Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Bonifert: Ez nehezebb volt

Bajnok lett a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata. Bonifert Domonkos vezetőedző második feljutását ünnepelte edzőként a Tisza- parti csapattal. A tréner az egész idény alatt hitt az osztályváltásban, az aranyérem megszerzésében.
– Két feljutást is megélt edzőként a Szedeákkal, melyik volt a nehezebb?

– Ez! Jóval kiegyensúlyozottabb volt a bajnokság, mint 2001-ben. Most négy-öt csapattal kellett megharcolnunk a feljutásért, és már az alapszakaszban is komoly meccseket kellett játszanunk.

– Hitt a feljutásban?

– A vezetőknek mindig mondtam, hogy nekem célom az A ligába kerülés, egy edző mindig komoly célokat tűz ki maga elé. A bajnoki rajt előtt a dobogó valamely fokának megszerzése volt az elvárás, így ebben benne volt a feljutás is. Sikerült, de nehéz volt. Szerencsére a csapat az egész idényben jól szerepelt. Kaptunk pofonokat. Elég csak a kecskeméti, a szolnoki vagy éppen az egyik nagy rivális, a Jászberénytől elszenvedett vereséget megemlíteni. A vesztes meccsek után leült a csapat, megbeszélt mindent. Talán ez is a siker titka volt, nem volt széthúzás, mindenki egyfelé tolta a szekeret.

– Idény közben Fodor Péter Debrecenből érkezett a csapathoz. Sokan azt mondják, hogy két dudás nem fér meg egymás mellett. Erre alaposan rácáfoltak.

– Péterrel kiválóan lehet együtt dolgozni. Különböző a habitusunk. Ő a nyugodtságot, a megfontoltságot képviseli, remekül kiegészítettük egymást. Úgy gondolom, hogy kettőnk közös munkája eredményre vezetett: A csoportos lett a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák.

– Munka mellett edzősködött. Komoly hivatása van, a Naturtex Kft. alkalmazottja. Mi lesz a következő idényben?

Bonifert Domonkos (balra) büszke bajnoki aranyérmére. Fotó: Schmidt Andrea
Bonifert Domonkos (balra) büszke bajnoki aranyérmére.
Fotó: Schmidt Andrea

– Gellért Ákosnak hálával tartozom, hiszen sok mindent tolerált a trénerkedés miatt. Egy komoly, Európában jegyzett cégnél dolgozom, ahol jól érzem magam, és ezt az állást szeretném megtartani. A játékosok nagy része is munka, illetve tanulás mellett játszik majd a következő idényben, úgy gondolom, hogy tudom együtt csinálni a két dolgot.

– A csoport! Egészen más világ! Egy komoly kihívás!

– Tisztában vagyunk vele, hogy sokkal komolyabb és keményebb meccsek várnak ránk. Ha minden igaz, sikerül együtt tartani a keretet. Erősítéseink között szerepel egykori szegedi játékosok visszacsábítása, velük már beszélgettünk, de még nem egyeztünk meg senkivel. Azt is tudjuk, hogy csak magyar játékosokkal nem vehetjük fel a versenyt, légiós is kell a csapathoz. Ebben is megfontoltnak kell lennünk, csak olyan kosarast szeretnénk szerződtetni, aki tényleg erősítésnek számít.

– Nagy szükség lesz a város támogatására is.

– A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata után nekünk van a második legnépesebb szurkolótáborunk. Négy éve az NB II-ből jutottunk el az A csoportig. A keret nagy része szegedi, fiatal, egyetemista játékos. Támogatóink már biztosítottak bennünket arról, hogy mellettünk maradnak, azonban a város támogatására is nagy szükségünk van. Úgy gondolom, hogy az eredmények alapján bizonyítottuk, Szegednek szüksége van a férfi kosárlabdára, az emberek igénylik ezt a sportágat, szeretik a Szedeákot.

Olvasóink írták

59 hozzászólás
 • 59. hagya7 2010. június 11. 11:35
  „várjá lehet h olimpiai bajnok is nem??:D nála nem lehet tudni...meg biztos Petrovic-ot szorította ki nem??:D az is béna fószer volt Milatovic-hoz nézve ugye bj029??:D”
 • 58. better77 2010. június 11. 11:18
  „Látom, blowjob, összejött a zseton a netkávézóra :))) Látod, milyen jók az emberek, hogy a magadfajta szánalomhalmazt is megsegítik pár fillérrel?
  Gondolom, bedobtad a kulcsmondatot: MILATOVICS VILÁGBAJNOK :))))”
 • 57. hagya7 2010. június 11. 11:05
  „na hát mi történt:D hát nem levettek egy két commentemet:D de bj029 "barátunkat" se hagyták fent teljesen...jobb is ez így mert unom már egy kicsit olvasgatni h süt rólad a sületlenség és a butaság...próbálj már meg legalább olyan osztást írni ami ér vmit...:D csak mert eddig meg se hatottál:D öreg annyit írok h te tényleg nem tudod h miről szól a sport...sajnálni tudlak csak de azt nagyon...nem szar érzés h egy 18 éves gyerek mondja neked h sportemberileg is kudarcot vallottál?? tisztelet, EMELT FŐVEL VESZÍTENI...ezeket kéne h megtanítsa a sport...neked egyiket se sikerült átérezned.mindenki úgy kezdettel ide írogatni h volt benne tisztelet...egyedül te vagy az aki a kezdetektől tisztelet nélkül pocskondiázod a szegedet egy szegedi cikk alatt...most akinek sok szabad ideje van tegye...örülnél te ha olyan bnőd lenne mint vidának...:D ja jut eszembe...bőven 30 fölött szarul érezném magam ha nem a családommal törődnék este v a szabadidőmben...mittomén ágyba rakom a gyerekeket v a feleségemmel tv-zek ha már nagy gyerek van... v ilyesmit,de te ehelyett itt vitázol... az is lehet h nincs családod amit k..ára értenék de m1... ja a sportra visszatérve hidd el értem már el olyat a sportéletben amit te soha nem is fogsz,nem h elérted volna...szóval tudom mit beszélek és nem érdekel h erről mit gondolsz mert annyit se tudsz rólam mint én rólad..:D néha kíváncsi lennék h ki vagy de annyira azért nem unatkozok soha itt az érettségim előtt:D amúgy ha gondolod van egy jó pszichiáter ismerőse a családnak megadom a számát...bár lehet h veled ő se tudna mit kezdeni:D ja és kispofám csak annyit:jegyezd meg a nevem mert hidd el nekem fogsz te még rólam nem egy-két helyen hallani...:D na szevassz szép délutánt mert gondolom most megint kell vmi új vitatéma de nem egy-két perc míg megszülsz egyet:D szevasz b cspo.os szurkoló...........mi már A csoportos szurkolók vagyunk::DDD hehee SZEDEÁK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 56. bj029 2010. június 10. 22:43
  „.. better77 2010.06.10. 21:07
  Üdvözlöm Vidát, ha nála aludnál az éjjel!”
 • 55. better77 2010. június 10. 21:07
  „Blowjob barátunk nincs a gép közelében. Elment koldulni a Piros elé, hogy legyen 80 forintja a netkávézóban. "Csak egy huszast adjál, drága tesvírem, kérem szépen... nemes célra kíne... fikázni akarom a netön a Szedeákot..."”
 • 54. better77 2010. június 10. 18:58
  „Gyerekek, most találtam meg, hogy KOCSERGIN OLIMPIAI BAJNOK!!!
  A jó öreg Alekszander Gomelszkij meg Elek Foxihoz járt edzői tanfolyamra.”
 • 53. bj029 2010. június 10. 18:55
  „52. kisletra 2010.06.10. 18:54
  Értekezzünk... Mi a kérdés?”
 • 52. kisletra 2010. június 10. 18:54
  „44.-re

  Te tényleg paranoiás vagy. :)
  Hol olvastad, hogy én görcsölök? Hidd el, nagyon is tisztában vagyok az erőviszonyokkal, de engedd meg, hogy az elmúlt 7 szűk esztendő után kicsit örülhessünk annak, hogy újra A csoportosok vagyunk. Emlékezz, Te jöttél ide fikázni.
  Jól lenne egy értelmes emberrel a vásárhelyi kosárlabdáról is értekezni, kár, hogy minden erőddel azon dolgozol, hogy Téged ne tartsunk annak.”
 • 51. better77 2010. június 10. 18:53
  „Úgy látom, elvesztetted a fonalat...
  MILATOVICS VILÁGBAJNOK, HEJ-HEJ!
  MILATOVICS VILÁGBAJNOK, HEJ-HEJ!”
 • 50. bj029 2010. június 10. 18:51
  „49. better77 2010.06.10. 18:49
  Beszéltél már apával? Kértél tőle pénzt üdítőre edzés után?”
 • 49. better77 2010. június 10. 18:49
  „Most mondom, hogy Kangyal megmondta, hogy ki vagy... és nem tartott komoly ipsének, persze, ezt eddig is sejtettük.
  Te pedig itt találsz Milatovicsról: www.milatovicsvilagbajnokjobbjatekosvoltmintdzsorden.com”
 • 48. bj029 2010. június 10. 18:49
  „46. better77 2010.06.10. 18:39
  Majd neked magyarázkodok szegedi kisgyerek, olvasgass kicsit, és sakkozz azon, életedben nem láttad azokat akikkel én játszottam, nézegetsd csak Vidát, úgyis az eseted! :))) És vetess apucival egy cipőt, mert biztosan kosárcipőben jársz iskolába is, hogy a lányok lássák mekkora kosaras vagy! :))”
 • 47. bj029 2010. június 10. 18:46
  „"több fejlődés rejlik egy a csoportban" - persze, ha nem szűnik meg a csapat, mint anno, vagy nem emlékszel? Aztán jöhet megint az NBII, abban van a nagy fejlődés!
  "de hisz te ott játszottál nem elvileg A csop-ban" - a MAFC a 90-es évek nagy részén folyamatosan B-csoportos volt, de hagyjuk...
  Báder akkor még ifi volt a MAFC-ban, de ezt is hagyjuk...
  Kangyal Geri pedig szintén a MAFC-ban nevelkedett és az élete nagy részét is ott játszotta, a B-csoportban nem egyszer 40 pont fölött dobott és játszott aztán Vásárhelyen is a Malick féle csapatban (többek között Merim és az én invitálásomra...) ... akárcsak akiről írsz az édesapja, aki akkor a MAFC elnöke volt... Kangyal Geriről szégyen, hogy nem tudsz semmit, mert többszörös magyar válogatott és azon az omínózus mérkőzésen, amikor Kiss Zsoltnak szétment a térde, Kangyal vezérletével győzött a MAFC Szegeden, sajnos akkor én sérülés miatt a lelátón ültem, de még most is röhögök Kiss Zs. hülyeségén...
  Milatovicsról itt találsz:
  http://www.delmagyar.hu/sport/a_legendak_meg_ma_is_pattogtatnak/115814/
  http://www.vasarhelyikosarsuli.hu/egyeb/60_eves_vasarhelyi_kosarlabda.pdf
  Az 53. oldal környékén írnak Milatovicsról, hogy az akkori bajnok Honvédnak a legtöbbet vágta, akkor nem lehetett rossz, nem???
  Elég lesz??? Művelődj kicsit, mielőtt hülyeségeket írogatsz megint...”
 • 46. better77 2010. június 10. 18:39
  „Csak légyszi tedd hozzá minden hozzászólásodhoz, hogy Milatovics VILÁGBAJNOK!!!
  HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!
  (És kérlek, hogy nagyon ügyelj a helyesírási hibáidra, amik nagyjából az általános iskola 2. osztályát idézik.)
  Előre vásárhelyi vitézek a Nagykálló elleni diadalra!
  (Ja, és Kangyal Gerivel ma kisakkoztuk, hogy ki vagy. Háááát, nem volt valami nagy véleménnyel rólad.)”
 • 45. hagya7 2010. június 10. 18:37
  „mondjuk az durva h a 39. hsz-odon 23pecet gondolkoztál kedves bj029...az nem semmi h ennyi ideig tartott azt a sok okosságot összeszedned:D( 17:40 és utána 18:03 a 38 és 39 hsz-od:D)) nem baj biztos Milatovicsot nézted felvételen ah ott ül a 90es vb csapatban mi??:D szerencséééééééétlen vagy komám:D
  kisdzseki:D”
 • 44. bj029 2010. június 10. 18:32
  „40. kisletra 2010.06.10. 18:08
  Nem görcsölök a Szeged beégésén, Te görcsölsz azon itt, hogy ez nem így lesz... Pedig akárhogy is, erre nagyon jó esély van, persze lehet addig bedől a lé Szegedre.”
 • 43. hagya7 2010. június 10. 18:25
  „pelenkás kis ifi vagyok??jajj hát a szívem szakad meg..::D csak neh a pelenkás ifi rájöjjön dolgokra...:Dah te vhelyről eljutottál vhova akk én sztem továbbmegyek:):D megint osztod a játékosokat kezdem azt hinni én is akárcsak kisletra h te egy született sírós p.csa vagy akin nem lehet segíteni:Dés már én is írtam...37pont nálatok... igaz kiscsapat vagytok szal ennyi...de ha megnézel egy két statisztikát akk máték 3 azaz 3 meccsen nem ment 10 pont föle a rangadókon de azokon a meccseken 12-13assistal zárt...a játékosokról annyit h elég jók voltak h feljussanak...ennyi meg egy bambi kispofám...ha nálatok egy czibere meg hasonlók játszottak A csop-ban mint kezdő akk mi egész jól állunk:Dés ak kegy gyors válasz <moderálva>:jóóól nézd meg mert akk mst te égsz be mint mialtovicsal:D
  vida: A csoportban is játzsott fiatal irányító
  nyilas: örülnék ha úgy dobálnám a triplákat mint őő( és hidd el ezekszerint nem voltál eléhg meccsen bedobja ő bárkiről )
  gémes: válogatott tapasztalattal rendelkező center aki (szívem szakad meg h nincs igazad) nem csak egy félidőt bír
  tanács: műtötték ez igaz de az baj h lennék én ilyen rokkant h 120 helyett csak 100 a súlypontemelkedése:D
  csak h védjek és ne támadjak:D
  besz.rok am h mindig keresel vmit amivel újabb dolgokat szítsz:D nem baj csináld...
  és még jut eszembe..tavalyi U20 final four 3.hely az is véletlen volt mi..de te erről is tudsz tuti mert te hihetetlen tájékozott egy p.raszt vagy:D biztos mert a szegedi fiatalok rosszak jah...az u20 ütné a jelen felnőtt csapatotokat(bár diakite gondot okozhatan ugye a tősgyökeres):D vhelyi:D”
 • 42. kisletra 2010. június 10. 18:13
  „Az előző a 38. hsz-re ment, de látom, reménytelen vagy, inkább jöjjenek a specialisták. :)

  Ui.: Egyébként nem egy Vida M. nevű srác volt, aki Vásárhelyen 37-et szórt nektek? :)”
 • 41. hagya7 2010. június 10. 18:12
  „moderálva”
 • 40. kisletra 2010. június 10. 18:08
  „Aha, s biztosan ezt mondanád akkor is, ha véletlen Ti jutottatok volna fel. Ja, és még mielőtt leírnád, hogy: "Persze, most formálódik a fiatal csapatunk, ez volt a tanulóév, majd jövőre blabla.." már most elhiszem Neked. :)
  Nem tudom, mit vétettek ellened anno a szegediek, de jól beléd égett. Már most azon görcsölsz, hogy a Szeged jól beégjen jövőre, csak azt nem értem, hogy akkor minek akarsz átjárni a meccsekre?! Mazochista vagy hogy egy általad lesajnált csapat meccsein vered el a pénzed? (Az, hogy esetleg örülsz annak, hogy újra A csoportos meccsek vannak a régióban, már nem is feltételezem.)
  De gyere nyugodtan a haverokkal, röhögjetek csak a meccsen, engem nem fog zavarni.
  Mondjuk nem is esik nehezemre leírni, hogy semmi problémám nem lenne azzal, ha Ti is A csoportosok lennétek. Valószínűleg nem is a röhögés meg az előre fanyalgás jutna először eszembe...”
59 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rostás Károly: Jó közegbe kerültem

A labdarúgó megye I-ben a kiesőjelölt Mindszent tavasszal parádésan szerepel, a HFC volt trénere, Rostás Károly a mezőny egyik meghatározó csapatát hozta létre. Tovább olvasom