Délmagyar logó

2017. 01. 20. péntek - Fábián, Sebestyén -9°C | 0°C Még több cikk.

Brávik kutyákkal érkezett

Világbajnokkal erősített a Hungerit MetalCom-Szentesi VK OB I-es női vízilabdacsapata. A 24 éves center, Brávik Fruzsina Dunaújvárosból tette át székhelyét a Kurca partjára, ahova két kutyájával, Bogyóval és Happyvel érkezett. Egyelőre egy szezonra kötelezte el magát.
Jelenlegi edzőjével, Zantleitner Krisztinával együtt lett világbajnok 2005-ben Montrealban. Brávik Fruzsina 24 évesen a válogatottal és eddigi klubcsapatával, a Dunaújvárosi Főiskolával szinte mindent megnyert. Talán ezért is gondolta úgy, váltania kell.

– Lejárt a szerződésem, és az Újvárosból mindenképpen távoztam volna, ezt edzőmmel, Mihók Attilával is megbeszéltem, 10 év elég volt egy egyesületben – mondta Fruzsina. – Olaszország felé kacsingattam. Nem jött össze, viszont a szentesi lehetőségről már tavaly beszélgettünk Zantleitner Krisztával. Most újra „képbe került" ez a verzió, és megegyeztünk. Kriszta személye, valamint a LEN-kupa-szereplés is sokat nyomott a latba, de a lányok közül is többet ismerek, aranyosak voltak, kedvesen fogadtak. Szeretnék jól vízilabdázni, megfelelni az elvárásoknak, és a Szentessel gyarapítani klubsikereimet.

Brávik Fruzsinának május 15-én véget ért a 2009/2010-es szezon. A szentesi csapathoz – Zantleitner engedélyével – augusztus 16-án csatlakozott, pedig a keret már két héttel korábban, augusztus 2-án elkezdte a közös munkát, a felkészülést. A válogatottal sem szerepelt a különböző megmérettetéseken, így három hónapot pihenhetett, lazíthatott. Ami már nagyon hiányzott és jólesett neki.

Brávik bekapcsolódott a szentesiek munkájába. Fotó: Bíró Dániel
Brávik bekapcsolódott a szentesiek munkájába.
Fotó: Bíró Dániel

A nemzeti együttesben Petrovics Mátyás szövetségi kapitány számított volna rá, ő azonban lemondta a válogatottságot: – Tudom, furcsa, hogy valaki 24 évesen ilyen elhatározásra jut, de úgy éreztem, már nincs bennem az a tűz, mint korábban. Nincs motivációm, nem tudtam volna szívvel-lélekkel tenni a dolgom, harcolni a helyemért a kezdőben a kerettagokkal. Elég a klubszint... A döntésem elvileg végleges, de ha egy-két év múlva újból megkeresnének, elgondolkoznék az ajánlaton. Vallom: soha ne mondd, hogy soha.

A Hungerit MetalCom új erőssége Szentesre költözött, ezt a napi két tréning is indokolja. A klub a belvárosban bérel neki lakást. A Kurca partjára barátja nem – a fővárosban dolgozik –, de két kutyája, Bogyó és Happy elkísérte. – Meghatározhatatlan fajú keverék, örökbe fogadott kutyusok – mesélte –, imádom a „tündérmackókat", elevenek, kedvesek, okosak. Nekik beköszöntött az igazi Kánaán, a lakáshoz ugyanis kis kert is tartozik, eddig ilyenben nem volt részük. A munka, a csapat tetszik, jó a közösség, együtt ebédelünk, voltunk már közösen fagyizni is a csajokkal, a hétvégeket azonban a párommal töltöm, általában kirándulunk.

Névjegy

Brávik Fruzsina 1986. október 6-án született Dunaújvárosban, szülővárosában kezdett pólózni, s a helyi együttessel 6 bajnoki címet és 5 magyar kupát nyert, a BEK-ből ezüst és bronz került a vitrinbe. A 181 centi magas, 83 kilós center a válogatottal 2005-ben világbajnoki aranyat szerzett, az Európa-bajnokságon 3., a pekingi olimpián 4. lett a nemzeti együttessel. A Hungerit MetalCom-Szentesi VK-hoz 1 éves szerződést írt alá, de a vezetőkkel már egyeztetnek az esetleges hosszabbításról.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

NB III: kilenc pontban reménykednek

A labdarúgó NB III Alföld csoportjának 5. fordulójában mindhárom Csongrád megyei csapat ma 16.30-kor lép pályára. Tovább olvasom