Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 27°C Még több cikk.

Bodrogi Bau: meggyengült a motiváció

A Bodrogi Bau-Szentesi VK OB I-es férfi vízilabdacsapata jó ősz és gyenge tavasz után kiharcolta az elitben maradást. Tóth László vezetőedző szerint az együttesben az anyagi gondok, az uszodaproblémák és a sérülések, betegségek miatt helyezések maradtak.
A Bodrogi Bau-Szentesi VK férfi vízilabdacsapata a 11. helyen zárta a pontvadászatot, ezzel megőrizte OB I-es tagságát. Tóth László vezetőedző a bajnokság előtt a legjobb nyolcba várta tanítványait, ez főként a gondokkal, sérülésekkel, betegségekkel terhelt tavasz miatt nem valósult meg.

– Az utolsó mérkőzés nemcsak a győzelem, az időpont miatt is emlékezetes – közölte Tóth László –, este 9 órakor játszottunk a Szőnyi úti uszodában az UTE-val. Sajnos több neves, nagy hagyományokkal rendelkező fővárosi klub is olyan kényszerhelyzetbe került, hogy akkor és ott játszik, ahol olcsóbb, ahol tud, ez szülhet extrém kezdési időpontokat. Egyesületek igen, a sportág nincs végveszélyben: sok fiatal, tehetséges gyerek pólózik.

A bennmaradást pozitívumként értékelte a szakember, de rögtön hozzátette: az anyagi és az uszodagondok, valamint a bajnoki hajrában jelentkező sérülések, betegségek (például Éles Vilmos és Józsa Tibor) miatt helyezések maradtak az együttesben. Optimális esetben megvalósulhatott volna az általa kitűzött cél, a legjobb nyolc közé kerülés. Tavasszal ehhez önmagukat is le kellett volna győzni, a fontos meccsekre „lebontani" a pszichikai korlátokat. A bajnokság második felére meggyengült a motiváció, mert állandóan az anyagi nehézségekkel (fizetések csökkentése, elmaradása) és azzal szembesültek a játékosok, hogy nem gyakorolhatnak az uszodában – fogalmazott Tóth.

Tóth László edzőnek (a kép előterében előrehajolva) nem volt könnyű motiválnia csapatát. Fotó: Karnok Csaba
Tóth László edzőnek (a kép előterében előrehajolva) nem volt könnyű motiválnia csapatát.
Fotó: Karnok Csaba

– Egyénileg nem emelnék ki és marasztalnék el senkit, mindig csapatban gondolkodom, az a legfontosabb, hogy a teljesítményével ki mennyire van hasznára az együttesnek. Az már biztos, hogy Turzai Gábor Szegedre, a Betonhoz távozik, a többi srácról nincs információm, de a nem szentesi kötődésűek valószínűleg távoznak. Bizonytalan, milyen kerettel kezdhetjük a következő bajnokságot, pedig a legnagyobb erősítés az lenne – igazolásra nem gondolhatunk –, ha együtt maradna a csapat, és folytathatnánk az egy éve megkezdett közös munkát – zárta gondolatait Tóth László.

Gyűjtik a pénzt

A felnőtt férfi vízilabdacsapat éves költségvetése mintegy 25 millió forint, vagyis 100 ezer eurót sem tesz ki. Jelenleg Molnár Zoltán klubelnök vezetésével gőzerővel folyik a büdzsé gyűjtése, előteremtése: számítanak arra, hogy a társasági adóval kapcsolatos törvényt jóváhagyja az Európai Unió, de komoly főszponzort is keresnek, megcélozva cégeket, vállalkozásokat. A helyzet nem könnyű, de a megszűnés nem fenyegeti a szentesi férfi vízilabdát – közölte Bocskay István elnökségi tag.

Olvasóink írták

 • 3. szbarat 2011. május 25. 15:55
  „Ez mind mind IGAZ, amit Lacla leírt.”
 • 2. lacla 2011. május 25. 15:20
  „Az, hogy Molnár Zoltán gőzerővel gyűjt akkora tévedés mint Bocskay elnökségi tagi pozíciója. Köztudott, hogy Molnár gerinctelenül bujkál a játékosok megkeresése elől, akik csak az elmaradt pénzük után érdeklődnének. Molnár A Hungerit embere, akinek nem érdeke a férfi vízilabda felfuttatása az esetleges női csapat háttérbeszorulása miatt, Bocskay pedig Szirbik polgármester embere aki csak az álláshalmozást tudja jól csinálni. Ha ők a teljesítmények után kapnák a fizetést még a minimálbért sem érnék el. Ilyen vezetőségi tagokkal nem fog a szentesi férfi vízilabda kilábalni a gödörből, sőt valószínűleg szép lassan eltűnik. Sajnos...”
 • 1. szbarat 2011. május 25. 15:03
  „Hova süllyedt a méltán híres szentesi vízilabda? Még jó, h nem szűnik meg, csak végülis kínlódás lesz az egész, mintahogy az elmúlt években. (minden Szentesen)
  Ezzel a Bocskayval, meg Molnárral sem lesz több a vízilabda, de az egyik elnök, a másik meg elnökségi tag. Hurrá örülünk - igaz, hogy nem értenek a vízilabdához, de legalább akkor pénzt szereznének, de nem csak a lányoknak, mert a női vízilabda akkor sincs olyan színvonalon, mint a férfi.
  Még jó, h nemzeti sportváros vagyunk.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Debreczeni már a vásárhelyi búvárúszó-vb lázában ég

Két számban vehet részt a július 28-a és augusztus 6-a között Hódmezővásárhelyen sorra kerülő uszonyos és búvárúszó-világbajnokságon Debreczeni Hajnalka. Tovább olvasom