Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Bravúrral jutott a legjobb nyolc közé a Floratom

Nagyszerű hangulat fogadta a csapatokat a férfi asztalitenisz Inter-kupa nyolcaddöntőjében, ahol a felek kiválóan kiszolgálták a szakértő közönséget a három és fél órás, igen kiélezett összecsapáson.
Floratom Szeged AC Probart–Thorigne Fouillard TT (francia) 4–1
Férfi asztalitenisz Inter-kupa, 3. forduló, Szeged.
Párok: Vitsek Iván–Eric Durand 3–1 (–9, 15, 5, 7), Varga Csaba–Pierre Bezard 0–3 (–8, –8, –7), Kószó Attila–Vincent Lenoir 3–2 (–11, 9, 10, –9, 7), Kószó Attila, Vitsek Iván–Eric Durand, Pierre Bezard 3–2 (10, –8, 9, –6, 7), Vitsek Iván–Pierre Bezard 3–1 (9, –8, 8, 8).

Magabiztosan kezdett a francia Thorigne Fouillard TT, Durand-nak több szettlabdája volt a 2–0-s vezetéshez Vitsekkel szemben, de a szegediek rutinos klasszisa nagy küzdelemben megfordította a mérkőzést. Varga csak megszorongatni tudta Bezard-t, majd a nap mérkőzése következett: Kószó Attila roppant látványos labdamenetekkel tarkított, fordulatos összecsapáson fektette két vállra Lenoirt, így ismét a Szeged vezetett, 2–1.

Bravúrral jutott 8 közé a Floratom. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)
Joggal bíztak a hazaiak a páros mérkőzés megnyerésében, hiszen a friss magyar bajnoki második helyezett Vitsek Kószóval igen kiegyensúlyozott egységet alkot. Bár a találkozó nagy részében úgy tűnt, hogy a gallok irányítanak, de a kritikus labdameneteket rendre a hazai duó nyerte meg, amely a szerencsével sem állt hadilábon, 3–1. Az utolsó szalmaszálba próbáltak kapaszkodni a láthatóan meglepődött franciák, de Bezard hiába nyert meg óriási pontokat Vitsekkel szemben, a szegediek vezéregyénisége a kritikus pillanatokban jobbnak bizonyult, így nagy bravúrral a legjobb nyolc együttes közé jutott a Floratom.

Lukács Levente: – Fantasztikus játékkal, maximumhoz közeli teljesítménnyel sikerült felülmúlni egy látványos mérkőzésen a francia csapatot.

Tetszett
A három győzelmet szerző Vitsek Iván is kerülhetne ebbe a rovatba, ám mi ezúttal Kószó Attilát választottuk. Kritikus meccset nyert ugyanis meg egyéniben, és bár nem volt sima az összecsapás, látszott rajta, hogy végig kontrollálja a mérkőzést. A pingpongos végig higgadt maradt, jókor kért időt, hozta a fontos pontokat – ő és a csapat is megérdemelten nyert.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szedeák: nem kezdődött jól a középszakasz

Vereséggel kezdte a férfi kosárlabda NB I A csoport középszakaszának alsóházát a Naturtex-SZTE-Szedeák. Tovább olvasom