Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Bronzérmes a Makó FC!

Labdarúgás - A labdarúgó NB II Keleti csoportjának utolsó fordulójában soha nem látott magasságokba jutott a Makó FC, amely legyőzte a Vácot, és története során először harmadik lett.

VÉGE, HARMADIK A MAKÓ FC!

90. perc: az utolsó perc, plusz kettő a ráadás.

89. perc: hadár első akciója, lesre futott.

88. perc: de lassan telik az idő...

87. perc: Ngalle helyett Hadár.

81. perc: Bány szöglet, visszapattan, beadás, visszapattan, lövés, nincs kontra.

80. perc: huh, Kocsis elől Halász bravúrral vagy szerencsével, nem tudni, de ment.

77. perc: így most már nem kellene figyelni semmire és senkire!!

76. perc: Bány szöglete - az n-edik - Szamosszegi érkezik az ötösre, és a földre fejeli a labdát, amely onnan a felső sarokba pattant, 1-2.

76. perc: gól, 1-2, Szamosszegi

75. perc: Bány lőtt kapura, Horváthról kipattant a labda, de nem annyira, hogy Maróti odaérhessen.

74. perc: a Makó győzni akar!

70. perc: Ngalle gyönyörűen vett át egy labdát, befordult, és ballal bevánszorogtatta a labdát a kapuba, 1-1. Végre!

70. perc:  gól, 1-1, Ngalle!

70. perc: a Vác is megjelent a makói kapunál, Rakonczai hazafejelése megoldja a porblémát.

67. perc: Kulacsik ballal teker a 16-os vonaláról, Horváth megint véd. A szögletből Maróti csúsztat mellé.

64. perc: makói gól, ám Maróti megrúgta becsúzás közben a kapust, így kifelé rúgás.

61. perc: makói csere, Schreiber helyett Kulacsik.

60. perc: Bány lő, Horváth bravúrral hárít. Kellene már a makói gól! 

58. perc: Rob reklamál, sárga.

56. perc: Maróti lép ki egyedül, de ballal az elévetődő Horváthba lő.

55. perc: megint szabadrúgás, megint Vány onnan, ahonnan Vén rúgta. Közben Farkas sárga szövegért, Bány pedig nekiszalad, vaalmi történik, mert Hegedűs is sárgát kap, lehet, hogy a kezéhez ért  labda, viszont a Makó a 16-os vonaláról jöhet szabadrúgással. Bány megint téveszt, ezúttal a jobb felső helyett megy fél méterrel fölé a labda.

53. perc: Bány szabadrúgást csavar a jobb alsó felé, Horváth bravúrral szögletre tolja a labdát 

48. perc: Kocsis bolondít a cseleivel, beadás-lövésébe Varga R. lépett bele.

Makói bronz (galéria) - Fotó: Segesvári Csaba
Elkezdődött a második félidő.

A Makó a frissebb, mér kész a csapat a második félidőre.

Vége az első félidőnek, Vác-Makó 1-0, de még 3. a Makó, mert a szünetben vezet a BKV Előre is a Bőcs ellen 2-1-re.

41. perc: ismét Bány, ezúttal kicsit szgben rúghatott szabadrúgást, amelyből eltekerte a labdát laposan a sorfal mellett, de a próba gyenge volt és kézbe ment.

37. perc: Bány szabadrúgása 25 m-ről, nem követte Vén példáját, ő sajnos a bal felső sarok fölé tekert.

35. perc: Rakonczai sárga lapot kapott.

34. perc: Makó-szöglet. Varga R. kapja a labdát, hátrahúzza, hosszú Magyarnak.

33. perc: újabb Makó-szöglet, majd Vác-kontra, egyik sem említésre méltó. 

32. perc: Vén jelszava: irány a közeli liget! Váci kontra után Rob ível elé, Vén egyből lő - dél, délkeleti irányban hagyja el a labda stadiont.

31. perc: Bány ugrott ki az ötös sarkánál Ngalle passzából, éles szögből kapura lőtt, Horváth lábáról felperdült a labda, végül megint Kovács P. mentett a gólvonalról.

30. perc: Bány a félpálya közeléből ívelt szabadrúgásból előre, a hosszún érkezet is Szamosszegi, de föléfejelt.

27. perc: Ngalle lőtt 23 m-ről, ám egy métert tévesztett

26. perc: a gól óta eltelt időben fölényben a Makó.

23. perc: újabb Makó-szöglet, megint Bány, aztán kocoghat át a másik oldalra, megint szöglet. Megint Bány, semmi.

20. perc: Makó-szöglet, Bány adja be, Szamosszegi érkezik, előbb sután találja el, aztán valahogy átjut a labda a kapuson, de végül Vági kivágja a gólvonal előtt.

13. perc: váci szabadrúgás középről, 25 m-ről, Vén a labda mögött, és óriási gólt lő a bal felsőbe, 1-0. Nem túlzottan örült a gólnak, de mi sem...

13. perc: gól, 1-0.

11. perc: Bány lövőcseleire száll a védő, magasan. Bány beadását Schreiber a bal oldali kapufára fejelte, majd Bány lő 25 m-ről, Horváth a lapos labdát másodszorra fogja Szamosszegi elől.

10. perc: szép váci támadás, Kocsis kiugratta Székesit, ő beadott, Vén gyengén fejelt.

8. perc: Bumm! Rakonczai érkezett, Hegedűs bánta.

6. perc: Bány első hatalmas bedobása, eredmény nélkül.

3. perc: Rakonczai szabálytalanság, Vén ad be a jobb oldalról, Gáspár elcsúsztatta Kocsis D. elől.  

Rajt!

Utolsó óra, utolsó nap, utolsó forduló - hajrá Makó a bronzéremért.

Kék-pirosban a hazaiak, zöldben a vendégek - mindenkinek a saját dressze. 

A kijáróban a csapatok.

Hadár Attila szinte hazatért, hiszen korábban az NB I-ben már játszott Vácott két évet.

A Makó már visszakocogott az öltözőbe, a Vác még melegít.

A hazai szurkolók kifeszített drapérián a 15 évvel ezelőtti NB I-es bajnokcsapatra emlékeznek, felsorolva a keret neveit. Néhány közülük ízelítőnek: Koszta, Nyikos, Nyilas, Romanek, Répási, Kriska, Miovecz, Sallai (az egykori szegedi), Víg, Füle, Simon, Puglits, Kasza.

Halász kezd a makói kapuban, Czirbus gyerektornán volt Budapesten, míg Dálnaki végül nem vállalta a játékot - hasfalhúzódás miatt, bár a kispadon azért ott ül --, így a vendégek Schreiber beállításával két csatárral játszanak.

A kezdőcsapatok

Vác: Horváth G. -- Székely, Gáspár, Kovács P., Vági -- Székesi, Vén, Farkas P., Hegedűs - Rob, Kocsis D. Edző: Tóth János.

Makó: Halász -- Rakonczai, Magyar, Szamosszegi, Podonyi -- Csamangó, Varga R., Ngalle, Bány -- Schreiber, Maróti. Edző: Kolozsvári János.

 

Egy labdarúgó mi másra várhat, mint arra, hogy igazi tétmeccsen bizonyíthassa tudását, illetve azt, hogy amit addig elért, az nem a véletlen műve. A labdarúgó NB II Keleti csoportjában a Makó FC hatalmas lehetőség előtt áll: ha nyer ma 18 órától a váci mérkőzésen (lapunk online közvetíti a találkozót), nem kell figyelnie riválisára, a Bőcsre, és a Fradi, Debrecen II. duó mögött a bajnokság harmadikja lehet.

– Az év talán legfontosabb meccse előtt állunk. Eddig kergettük az álmokat és a dobogót, ám most nem kell senkire sem figyelni, csak magunkra, és ha nyerünk, történelmi magasságokba juthat a csapat, teljesülhet az álom: érmes helyen végzünk – mondta Kolozsvári János, a Makó FC trénere. – A héten történtek után viszont egyáltalán nem vagyok nyugodt, mert közel sem az a csapat léphet pályára, amelyik a tavaszt végigjátszotta, és amelyben különböző problémák miatt csak egy-két embert kellett cserélnem. Puskás és Gévay eltiltás miatt nem szerepelhet, Dálnaki lágyékhúzódása visszatérő probléma, míg Rakonczai a Fradi elleni meccs másnapján nem tudott ráállni a lábára, úgy fájt a vádlija. Így aztán ha Gévay mellett Rakonczai sem vállalja, mindkét 21 éven aluli játékosom kiesik. A pótlásuk komoly dilemmát okoz, mert bár Csamangó játékra kész, az ifik tatabányai osztályozója miatt nem tudom, ki lesz a másik fiatal.

Az edző a következő 11-et adta meg előzetesen: Czirbus vagy Halász – Rakonczai vagy Győri, Dálnaki, Szamosszegi, Podonyi (képünkön) – Csamangó, Magyar, Varga R., Bány, Ngalle – Maróti.

A labdarúgó NB II Keleti csoportjának utolsó fordulójában soha nem látott magasságokba juthat a Makó FC, ha legyőzi a Vácot. Fotó: DM/DV
A labdarúgó NB II Keleti csoportjának utolsó fordulójában soha nem látott magasságokba
juthat a Makó FC, ha legyőzi a Vácott. Fotó: DM/DV

Zárás az NB III-ban is – tétmeccsekkel

A labdarúgó NB III Alföld csoportjában is az utolsó, 30. fordulót rendezik – egységesen vasárnap 17 órától. Az Algyő Kecskemét II. elleni mérkőzésének még van tétje, hiszen ha Tóth Ákos tanítványai nyernek, és a Szolnok otthon kikap a Gyulától, még lehet harmadik az Algyő. Bár győzelem esetén a Kecskemét II. is utolérhető, ám azonos pontszám esetén a több siker rangsorol, és ez a Bács megyeieknek vereség esetén is jobb lesz.

A Hódmezővásárhelyi FC szintén hazai pályán fogadja a Budafokot, amelyet meg kellene vernie ahhoz, hogy elékerüljön, és az ötödik helyen zárja a szezont. A Tisza Volán Monorra látogat, itt a helyezés megtartása a cél – már iksz esetén is marad 11. a Volán.

Ünnep sándorfalván

A megyei I. osztályban a Sándorfalva már a múlt héten megszerezte a bajnoki címet. A Mórahalmon elért 3–3-as döntetlen után volt egy kis ünneplés közösen a szurkolókkal és a támogatókkal. A folytatás holnap következik, amikor a gárda Bajnokcsapat feliratú mezben fut ki a Nagymágocs elleni mérkőzésre, a szponzorok révén pedig csapra vernek néhány hordó sört, amelyet a szurkolók a belépő ellenében fogyaszthatnak – amíg a készlet tart. A találkozó után a története első bajnoki címét szerzett együttes a Glóbuszba megy, ahol vacsora és két zenész várja a játékosokat. Az érmeket a klub június 20-i záróvacsoráján adják át a labdarúgóknak.

A megyei II. osztályban viszont még semmi sem dőlt el. Íme a párosítás: Apátfalva–Deszk, Universitas–Baks, Bordány–Tömörkény, Üllés–Csanádpalota, Forráskút–Zsombó, Székkutas–UTC, Fábiánsebestyén–CONTITECH-Makó II., Csanytelek–Szőreg. A bajnokság élcsoportja: 1. Csanádpalota 55, 2. Székkutas 53, 3. Apátfalva 53, 4. Üllés 51, 5. Baks 50 ponttal.

Olvasóink írták

 • 12. Lúdasmatyi 2009. június 15. 18:56
  „Még mindig nem hiszem el!Szép volt fiúk!!!!!”
 • 11. Mathiasking 2009. június 14. 18:48
  „Gratulálok!!!!!!!!!! Végre valami jó hír!”
 • 10. Lúdasmatyi 2009. június 14. 10:48
  „SZÉP VOLT FIÚK!!!!!!!!Köszönjük nektek az egész évet,jól szórakoztunk.Ti vagytok a legnagyobbak,hej,hej.Hajrá Makó ,mert kurva jók vagyunk!!!!!!!!!!”
 • 9. Racoon 2009. június 13. 21:33
  „Szép volt FIÚK! Minden idők legnagyszerűbb Labdarúgó eredménye Makón! A postások, a tűzoltó, a tanárok, a panziós, az áruszállító, a diákok többet nyújtottak mint azok akik csak focisták! Az amatőr csapat még a vér prfi Ferencvárost is legyőzte, és ha nincs a Fradi, most mi jutunk fel az első osztályba. Köszönjük NEKTEK!!!
  Hajrá MAKÓ!”
 • 8. Vasút_Tas 2009. június 13. 21:24
  „Szép volt fiúk!!!!
  Ngalle kár, hogy elmegy/visszamegy Kecskemétre, asszem onnan van kölcsön.
  A fradi ellenis jól kavart a srác. Kissebb mint maradóna :)”
 • 7. exluzer 2009. június 13. 21:23
  „Én először azt mondtam volna, hogy egy Óriási vajasra kidülledt baromba puffadt hangár!
  De most hogy írod igazad van!
  Ez a 3 perc egy kozmikus gigászi brutyó.....”
 • 6. gbi70 2009. június 13. 21:07
  „De mekkora volt az a beállás! Mint két galaxis közt a három perc! :-))))))”
 • 5. gszlaszlo 2009. június 13. 19:38
  „bírjátok ki”
 • 4. Vasút_Tas 2009. június 13. 18:55
  „ja...bocs.... akkor igen......gólarányunk király...”
 • 3. Vasút_Tas 2009. június 13. 18:54
  „2: akkor is legalább iksz kell nekünk. egy pont az előnyünk csak, de a gólarányunk király!! persze az az idén nem játszik..”
 • 2. gszlaszlo 2009. június 13. 18:41
  „Ha csak ikszel a Bőcs Pesten (most 0-0), akkor is mi leszünk a harmadikok?”
 • 1. xmanó 2009. június 13. 10:36
  „Húzzuk be gyerekek,MOST VAGY SOHA!Csináljunk TÖRTÉNELMET!!!!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vásárhelyi diadalok országszerte

Küzdősport -A Hódmezővásárhelyi Box Klub versenyzői három helyszínen versenyeztek, és mindhárom viadalon találhattunk az egyesület színeiben indult aranyérmest. Tovább olvasom