Délmagyar logó

2018. 10. 22. hétfő - Előd 6°C | 17°C Még több cikk.

Bronzérmes lett a Dorozsma

Két negyedik hely után a dobogó harmadik fokára kapaszkodott fel a Szeged-Dorozsma-Algyő NB I/B-as női kézilabdacsapata. Sőt az őszi szereplés alapján a legvérmesebb drukkerek már bajnokcsapatot emlegettek.
– Igaz, hogy a bajnokság első felében a riválisokat, a Gyulát, a Bőcsöt, a Füzesabonyt elkaptuk, akkor azonban még nem játszottunk a bajnoki címre esélyes, s végül is azt megszerző Csömörrel – magyarázta a klubelnök, Pusztai Lajos. – Mi egy pillanatig nem gondoltuk, hogy versenyben lehetünk az aranyéremért. Sem anyagilag, sem pedig játékosállományban nem vehettük fel a versenyt az előttünk végzettekkel. A csapatunk kiegyensúlyozottságát bizonyítja, hogy szinte ugyanannyi pontot szereztünk az őszi és a tavaszi idényben. Ám így is büszkék lehetünk arra, hogy Szeged legjobb női kézilabdacsapataként nagyon szépen helytálltunk a pontvadászatban.

A klubban évekkel ezelőtt tervszerű utánpótlás-nevelésbe fogtak. Ennek eredménye lett, hogy az elmúlt évben bajnok, most pedig ezüstérmes lett a dorozsmai ifjúsági csapat. Sőt a Békéscsaba kettős igazolással vitte el a nagyon tehetséges Szögi Tímeát. A klub vezetői állítják, ha az ifiben játszhatott volna a tehetség, akkor most is bajnoki arany lóg a dorozsmaiak nyakában. A felnőtt játékosok teljesítményéről pedig Dankó Ervin edző, aki az új bajnokságban megtartva eddigi csapatát, a HNKC vezetőedzőjének, Farkas Józsefnek lesz a segítője, így vélekedett:

– Egy kivétellel, a bajnok Csömörrel nem bírtunk, minden hazai mérkőzésünket megnyertük. Különösen elégedett vagyok a csapatkapitány, Asztalos Judit közösséget összekovácsoló munkájával. De dicsérni kell Baunok Bernadett, Dobó Andrea, Dobó Mónika, Nagy Noémi, Vadászy Anikó játékát. Szögi Tímea játékával kapcsolatban kettős érzésem van, hiszen volt neki mérkőzést megnyerő, de kritikán aluli teljesítménye is. Úgy érzem, a fiatal szerkezetű csapattal egy lépéssel közelebb kerültünk a nagy álom valóra váltásához, hogy egyszer Szegednek ismét NB I-es női kézilabdacsapata legyen.

– De csak akkor tudjuk ezt valóra váltani, ha a jelenlegi legnagyobb támogatónk, az önkormányzat mellett esetleg egy névadó szponzort is sikerül megnyernünk – fogalmazott reálisan a klubelnök.

A bronzérmes csapat keretében csak minimális változás lesz, hiszen Nagy Noémi Veszprémben kapott állást, így ő eligazol. Bár Baunok Bernadett abbahagyja a játékot, de nem válik meg a klubtól, hiszen az ifjúsági és az utánpótláscsapatokat trenírozza a jövőben.

Olvasóink írták

 • 3. Antiserver 2008. június 28. 02:21
  „Mi a huszadrangú sportág? A női kézi?
  Végül is csak az egyik vezető sportág Magyarországon, amiben nemzetközi eredményeket érünk el... persze a magyar embernek ez kevés ahhoz, hogy megbecsülje.”
 • 2. Nem kell NB I ! 2008. június 25. 18:20
  „Szerintem felesleg az NB I-ről beszélni.
  Nincs szükség még egy első osztályú, huszadrangú sportág csapatára.
  Inkább legyen egy jó focicsapat, első osztályú gárda.
  Oda többen kijárnának, a hangulat pedig jobb lenne, mintha a jelenlegi reprezentatív csapatok nívósabb meccsein.”
 • 1. szurkolo 2008. június 24. 23:17
  „Hajrá Ervin, hajrá csajok!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A mindennapos testnevelésről álmodik Kovács Gábor

Kovács Gábor, a makói önkormányzat oktatási és sportreferense a közelmúltban A Diáksportért… Tovább olvasom