Délmagyar logó

2016. 12. 04. vasárnap - Borbála, Barbara -5°C | 4°C

Bódi Attila: futsal és futball együtt

Végleg hazaköltözött a romániai Sepsiszentgyörgyről a hódmezővásárhelyi labdarúgó- és futsaledző, Bódi Attila, aki új kihívásokra vár.

Bódi Attila végleg visszatért Csongrád megyébe, illetve szűkebb hazájába, Hódmezővásárhelyre. A labdarúgó szakember három évet töltött a romániai Sepsiszentgyörgyön.

– Előbb a futball, aztán a futball és az üzlet együtt, végül már csak az üzlet kötött az erdélyi városhoz, a futball egy idő után eltűnt az életemből. Talán ezért is éreztem azt, ideje hazajönnöm, és bár most sincs még semmilyen, labdarúgással kapcsolatos feladatom, várom a kihívásokat – mondta Bódi.

– Félreértés ne essék, nem ajánlgatom magam, nem is szorulok rá, hiszen vannak eredményeim, és azt is tudom, nem vagyok egyszerű személyiség. A komoly munkára azonban mindig kész vagyok.
A szakember egy ideje kívülállóként figyelte a megye futballéletét, így aztán egészen máshogy látja a jelenlegi helyzetet, mint akik nap mint nap benne vannak.

Bódi Attila. Fotó: DM/DV
Bódi Attila.
Fotó: DM/DV
– Szegeden elindult valami, de továbbra sem látom az egységet, ugyanakkor erős az ellenérdekeltség. Ahhoz, hogy Szegeden egy profi csapat épülhessen, a megyének is segítenie kellene, hogy a csapatot ellássa képzett fiatalokkal, akiknek a felfelé áramoltatása széles bázison nyugodna. Sajnos hiányzik a megfelelő utánpótlásképzés, mert nem áramlik be az a pénz, amely a jó szakemberekhez kell. Makón, Szentesen, Csongrádon vagy Hódmezővásárhelyen nincs meg a támogatottság, ebben a gazdasági helyzetben nem is szívesen adnak pénzt arra a szintre, amit a csapatok nyújtanak – vélte Bódi.

Nem meglepő, az egykori makói és vásárhelyi labdarúgó kész koncepcióval állt elő.

– Régóta vallom sokakkal ellentétben, hogy a nagypálya és a futsal összefonódása jelentheti a jövőt. A Magyar Labdarúgó-szövetség tömegesítési törekvése mindkettő fellendítésére alkalmas. A futsal nem elvesz, hanem ad, hiszen a kisméretű pályán több a labdaérintés, több a párharc, több a rövid futás. A nagypályának tökéletes alap a futsal: az iskolákban vagy a városi bajnokságokban például az eddigi 5+1 helyett, amelyben nincs előrelépési lehetőség, 4+1-ben lehetne játszani, de nem tisztán futsalszabályokkal. Egy a lényeg: rendes labdával négy mezőnyjátékos futballozzon. Ebből aztán jobb alapképességű gyerekek érkezhetnének el oda, ahol dönteniük kell: nagypálya vagy futsal. Tudom, mindezt megszervezni irgalmatlanul sok munka, de a gyerekek hozzák a meccsre a szüleiket, így pedig visszatérhetnek a nézők a lelátókra. Ahhoz, hogy ez megtörténhessen, változtatni kell a szemléleten, sajnos a döntéshozók csak az üzleti, annak is csak a rövid távú részét nézik, sehol nem látom a szakmát. Lehet, hogy ez nem teljesen így van, de kívülről ez látszik – mondta végül Bódi Attila.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győzelemmel kezdte a felkészülést a Pick - galériával

A romániai Torda elleni edzőmérkőzésen aratott 37-25-ös győzelemmel kezdte meg felkészülési… Tovább olvasom