Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

Boldog születésnapot, SZVSE!

Szeged - 95. születésnapját ünnepelte a hétvégén a Szegedi Vasutas Sportegyesület. A jelenleg négy szakosztállyal működő egyesület a megye és a város egyik meghatározó sportklubja tudott lenni az 1919-es megalakulása óta. A vezetők és a sportolók a múltra emlékeztek a hétvégén.
95 év. Hosszú idő egy ember, de egy sportegyesület számára is. A hétvégén ünnepelte 95. születésnapját a Szegedi Vasutas Sportegyesület, amely fennállása óta több szakosztálya révén is folyamatosan szállítja a sikerek Szeged városának. Pénteken egy vacsorán találkoztak az egyesület tagjai, jelenlegi és korábbi sportolói, vezetői. Itt elmondták: a Délmagyarország 1919. június 21-i számában jelent meg a hír, hogy megalakult a Szegedi Vasutas Sportegyesület.

– Nem sok egyesület mondhatja el magáról, hogy ennyi szakosztályt üzemeltet – Csongrád megye és Szeged egyik meghatározó egyesülete az SZVSE – fogalmazott a centenárium kapcsán Szokol Lajos edző. – Bízunk benne, hogy az SZVSE-pálya és környéke a századik évfordulóra megújulhat, és továbbra is tudunk fejlődni, emellett eredményesen szolgálni Szeged sportját – tette hozzá. Jelenleg közel hatszázan sportolnak a klub négy szakosztályában: atlétikában, birkózásban, labdarúgásban és tájékozódási futásban.

Díjazottak. Az SZVSE labdarúgó-szakosztálya elismerésben részesítette a klub legendáit. Fotó: Frank Yvette
Díjazottak. Az SZVSE labdarúgó-szakosztálya elismerésben részesítette a klub legendáit. Fotó: Frank Yvette

– Megtiszteltetés, hogy itt lehetek ezen a jeles évfordulón – mondta Halász Antal korábbi elnök, aki több mint 50 éve vállal szerepet a klubnál. – Ha becsukom a szememet, látom, hogy honnan indultunk, és hogyan fejlődött évről évre a klub. Kívánom, hogy ez a folyamat a jövőben is folytatódjon – tette hozzá a korábbi labdarúgó.

Szombaton a megyei I. osztályban szereplő futballcsapat mérkőzése előtt az SZVSE-pályán díjazták a labdarúgó-szakosztály korábbi nagyjait. Halász Antal mellett Tóth II. Lajost is elismerték, aki 16 éven át játszott a csapatban, emellett utánpótlás- és felnőtt szinten edzősködött. A nagy lövőerejéről ismert Farkas Imre, Szamosvölgyi Zoltán és Nagy Zoltán szintén meghatározó tagja volt a klubnak, a pályán és azon kívül is sokat tettek hozzá az elmúlt 95 évhez. Kutasi László is kapott elismerést: annak ellenére, hogy csak néhány évig játszott itt, rá is büszkék lehetnek, hiszen később a válogatottba is bekerült.

És hogy milyen céljai lehetnek a 95 éves egyesületnek? Hogy csak egy példát mondjunk: már elkezdhetik tervezgetni a 2019-es centenáriumot!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi TE: négyből a negyedik

Négyből négy – röviden így foglalható össze a férfi tekecsapat szuperliga 2014–15-ös sorozatában a Szegedi TE rajtja. Tovább olvasom