Délmagyar logó

2018. 01. 24. szerda - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Bordányi SK: odafigyelnek a fiatalokra

A Csongrád megyei utánpótlásbázisokat bemutató sorozatunk e heti részében a Bordányi SK labdarúgó-szakosztályához látogattunk el.
Bordányban nemcsak beszélnek a utánpótlás-nevelés fontosságáról, hanem tesznek is érte. Az 50 éves sportkör labdarúgó-szakosztályánál öt korosztályban képezik a fiatalokat. Az U7-nek (16 gyerek tartozik ide), az U9-nek (15), valamint az U11-nek (18) Vincze Ferenc az edzője, az U14-nek (21) KissCsaba, míg az ifjúsági csapatot jelentő U19-nek (20) Fülöp Csaba.

– A 90 fős létszám nem rossz, de szeretnénk bővíteni, a kevés gyerek miatt például U16-os csapatunk nincs – közölte a Bordányi SK elnöki tisztségét tíz éve betöltő Lippai Géza.

– A srácok jó körülmények között pallérozódnak, rendelkezünk villanyvilágítással ellátott pályával, sportkörünk a futballcipők kivételével mindent biztosít a gyerekeknek, labdát, bóját, ugrókötelet, jelzőtrikót.

A bordányiak büszkék arra, hogy az utánpótlásukban szereplők 95 százaléka helyi kötődésű.

Az utánpótlás létszámából is látszik, Bordányban is a labdarúgás a legnépszerűbb sportág.  Fotó: Frank Yvette
Az utánpótlás létszámából is látszik, Bordányban is a labdarúgás a legnépszerűbb sportág.
Fotó: Frank Yvette

– Ez tényleg jó érzéssel tölt el bennünket, miként az is, hogy a legtehetségesebb srácaink a Tisza Volánban, az SZVSE-ben, a Sándorfalvában futballoznak – folytatta a sportkör első embere. – Eszünk ágában sincs fejlődésük útjába állni, ugyanakkor azt sem tagadhatom le, hogy bár felneveljük őket, sok pénzt költünk rájuk, mégsem kapunk értük egyetlen fillért sem...

A csapatok versenyeztetése megoldott Bordányban. A 7, a 9 és a 11 évesek a Bozsik-programban vesznek részt, tornákon futballoznak, indulnak a Magyar Gyermek Labdarúgó-szövetség égisze alatt rendezett viadalon is. A 9 évesek például a megyei tornán másodikok lettek, az Albert Stadionban rendezett országos döntőn játszhattak. Életre szóló élménnyel gazdagodtak a lurkók. Az idősebbek bajnokságokban szerepelnek.

– A megyei I. osztályú ifibajnokságban kétszer harmadikok lettünk, Kiss Csaba vezetésével a legutóbbi három „megyekettes" ifjúsági pontvadászatot megnyertük, a jelenlegiben pedig a harmadik helyen állunk – büszkélkedett Lippai. – A legjobbak már a felnőttcsapat keretébe tartoznak, Bozó Csaba edző 10 saját nevelésű játékossal számolhat. Segítségükkel az 1–5. hely elérése a cél, bár már ott tartanánk, hogy azon kellene gondolkodnunk, vállaljuk-e a megyeegyet vagy sem.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Foghíjas kerettel készül a Pick Szeged

A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata foghíjas kerettel készül a jövő heti Tatabánya elleni idegenbeli meccsre. Tovább olvasom