Délmagyar logó

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -3°C | 5°C Még több cikk.

Bozóky Imre hiteles klubot szeretne építeni

Bozóky Imre (57) lett a Szeged 2011 NB II-es labdarúgócsapatának elnöke. A soltvadkerti születésű sportvezető egykor hat évig vezette a Magyar Labdarúgó Szövetséget, egyetemi évei alatt játszott a Szeol AK együttesében is. Tegnap a városházán beszélgettünk az ex-FIFA-asszisztenssel.
– Az elmúlt időszakban sokat láttuk Szegeden, főként NB III-as labdarúgómeccseken. Hogy került kapcsolatba az új, Szeged 2011-re keresztelt NB II-es csapattal?
– Tevékeny részese voltam a gyulai Grosics Gyula Labdarúgó Akadémia létrehozásának, ekkor kerültem kapcsolatba Kiss-Rigó László püspökkel. Sok szót váltottunk a szegedi futballról, arról, hogy ez a város megérdemelne egy minőségi csapatot. A sok-sok beszélgetés eredményre vezetett, a várossal karöltve sikerült megalapítanunk a Szeged 2011-et.

– Csak a legvérmesebb szurkolók tudják, hogy játszott a Szeol- ban! Akkor népszerű volt a futball a városban! A közönség azóta elpártolt a játéktól. Hogy lehet visszacsábítani őket?
– Az elmúlt 15 évben a széthúzás jellemezte a szegedi labdarúgást. A futball csodálatos játék, nem véletlenül a világ egyik legnépszerűbb sportága. Nem szeretnék háborút, nagyon bízom benne, hogy az összefogás jellemzi majd innentől a csapatot.

– Sokan azt vallják, hogy Szegeden azért nem sikerült eddig csúnya szóval fogalmazva focit „csinálni", mert hiányzott egy igazi vezető. Személye garancia lehet. Izgul a kezdés előtt?
– Hogyne izgulnék! Van bennem drukk rendesen, szeretnénk minőségi csapatot építeni, helyi kötődésű, a Grosics akadémia által kinevelt játékosokkal megtölteni a jövő szegedi együttesét.

Bozóky Imre: „A jövő évi keretben jó lenne minél több olyan futballistát látni, akinek Csongrád megyéből indult a pályafutása
Bozóky Imre: „A jövő évi keretben jó lenne minél több olyan futballistát látni, akinek Csongrád megyéből indult a pályafutása". Fotó: Karnok Csaba

– Lapunk rendszeresen figyelemmel kíséri a megyéből elszármazott labdarúgókat. Tervükben szerepel visszacsábítani őket?
– Nem kérdés, hogy a jövő évi keretben jó lenne minél több olyan futballistát látni, akinek Szegedről vagy éppen Csongrád megyéből indult a pályafutása. De nemcsak jelenlegi focistákat szeretnénk visszacsábítani, hanem egykori játékosokat is, akik a klub működtetésében vállalnának szívesen szerepet.

– Nevet hallhatunk?
– Egyelőre titok, babonás vagyok. Egyet elárulhatok, együtt játszottunk a Szeol- ban.

– Akkor megnézzük az akkori keretet...
– Az nagyon bő volt, sokan voltunk a csapatban...

Asszisztensből MLSZ-elnök

Bozóky Imre 1953. október 20-án született Soltvadkerten. Labdarúgó-pályafutása során a Veszprémi Vegyész és a Kecskemét mellett a 1974–75-ös idényben játszott a Szeol AK-ban is. Visszavonulása után játékvezetőként dolgozott, a hazai élvonalbeli keret mellett asszisztensként 1994-től bekerült a FIFA- keretbe is. Az 1994-es világbajnokságot követően Puhl Sándor állandó segítője lett, asszisztensként 1996-ig dolgozott. 1998-ban előbb az MLSZ elnökségének tagja, majd 1999-ben a szövetség elnöke, regnálása 2006-ig tartott – Barcs Sándor után a második leghosszabb ideig volt MLSZ-elnök.

Olvasóink írták

 • 11. Együgyű 2011. július 01. 14:44
  „A cikk alapján nem derült fény arra, hogy Bozóky Imre úr mennyiért fog aggódni. Ha társadalmi munkában vagy 4 órás közmunkában minimál, bér alatti fizetésért, elnézést kérek tőle! A pénzes szponzorokról sem olvastam a nyilatkozatában? Csak arra emlékezem, elnök akar lenni! Gondolom, naivan a focihoz sok- sok pénz kell nem csak városi!
  Azért túlzás, hogy egy igazi vezető hiányzott (Éppen Ő). Megint tévelygek egy kicsit ,,talán labdarugókra és edzőkre gondolt Szeged város lakói.
  Az alábbiakat már régebben is hallottuk:
  - Nem kérdés, hogy a jövő évi keretben jó lenne minél több olyan futballistát látni, akinek Szegedről vagy éppen Csongrád megyéből indult a pályafutása. De nemcsak jelenlegi focistákat szeretnénk visszacsábítani, hanem egykori játékosokat is, akik a klub működtetésében vállalnának szívesen szerepet.?
  Soltvadkertről pedig a borpancsolás jut most az eszembe!
  Szerintem az is tévedés, hogy az egykori játékosok:
  -akik a klub működtetésében vállalnának szívesen szerepet.?

  Amúgy remélem, túlzott butaságom nem bőszíti fel, hiszen a nevem is erre utal!
  Amúgy a SZEGED 2o11-nek sok sikert!!!”
 • 10. airwaves 2011. július 01. 12:03
  „Már mint hogy hitelből :o)”
 • 9. ageza4 2011. június 30. 18:03
  „Az egész Magyar foci egy vicc!!!!!!
  Nemhogy a női kosárcsapatot mentené meg a város + a többi Európa kupában szereplő csapatot támogatná jobban!!!!”
 • 8. eldorádó 2011. június 30. 09:08
  „a Volán is egy UP-nevelő egyesület, mint a Békéscsabai UFC... a vezetőiknek nem érdeke, hogy ~ingyen játékosokat adjon át a városi NB2-es csapatnak! A tagdíjbevételeken és a szülők által kilobbizott szponzori pénzeken sem akarnak másokkal osztozni.
  Persze, mindkét városban őrültség és pazarlás a megosztottság!”
 • 7. Aranyapa_ 2011. június 30. 02:19
  „csak azér nem a tisza volánból csináltak nb2 es csapatot mer mikor megalapították a Kite szegedet akkor a Volánnal akartak volna együtműködi de ők nem fogadták el és ezért hozták létre a Kite szegedet! én ezt így tudom! én meg azt nem értem hogy a Volán mért nem akart együttműködni! pont ők azok akik széthúznak! mióta ott szórakoznak már nemtudják felvinni azt a csapatot nb2 be!”
 • 6. picipest 2011. június 29. 18:54
  „Hiteles...nem, inkább tragikus ez az egész”
 • 5. W666W 2011. június 29. 14:47
  „Most mi is történt ????
  Milyen csapat ez a szeged 2011 ?? a Kite szeged utódja ?? vagy mi van ???? Qrva röhejesnek tartom azt hogy "születik" egy csapat hogy hogy nem mit ad isten a semmiböl és NMII es lesz..Nagyon helyesen mondta Szegedre a széthuzás volt a jellemzö és most ezt ÖK is bebizonyították a Püspök Urral amikor egyesületet alapított az is..Miért nem a Tisza-Volánt "csinálták" meg NB II es klubnak ?? Kinek az érdeke azt a csapatot elsorvasztani??????
  Persze Kis Rigó úr is könnyen alapít csapatot a testvér ausztráliai gyémántbányáinak a lovettájából..vagy az isteni keresményét rakta félre ??”
 • 4. tams 2011. június 29. 13:09
  „Hajrá SZEOL AK!!!!!!!!”
 • 3. gardiola 2011. június 29. 12:02
  „Ez az egész már nem hiteles!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Ilyet is csak itt lehet megcsinálni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 2. MD2009 2011. június 29. 10:54
  „Vicces! Ezen csak röhögni lehet...”
 • 1. ultra 2011. június 29. 10:01
  „Imre!

  Csináljátok meg!

  HAJRÁ SZEGED”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Itt a XVI. Sziget-kupa

Immár tizenhatodik alkalommal ad otthont az Arany Ászok Sziget-kupa kispályás labdarúgótornának a… Tovább olvasom