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi TE: kettős sikerrel tovább

A férfi tekecsapat Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján Zágrábban is nyert 6:2-re a… Tovább olvasom