Délmagyar logó

2016. 10. 27. csütörtök - Szabina 6°C | 12°C

Bronzérmes a Szeged: Diapolo-Honvéd 11-7

A Diapolo-Szeged férfi vízilabdacsapata bronzérmes lett az OB I-ben, miután hazai pályán 11-7-e nyert a Honvéd elleni bronzcsata mindent eldöntő mérkőzésén. A szegedi szív diadala volt, hiszen egy 4 perces emberhátrányt is előnnyel zártak Molnárék.
Diapolo-Szeged-Racionet-Honvéd 11-7 (4-1, 2-2, 4-3, 3-1)
Férfi vízilabda OB I, rájátszás a 3. helyért, 3. mérkőzés. Szeged, újszegedi sportuszoda, 400 néző. Vezette: Székely, Fodor.
Diapolo-Szeged: NAGY - KiISS 3, Vincze M., Jansik, MOLNÁR T. 1, HEGEDÜS 3, Seman. Csere: TÓTH 4, Zsigri, DECKER, Török, Lakatos. Vezetőedző: Vincze Balázs.
Racionet-Honvéd: Gergely - Kovács 1, Takei 1, Fülöp, KISS 2, Szőke, Steinmetz. Csere: Boros 1, Mátyás 1, Illés, Csacsovszky 1, Simon, Tóth. Vezetőedző: Vad Lajos.
Gól - emberelőnyből: 6/0, ill. 8/3.
Ötméteresből: 3/3, ill. -/-.
4 prces kiállítás: Seman.
Kipontozóott: Illés.

Vincze Balázs: - Három bajnoki bronzérmet nyertem a csapattal, de ez a legszebb közülük. Nehéz körülményekkel kellett megküzdenünk, de helytálltunk!

Molnár Tamás, a profi pályafutástól visszavonuló háromszoros olimpiai bajnok: - Nehéz dolgunk volt tavasszal különböző okok miatt, mégis becsülettel küzdöttünk, aminek meglett a jutalma. A pályafutásom befejezése kapcsán kicsit fáj a szívem, hiszen az elmúlt három évben olyan lehetőségeink voltak, amelyekkel bajnoki döntőbe kerülhettünk volna, sajnos nem sikerült. A következő évek munkája lesz, hogy egy olyan csapatot építsünk, amely képes erre, és örülök, hogy részt vehetek benne.

Diapolo-Honvéd 11-7. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

4. negyed (3-1)

8. perc: Csacsovszky szépít. 11-7 Az utolsó támadás előtt Vincze Balázs időt kér. Molnár Tamás góllal fejezné be pályafutását, ehelyett Gergely István fejezi be az övét egy védéssel. Zúg a "Szép volt, fiúk!"

7. perc: Tóth Márton is kiemelkedik a mezőnyből, szép góllalnöveli a különbséget. 11-6 "Bronzérem, bronzérem!" - skandálja a B-közép.

6. perc: Ennél közelebbről nem lehet lőni, és mégis. Kovács a kapu torkában kap labdát, de Nagy Viktor reflexei most is jók.

5. perc: Takeit megbabonázta Nagy Viktor, most a felső léc fog ki rajta. Kiss Gergelynek is ellenál a világbajnok kapus!

4. perc: Megint Viktor!

3. perc: Takei most nincs nagy formában, erről Nagy Viktor tehet.

2. perc: Tóth messziről próbálkozik, pattintott lövése a keresztlécet találja el.

1. perc: Szőke lövését hárítja Nagy Viktor, szép védés volt!

Diapolo-Honvéd 11-7. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

3. negyed (4-3)

8. perc: Az utolsó támadás előtt Vincze Balázs időt kér, de nem jut lövési a Szeged.

7. perc: Újabb büntetőhöz jut a Szeged, Tóth Márton bevágja! 10-6 A vendégek gólt szereznek, de már lejárt a támadóidő, ahogy a Szeged 4 perces emberhátránya is. Remekül jött ki a hazai csapat ebből a periódusból.

6. perc: Hegeüs Gábor ötméterest értékesít! 9-6 Micsoda védekezés a hazaiaktól, pedig már 3 perce emberhátrányba vannak, Vincze Balázs mosolya érthető.

5. perc: Kiss Csabaaaaaa!!! Mekkora gól! Micsoda csavar!!! Villant az Európa-bajnok csukló! 8-6 A túloldalon Nagy Viktor véd!

4. perc: Kiss ötméteresét védi Nagy Viktor! Seman 4 perces kiállítást kap, ahogy Kunac a bronzcsata első párharcában. Kovács kihasználja az emberelőnyt. 7-6

3. perc: Boros Tamás kap egy kemény ütést, de néma marad a bírói síp, ezt használja ki Kiss Csaba, aki ziccerbe erül. 7-4 A túldalon is Kiss gól. 7-5

2. perc: Kiss Gergely megmutatta, hogy miért világklasszis. Ilyen szép gólt emelésből, nagyon régen láttunk. 6-4

1. perc: Hegedüs a szélről próbálkozik, Gergely hárít.

Diapolo-Honvéd 11-7. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

2. negyed (2-2)

8. perc: Kiss Csaba előtt remek lövőhelyzet, de a pattintott lövés útjába áll a felső léc. Seman kiállítása után Vad Lajos időt kér. Boros egy életerős lökettel csökkenti a különbséget. 6-3

7. perc: Mátyás szépít, az újabb Honvéd találatot pedig Hegedüs blokkja akadályozza meg. 6-2

6. perc: Nem sokáig tartott a vendégek támadása, ezúttal a bírók vették el tőlük a labdát. Decker óriási harcol a labdáért, amit Hegedüs Gábor kap és távolról bevágja a jobb felsőbe! Gyönyörű! 6-1 Ez az állás ismerős, a bronzcsata első szegedi mérkőzésén is mutatott ilyet az eredményelző.

5. perc: Újabb szegedi labdaszerzés, majd egy pestit is látunk. Aztán egy újabb hazait, Fülöpöt pedig kiállítják, Vincze Balázs pedig időt kér. Papesz lövése elakad Gergelyben.

4. perc: Tóth Márton villan újra! 5-1

3. perc: Illés kapufája után emberelőnybe kerül a Honvéd, de a vendégek egy rossz passz miatt már úszhatnak is vissza.

2. perc: Továbra is nagyszerű a szegediek védekezése, de a túloldalon Takei is labdát szerez.

1. perc: A Honvéd nyeri a ráúszást, de Kovács lövését Decker blokkolja.

1. negyed (4-1)

8. perc: Már mindenki visszaúszik a szegedi támadás végén, de Tóth Márton messziről váratlanul lő, és a jobb alsót remekül találja el! 4-0 "Játszik a Szeged!" - skandálja a B-közép. Takei megtöri a vendégek gólcsendjét. 4-1 Zsigri Bence reme lövéssel mutatkozik be, de a felső lécen csattan a labda.

7. perc: Hegedüs Gábor micsoda csavargóltmutat be!!! 3-0

6. perc: Fülöp egy cseles lövést ereszt el a blokk mellett, de Nagy Viktor véd. Szőke ziccerbe kerül, de Nagy Viktor ezt is hárítja, ez már bravúr volt a javából.

5. perc: Ötmétereshez jut a Szeged, Tóth Márton harcolta ki. Kiss Csaba bevágja! 2-0

4. perc: Kiss lövése sincs bent, Nagy Viktor véd, majd a ma visszavonuló Molnár Tamás szabadon marad és megszerzi a vezetést! 1-0

3. perc: Jansik próbálkozik a szélről, de a pattintott lövést hárítja Gergely.

2. perc: Még mindig csak kóstolgatják egymást afelek.

1. perc: Remek védekezéssel indít a Szeged, de a Honvéd is megakadályozza a centerezést.

Diapolo-Honvéd 11-7. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

17.55: Üdvözöljük olvasóinkat az újszegedisportuszodából! A szegedi sportkedvelők arra készülnek, hogy egymás után két győzelmet ünnepeljenek, hiszen az EHF-kupa döntőjébe már bejutott a Pick Szeged, most pedig a Diapolo-Szeged szeretné elhódítani a férfi vízilabda OB I bronzérmét. A felhők közül a rajtra előbújt a nap is, a szurkolókon nem múlik semmi, remek körülmények között jön a mindent eldöntő csata! Hajrá Szeged!

Korábban:

Valami véget ér, valami fáj.

Így szól Ákos egyik leghíresebb dalának refrénje, és milyen fura, hogy a Diapolo-Szeged több játékosának is ő a kedvenc magyar énekese. Például azoknak, akik nyáron távoznak a vízilabdacsapattól, ahogy Vincze Balázs vezetőedző is, Molnár Tamás pedig befejezi játékos pályafutását, így korszakzárás lesz a férfi OB I-es bronzcsata utolsó mérkőzése.

Ma 17 órától a Honvéd ellen láthatjuk utoljára játszani azt a keretet, amely az utóbbi években egyre erősebb lett, miközben sorra nyerte a magyar kupákat és a bajnoki érmeket.

Sajnos mindig bronzból készültek azok a medálok, zsinórban az ötödik ilyenért harcolnak a fiúk, de ha valamikor, akkor idén ezért senki sem hibáztatja őket. Az is fantasztikus, ahogy ennyi hiányzóval helytáll a csapat. A párharc első mérkőzésén minden szurkoló láthatta: a kulcsemberek hiába tudják, hogy távoznak, és hiába csalódtak a sérüléshullámot hozó sorsban, amely elvette a finálé lehetőségét, mindent megtesznek a dobogó legalsó fokáért.

Véget ér tehát a Vincze-legénység korszaka, ami nyilván fájó a drukkereknek, de abban is biztosak lehetünk, hogy ők ott lesznek ma a sportuszodában. Ha esik, ha fúj, biztatják a srácokat, mert megérdemlik.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szép emlékek

A nemrég Eb-előselejtezőn elvérző román válogatott gerincét adja a mindössze négy légióssal felálló Constanta. Tovább olvasom