Délmagyar logó

2017. 05. 01. hétfő - Fülöp, Jakab 5°C | 20°C Még több cikk.

Borbély Bálint barcikai visszatérése

A Szeged 2011 NB II-es labdarúgócsapata holnap 15 órától Kazincbarcikán lép pályára. Borbély Bálint (23) éppen a borsodi csapattól érkezett a szegedi alakulathoz.
– Nyugtasson meg, szombaton Kazincbarcikán jobb pályán játszanak majd, mint amilyen a Vasutas-stadion.

– Fájdalom, nem tudok megnyugtató híreket mondani. A barcikai pályán sajnos annyi fű sincs, mint a szegedin, viszont valamennyivel egyenletesebb a talaj, így passzolni azért lehet rajta.

Borbély Bálint nyerni szeretne Kazincbarcikán.  Fotó: Karnok Csaba
Borbély Bálint nyerni szeretne Kazincbarcikán. Fotó: Karnok Csaba


– Mire emlékszik vissza legszívesebben a Kazincbarcikán eltöltött másfél évéből?

– Az első fél évet, az előző bajnokság őszi szezonját az ötödik helyen zártuk, akkor nagyon egységes volt a csapat. Aztán edzőváltás történt, átalakult a keret, mi pedig visszacsúsztunk a tabellán.

– Újkígyósi származású, Békéscsabán futballozott, onnan Kazincbarcikára hogyan vezetett az út?

– Középfokú tanulmányaim elvégzése után Egerbe, az Eszterházy-főiskolára vettek fel. Akkor még a helyi csapat NB III-as volt, én pedig nem akartam osztályt váltani, maradtam volna az NB II-ben, így kerestem a lehetőséget. Elmentem próbajátékra Kazincbarcikára, egy edzőmeccsen is játszottam, majd leigazoltak. Sajnos Szegeden nincs sportszervező szak, így egyelőre az iskola szempontjából passzív a fél évem.

– Mennyire ismeri a mostani Kazincbarcikát?

– Csak néhány új arc érkezett, tehát nagyjából ismerem. Most eldől, mennyire vagyunk igazi csapat, mennyire tudunk egymásért küzdeni. Hatpontos meccs lesz új körülmények között, hiszen a bajnokságban eddig még nem kellett Szegedről kimozdulnunk. Képesnek tartom a csapatot a győzelemre, ez pedig új impulzust adhat nekünk. Számomra különösen fontos a találkozó, talán érthető, ha felspannolt állapotban lépek majd pályára. El kell kerülni a kieső zónából minél hamarabb, hogy ne kelljen rettegni, és erre képesek is vagyunk. A végső cél a középmezőny eleje.

– Túlvan a szegedi beilleszkedésen?

– Csupa olyan ismerőssel találkoztam, akikkel korábban mint ellenfél már összefutottunk. Jó a társaság, remek labdarúgók alkotják a keretet: Orosz, Kis Robi, Ulviczki, Podonyi, Folmer már bizonyított ebben az osztályban, öröm közöttük lenni, játszani, és meggyőződésem, sok örömet szereznek még a szurkolóknak. A város nagyon szép, és bárhova megyek, csinos lányokból sincs hiány.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei foci: rangadók minden osztályban

A Csongrád megyei labdarúgó-bajnokságok közül a megyeegyben és a megyekettőben a huszadik, a megyeháromban a tizenkilencedik forduló következik. Tovább olvasom