Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 16°C | 28°C Még több cikk.

Bodnár Ádám az országos crossfitgálán

Crossfit, Szeged - A szegedi Crossfit Trec terem versenyzője és személyi edzője, Bodnár Ádám ott lehet a novemberi meghívásos országos crossfitgálán, miután a hazai sorozat legutóbbi két fordulójából a győrit megnyerte, a budapestin pedig második lett.
Crossfit. Még csak ízlelgetjük ezt az új fajta mozgásformát. Ám azt tudni kell, hogy például az USA-ban 1995-ben született meg az ötlete, hazánkban pedig 2007-ben nyitották meg az első hivatalos termet. A rövid idő ellenére Szegednek már van egy igen komoly eredményekkel rendelkező versenyzője.

Bodnár Ádám (26) Budapesten született, ott is járta az iskolákat – és kosarazott egészen az NB II-es szintig 14 éven át. Aztán Szegedre hozta az élet, az SZTE JGYTF testnevelő-edző szakán tanul, miközben már 3,5 éve foglalkozik a crossfittel. De hogy ez pontosan mit is jelent?
– Több sportág, például a torna vagy az atlétika elemeiből áll össze. Saját testsúllyal dolgozunk, és az egész olyan, mint amikor köredzést csinálunk. Egy állomás, egy feladat, aztán jön a következő, és így tovább.
Súlycsoport nincs, a 120 kilogrammos együtt indul a 60 kilogrammossal, de egyik sem élvez előnyt emiatt, hiszen a feladatok kiegyenlítik ezeket az eltéréseket. A Crossfit Games a sportág csúcsa, egy európainak ide eljutni nehéz, nyerni pláne, bár egy finn srácnak már sikerült. Van, ahol csak két-három versenyszám van, de ezen a világversenyen tíz fölötti a feladat, amelyből több olyan is van, amelyet csak a helyszínen ismerünk meg – mesélt a sportágáról Bodnár Ádám.

Edzésben a súllyal Bodnár Ádám. Fotó: Frank Yvette
Edzésben a súllyal Bodnár Ádám. Fotó: Frank Yvette

Az immár szegedi erős ember – pedig az átlagtestsúlya csak 82-83 kilogramm – a hazai sorozatban, a Hungarian Cross Challenge-ben a négyből két fordulón vett részt, a harmadik, győrit megnyerte, a negyedikben pedig második lett, így ott lehet a novemberi crossfit gálán.

– A legjobb tizenkettő közé bekerülni nagy dicsőség, főleg mert az első két viadal alkalmával külföldön versenyeztem, így nem szerezhettem pontokat. Meggyőződésem, és ezt mutatja a tapasztalat is, hogy a crossfittel pár hónap alatt látványos eredmény érhető el egy átlagembernek is. Kiválóan alkalmas arra, hogy megismerjük a saját határainkat – mondta végül Bodnár Ádám, a szegedi Crossfit Trec terem versenyzője és személyi edzője.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A litvánok elleni győzelemmel zártuk az UEFA Régiók Kupáját

Győzött a litván FK Nevezis ellen, így a második helyen fejezte be a labdarúgó UEFA Régiók Kupája 4.… Tovább olvasom