Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Bozsik-program és sziklaugrás

Az ifjúsági futballcsapattal a 90-es évek közepén NB III-as bajnokságot nyert, napjainkban pedig az iskolai Bozsik- programért felel Gál Lajos Csongrádon. Legendás edzőkről, testnevelőkről szóló sorozatunkban ezúttal a Piroskavárosi Általános Iskola 48 éves pedagógusát mutatjuk be.
– Tősgyökeres csongrádi vagyok, ennek ellenére a nyíregyházi Bessenyei György Tanárképző Főiskolán diplomáztam. Azért oda felvételiztem, mert tetszett, hogy minden létesítmény egy helyen van. 23 éve tanítok: Felgyőn kezdtem, aztán a Síp Utcai Általános Iskolában dolgoztam, 11 éve pedig a Piroskavárosi Általános Iskolában tartok órákat – árulta el lapunknak Gál Lajos testnevelő.

Ugrás a mélybe. Gál Lajos elemében volt a vízilabdások horvátországi edzőtáborában. Fotó: DM/DV
Ugrás a mélybe. Gál Lajos elemében volt a vízilabdások horvátországi edzőtáborában. Fotó: DM/DV

A 48 éves szakember korábban futballozott Csongrád megyeegyes csapatában, míg a katonaság ideje alatt a szegedi Délépben, a főiskola alatt pedig Tokajban játszott. Edzőként is ismert volt a városban, a megyeegyben és az NB III-ban dolgozott a felnőttekkel. A legbüszkébb a 90-es évek közepén nyert NB III-as ifjúsági bajnoki címre lehet, amelyet a Kulacsik Tamás fémjelezte korosztállyal ért el.

Elismerés

Csongrád megyéből négy futballedző kapta meg a Magyar Labdarúgó-szövetség díját, amelyet a Bozsik-program intézményi népszerűsítéséért, fejlesztéséért ítéltek oda: a csongrádi Gál Lajos mellett a szegedi Kiss László, a mórahalmi Révész Gábor és a makói Czirbus Gábor részesült az elismerésben.

– Jelenleg már csak az utánpótlásban dolgozom, az iskolai Bozsik-programért felelek Csongrádon. Már a Góliát-programban is foglalkoztam gyerekekkel, több mint egy évtizede dolgozom a legkisebb futballistákkal
– mondta a B licences futballedző, aki nemrég megkapta a Magyar Labdarúgó-szövetség díját, amelyet a Bozsik-program intézményi népszerűsítéséért ítéltek oda.

A szakember a csongrádi vízilabdacsapat erőnléti edzőjeként is dolgozik, velük volt kint a nyáron egy horvátországi edzőtáborban. Az interneten megtalálható fotókon látszik, hogy nem rettent meg a nagyobb kihívásoktól.

– Hatalmas élmény volt a vadvízi evezés, nemcsak a gyerekek, én is élveztem a Omis környéki túrát. Sziklaugrás is szerepelt a programban, a folyó legmélyebb részénél, 6-8 méter magasból vetettük magunkat a mélybe – emlékezett Gál Lajos.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zimányi Kovács 16 gólja

A harmadik helyen végzett a Szegedi AK női futballcsapata a XXIII. Dunapentele Kupa kispályás tornán. Tovább olvasom