Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Botka: Natasa döntésébe beleszólni sem okunk, sem jogunk nincsen

Szeged polgármestere mellett közéleti személyek, olimpiai és világbajnok sportolók mondják el véleményüket Douchev-Janics Natasa országváltásáról.
Botka László országgyűlési képviselő, Szeged MJV polgármestere:
- Natasa magánéleti, családi döntést hozott, amelybe beleszólni sem okunk, sem jogunk nincsen. Számomra emlékezetes, hogy előttem tette le az állampolgári esküt, én adtam át honosítási dokumentumait még 2003-ban. Amit ezek után elért, az olimpiai aranyakat, a világversenyeken nyújtott kimagasló teljesítményeket, azt Magyarország és Szeged színeiben, szegediként érte el, amiért csak köszönettel tartozunk neki. Remélem, ő valahol a „mi lányunk" marad akkor is, ha most a körülmények úgy alakultak, hogy másfelé kanyarodik az útja. A magam részéről szívből kívánom, hogy a következőkben is hasonló sikerrel folytatódjon a sportkarrierje, a magánéletben, családban pedig boldogságot kívánunk neki.

Bohács Zsolt országgyűlési képviselő, egykori
világbajnok kenus
: – Amit idáig megtett az egyesületért és az országért, azt meg kell becsülni és értékelni kell, hiszen a világeseményeken és a hazai bajnokságokon is sok érmet nyert. Rendkívüli munkabírású személyiségről beszélünk, és tudomásul kell venni, hogy vissza akar térni a szülőhazájába. Mindezt tiszteletben kell tartani, amit elért, arra pedig büszkének lenni. A klub mindent biztosított számára, így úgy gondolom, nem az anyagiak miatt távozik, hanem a férje, a családja miatt. Sok fiatalnak példa volt és az is marad, bármilyen színekben is induljon a jövőben.

Vajda Attila olimpiai bajnok szegedi kenus:
– Ha így döntött, akkor el kell engedni. Köszönjük meg neki azt, hogy itt volt, hogy eredményes volt, és úgy vagyunk korrektek, ha nem gördítünk akadályt a távozása elé, nem bántjuk, mert távozik. Nálunk azzá válhatott, aki lett, mi pedig hálásak lehetünk, mert ezeket az eredményeket nekünk szerezte.

Molnár Tamás vízilabdás, Szeged másik háromszoros
olimpiai bajnoka:
– Sok összetevője van a kérdésnek. Natasa sem 20 éves már, külföldi férje miatt pedig választania kellett. Azt gondolom, Natasa sokat kapott a magyar sporttól, a magyar sportélet pedig sokat kapott Natasától. Ha váltani akar, akkor egyet lehet tenni: megköszönni a 11 éves teljesítményét, és sok sikert kívánni neki a jövőre.

Kárász Anna, az EDF DÉMÁSZ-Szeged VE 21 éves tehetséges kajakosa:
– Nemcsak edzőtárs, hanem példakép is számomra. Nem beszéltem még vele, amióta visszatért, de nyilván úgy döntött, ahogy a számára a legjobb. Én a döntésében támoghatom: ha marad, örülök, hogy együtt edzhetünk, ha nem marad, akkor is remélem, hogy még részt vehetek vele együtt közös edzőtáborban.

Zapletán Zsombor, a Szegedi TE szerbia születésű,
de magyar válogatott tekése:
- Ez Natasa dolga, de azok után, hogy 2005-ben megkaptam a magyar állampolgárságot, és világbajnok lettem, én biztosan nem mennék vissza Szerbiába versenyezni. Köszönjük az érmeket, mindenki szurkolt neki, és sok sikert neki a jövőben is, legyen olyan sikeres, amilyen szeretne.

Sike József olimpiai negyedik, világbajnok sportlövő:
- El kell fogadni ezt a helyzetet, és tudomásul venni, hogy ebbe az irányba halad a nemzetközi sportélet. A versenyzők nem csak klubot, de országot is egyre sűrűbben váltanak. Kettős állampolgársága miatt ráadásul Douchev-Janics Natasának speciális a helyzete. Azt gondolom,  a döntésért nem szabad bántani.

Kanyó Dénes kétszeres világ- és négyszeres Európa-
bajnok búvárúszó:
-  Teljesen más Natasa helyzete, mint néhány afrikai futónak, aki csupán pénzért veszik fel egy-egy arab ország állampolgárságát. Ő szerb származású, ennek ellenére évekig Magyarországnak szállította a sikereket – klassz lett volna, ha marad, de így is köszönjük neki az eddigieket.


Olvasóink írták

56 hozzászólás
 • 56. theseus 2012. október 01. 08:50
  „A moderátor már régen leállíthatta volna a "kreatív" fedőnevű kommentelőt. Vagy legalábbis a szövege jó részét kimoderálhatná - tele van gyűlölködő, gyűlöletkeltő, rasszista megjegyzésekkel.

  Egyébként a kajak nem csak az ország egyik fő sikersportága, hanem az egyik legszebb sport is, sokan űzik a Tiszán hobbiszinten is, kortól és nemtől függetlenül.
  Az is egy nagy hazugság - vagy alapvető tudatlanságra vall -, hogy nincs konkurencia. Több mint 80 ország vesz részt a világbajnokságokon, az egész világról, Ausztráliából és Új-Zélandról is.
  Az ilyen beszűkült, fröcsögő gyűlölködőknek is jót tenne egy kis mozgás a természetben, hátha kitisztulna a fejük.”
 • 55. vélemény 2012. szeptember 30. 23:09
  „54. kreatív
  Mitörtént volna, ha törlik az olimpiáról a kajak-kenu-t? Válaszom :SEMMI!

  - Kevesebb pénzt vihetett volna ki N Szerbiába.”
 • 54. kreatív 2012. szeptember 30. 22:07
  „Nos...nézzük!!!
  Kezdjük a sportággal! Kajak, női.---- Nem nőies sportág! Aki ezt választja,- egzisztenciális szinten az csak pénz-orientált lehet! Honnan jön a pénz?? A rajongók fizetik őket?! Nem nem , de nem ám!!! CSAK KÖZPÉNZ tartja köldökzsinóron a konjunktúra-kancákat!!!!
  Szükség van erre, ilyen áron? : NINCS!!!!
  Mitörtént volna, ha törlik az olimpiáról a kajak-kenu-t? Válaszom :SEMMI!
  Nehéz a világ legjobbjának lenni, ha konkurencia alig, és csak itt, MAGYARORSZÁGON lehet munka nélkül, csal lapátolással megélni, de nagyon jól ebből a sportból?. Mennyit edzenek:? Max. 6 órát egy nap. Mi történik az edzőtáborban?? Utánpótlás-gyártás! Dolce vita! Melyik elvetemült ország képes ezt emberfeletti áldozattal finanszírotni? : -MAGYARORSZÁG!!!
  No látjátok, ezért szörnyű ez az egész!!!
  Média-kábított fannok: ESZMÉLJETEK MÁR !!!”
 • 53. vári 2012. szeptember 30. 18:54
  „Érdekes, amikor tehetséges focistáinkat "veszik meg" külföldi csapatok, akkor nincs hazaárulózás.”
 • 52. kontrapista 2012. szeptember 30. 15:26
  „A szerbiai kajakozók fellegvára Kiskőszeg (Bezdán ), ahol az ottani magyarok képezik a kajak-kenu sport derékhadát. Elképzelhető, hogy Natasa a férjével a palánkai klub tagja lesz, amelyet az édesapjáról neveztek el, de nem egy menő hely. Egy bizonyos : Szerbiában csak töredékrészét kapja annak az összegnek, amit Magyarország adott ! A "dovidjenja " (viszontlátásra) helyett "z´bogom " ( Isten veled ) !!!”
 • 51. fer981 2012. szeptember 30. 13:19
  „vélemény : persze, te nem fogadnád el a neked járó pénzt, inkább itt hagynád az országot :) most is megteheted, ne vedd fel a fizud 1 részét, ne köss olyan üzletet, ami neked jó, és el is költözhetsz, akár Szerbiába is :)”
 • 50. vélemény 2012. szeptember 30. 12:55
  „23. Francis
  Amúgy ha én lennék Natasa, az ilyen észérveket nélkülöző, ordítozó vélemények miatt, már évekkel ezelőtt leléptem volna.
  Natasa nem ilyen érzékeny. Neki és menedzserének több esze volt/van mint neked.
  Amennyire lehetett megszedték magukat + megszerezte az életjáradékot, ezenkívül jó áron tovább adták a lepusztult Bárkát a városnak és csak utána lép le.”
 • 49. vélemény 2012. szeptember 30. 12:21
  „42. Azért ez a kérdés nem olyan egyszerű mint azt a Botka kijelentette, és sokan mások elképzelték!
  Kezdjük azzal, hogy ezt a Szerbiába történő visszatelepülést - hazatelepülést - a szerb kajakos nő jól kitervelte, előre!
  Kezdte azzal, hogy a volt Bárka étterem épületét visszavásároltatta Szeged városával, a helyi polgárok, cégek és a kisvállalkozásokból befizetett helyi adókból beszedett adóforintokból!
  Azt nem tudni, hogy aki ezt a tranzakciót intézte a város részéről, annak volt e közgyűlési felhatalmazása?
  Ha nem, akkor adódik a kérdés, nem e hűtlen kezelés volt a város pénzét ilyen akcióra fordítani?
  A következő lépése az volt a szerb kajakos nőnek, hogy Londonban, szinte a móló mellett tárgyalt a szerbiai olimpiai szervezet első emberével a hazatéréséről. Ezt a tagadta, de látjuk, igaz volt!
  A távozását húzta halasztotta, ameddig lehetett, és még ekkor is több ízben cáfolta.
  Nézzük tovább!
  Sokan úgy gondolják, hogy megérdemli azt a pénzt amit kap a magyar költségvetéstől, abból a pénzből amit a becsületesen dolgozó, adót megfizető magyar emberek befizetnek a központi költségvetésbe, azért, hogy a magyar államot fenntartsák és nem azért, hogy egy szerb kajakos nőt finanszírozzanak!
  A csúcs ebben a kérdésben az, hogy ennek a szerb kajakos nőnek a 35 éves életkora elérése után életjáradékot fognak fizeti a magyar adózók pénzéből, ha megmarad a magyar útlevele!
  - Egyetértek.
  A Magyar közpénzből kapott tízmilliókat mind kiviszi az országból.
  http://www.delmagyar.hu/forum/botka_mar_megint_kamuzott/26/2003571/?action=kifejt”
 • 48. fer981 2012. szeptember 30. 10:17
  „A rosszindulatú, kötözködő emberek már abba is belekötnek, hogy miként mondta Botka úr, amit mondott. Nem mindegy ?.......igaza van. Egyeseknek fogalmuk sincs, mennyi munkával, pénzel jár ennyi aranyat, érmet szerezni, arról nem beszélve, hogy mennyi örömet okozott több millió magyarnak, hosszú éveken keresztül.”
 • 47. fer981 2012. szeptember 30. 10:07
  „történész : miről beszélsz ? te és mások nem anyagiasak ? aki egyszer, kétszer, sokszor aranyat nyer, az egész életében aranyat fog nyerni ? te is úgy jársz, kelsz 90 évesen mint most ? idiot”
 • 46. Monthechristo 2012. szeptember 30. 09:16
  „Normáliséknál sok sikert és szerencsét szokás kívánni a sportoló nőnek,hisz sok szép győzelmet sikert hozott ő a Magyar -népnek...egyet értek a polgármesterrel ez egy szuverén döntés,mint ilyet tiszteletben illik tartani..meg szabad neki köszönni azt amit adott nekünk,és bízni kell abban hogy döntése nem végleges!!!Sok sikert szerencsét,boldogságot neki!!!!!”
 • 45. theseus 2012. szeptember 30. 09:12
  „Natasa a három olimpiai aranyat Magyarországnak nyerte, ezt elvenni már nem veszi el sem senki, sem az országtól, sem tőle. Örökre benne marad az olimpiai eredménylistákban. A jutalomért megdolgozott, megérdemelte. Sok millió embernek okozott örömöt, Magyarországnak dicsőséget. Hálásak lehetünk neki, hogy szerb nemzetiségű létére mindezt magyar színekben tette, miközben Szerbia egy aranyat sem nyert.
  Ha úgy dönt, hogy visszatér szülőhazájába, szíve joga, teljesen természetes és érthető döntés.

  A néhány irigy, demagóg fröcsögő előtt nyitott a pálya: próbáljanak meg ők is olimpiai bajnokok lenni, akkor őket is ugyanúgy jutalmazzák majd. A törvény mindenkire vonatkozik.
  Vagy próbáljanak meg az élet bármely területén a világ legjobbja lenni - nem csak irigykedésben, mert az a legkönnyebb.”
 • 44. történész 2012. szeptember 29. 19:08
  „Menjen már ez az anyagias nő ahova akar... mit udvarolunk itt neki..Mit nyert Londonba ? lehet,hogyha más ment volna az aranyat nyert volna.Ha kikopik Szerbiából itt lesz újra ???”
 • 43. mazsolaszolo 2012. szeptember 29. 18:10
  „Igaza van Botkának: valóban nincs joga senkinek sem beleszólni Janics döntésébe. Csakhogy a "nem beleszólni" és az "elmondani a véleményemet" egészen mást jelent - ezt még politikuséknak is tudnia kéne!

  Részemről nagyot csalódtam Janincsban, de - Hofival szólva - ezt is túl fogom élni. :)”
 • 42. Figyelő 2012. szeptember 29. 14:41
  „Amit a Botka kijelentett, azt magánemberként, vagy egy város első embereként, közszereplőként jelentette ki?
  Ugyanis, nem mindegy.
  Azért ez a kérdés nem olyan egyszerű mint azt a Botka kijelentette, és sokan mások elképzelték!
  Kezdjük azzal, hogy ezt a Szerbiába történő visszatelepülést - hazatelepülést - a szerb kajakos nő jól kitervelte, előre!
  Kezdte azzal, hogy a volt Bárka étterem épületét visszavásároltatta Szeged városával, a helyi polgárok, cégek és a kisvállalkozásokból befizetett helyi adókból beszedett adóforintokból!
  Azt nem tudni, hogy aki ezt a tranzakciót intézte a város részéről, annak volt e közgyűlési felhatalmazása?
  Ha nem, akkor adódik a kérdés, nem e hűtlen kezelés volt a város pénzét ilyen akcióra fordítani?
  A következő lépése az volt a szerb kajakos nőnek, hogy Londonban, szinte a móló mellett tárgyalt a szerbiai olimpiai szervezet első emberével a hazatéréséről. Ezt a tagadta, de látjuk, igaz volt!
  A távozását húzta halasztotta, ameddig lehetett, és még ekkor is több ízben cáfolta.
  Nézzük tovább!
  Sokan úgy gondolják, hogy megérdemli azt a pénzt amit kap a magyar költségvetéstől, abból a pénzből amit a becsületesen dolgozó, adót megfizető magyar emberek befizetnek a központi költségvetésbe, azért, hogy a magyar államot fenntartsák és nem azért, hogy egy szerb kajakos nőt finanszírozzanak!
  Fizetnek neki a magyar állam központi költségvetéséből, akkor, amikor a legújabb statisztika szerint megközelítőleg 500 000 gyermek él hazánkban a mély szegénység alatt, és ebből közel 300 000 magyar gyermek naponta éhezik! Fizetnek neki,amikor a magyar gyógyszerkasszából és a magyar egészségügyből pénzt vonnak ki!
  teszik, akkor amikor a kormány azzal foglalkozik, - a pénzhiányra hivatkozva - hogy csökkentse egyes szociális juttatások, segélyek összegét!
  Akkor akarnak fizetni neki, amikor a magyar családoknak milliós nagyságrendben vannak napi megélhetési problémáik!
  Ez a kajakos nő pont elég fizetést kapott a klubjától azért, hogy kajakozzon és jól éljen!
  Nagyon kíváncsi lennék egy olyan összehasonlításra, hogy mennyi volt a fizetése a klubjánál, amit a DÉMÁSZ finanszíroz, és mennyi ott a fizetése egy hálózati villanyszerelőnek?!
  A csúcs ebben a kérdésben az, hogy ennek a szerb kajakos nőnek a 35 éves életkora elérése után életjáradékot fognak fizeti a magyar adózók pénzéből, ha megmarad a magyar útlevele!
  Életjáradékot akkor, amikor a fentebb említett, leírt problémák terhelik az országot!
  Az meglehet, hogy a törvény így szól, de akkor törvény rossz! Csak olyan magyar olimpiai bajnoknak fizessenek életjáradékot a magyar adózók pénzéből, aki életvitelszerűen, napi rendszerességgel itt él ebben az országban, itt adózik, ebből eredően magyar adószámmal is rendelkezik!
  Természetesen visszatartani nem lehet, menjen ha akar, de adja le a magyar útlevelét!
  Igen, az útlevelét, mert ő soha magyar ember nem volt, csak egy számító, pénzhajhász ember.
  Tudom, sokaknak nem fog tetszeni amit írtam, sokan úgy vannak, igen fizessen a magyar állam!
  Hát tisztelt ilyen véleményen lévők, az állam pénzéből könnyen lehet ilyen kijelentéseket tenni!
  Javaslom, hogy fogjanak össze, és dobják össze azt a pénzt amit majd ennek a hölgynek kell fizetni, ha már, egyesek szerint ez nem olyan nagy pénz!”
 • 41. Krampampuli 2012. szeptember 29. 12:58
  „40. teknőcernő 2012.09.29. 12:20

  Igazad van. Mint ahogyan a nyilatkozó sportolóknak és politikusoknak is. Viszont a sok irigy vagy nem is értem mitől fújoló kommentelő elszomorító. A "adófizetők pénze" elcsépelt frázissal jövőket meg kiröhögöm. Nézzenek szét, hogy az úgy emlegetett pénzük hány értelmetlenebb dologra megy el. Köszönjük Natasa!”
 • 40. teknőcernő 2012. szeptember 29. 12:20
  „Elképeszt ez a sok fröcsögés ( "adófizetők pénze" "mi pénzünk" ). Janics Natasa több mint egy évtizede Magyarországnak szerezte az aranyérmeket tucatszámra. Az összehasonlítások (tanítónénik bére, én bérem, te béred....stb.) nagyon sántítanak, ugyanis ő sportágában (mivel a dolog mérhető ) többször bizonyult a világ legjobbjának. Értitek? A VILÁG LEGJOBBJÁNAK. Az általa Magyar színekben megszerzett olimpiai, világ és európabajnoki címek továbbra is Magyarország eredményei maradnak. Én a továbbiakban neki folyósítandó életjáradékot kicsit sem sajnálom, ugyanis teljesítmény van mögötte. Kíváncsilennék, hogy a fanyalgók közül saját szakmájában vajon ki nyújt hasonló teljesítményt. Ami pedig az adófizetők pénzét a mi pénzünket illeti s okkal jobban aggaszt, hogy néhány mai politikai kalandor 2-3 év alatt nagyságrendekkel több pénzt nyúl le a közösből, mint amit Janics Natasának életjáradékként ( megérdemelten ) kifizetünk!!”
 • 39. mediashreck 2012. szeptember 29. 12:19
  „Most, kölcsönzök egy mondatot:

  "I have a dream...!"

  Az az almom lenne, hogy
  senkit ne erjen tamadas amiatt, hogy milyen nemzetisegü....”
 • 38. D95 2012. szeptember 29. 12:10
  „Miért nem az olimpiára való felkészülés elôtt csábították vissza szerbiába? Miért nem akkor gondolkodott el hogy itt az ideje visszamenni? Talán azért mert a szerbeknek egyik számban sem sikerült a dobogó közelébe lapátolni? Köszi”
 • 37. kreatív 2012. szeptember 29. 10:42
  „Amennyiben D.J.N.nem pénzéhes, anyagi orientált szerblelkületű egyszerű teremtés, aki MILLIÁRDOS nagyságrendben kaszált közpénzt, miért volt szükség saját-bejáratú menedzserre???!!!

  ( normál viszonyok közepette, egyértelmű szerződés esetén mi a szerepe a menedzsernek???!!!)

  Legjobb az lenne, ha a választ a legilletékesebb személy adná!
  Még jobb lenne, ha pontos kimutatást kapnánk,- hány százmillió forint jött össze D.J.N. 12 éves országlása alatt!!??

  Talán mindenki másként ítélne meg a kérdés lényegét!!!”
56 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Taroltak a táncosok

A harmadik Street Dance Battle nemzetközi táncversenyt a városligeti Pecsa Music Hallban rendezték 12 csapat 60 egyéni indulójával, köztük az X-Treme Dancecrew versenyzőivel. Tovább olvasom