Délmagyar logó

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 19°C | 29°C Még több cikk.

Brutálisan kiütötték a szegedi pólós fiút, elájult

Mentő szállította kórházba vasárnap délután a szentesi uszodából azt a szegedi vízilabdás fiút, akit megütött egy szentesi pólós. A játékvezető és a szegedi edző feljelenti a szentesi pólóst brutalitása miatt. Mindez serdülőmeccsen történt.
Molnár Péter a szegedi ifi pólócsapat edzője: "Szeretnék hozzászólni, 1-2 észrevételt tenni a mai mérkőzésekkel kapcsolatban, elsősorban a játékvezetők felelősségét kiemelve. Az ifik meccséről elmondanám, hogy a játékosom, Szepes Áron kapott egy ütést - ez benne van a sportágban –, majd feltette a kezét, hogy baj van, a játékvezető nem kérte ki a labdát és nem rendelt el 3 perc kezelési időt. Áron elvégezte a szabaddobást és megint kapott egyet és már azt láttuk, hogy ömlik a vér.

Kérdezem, a játékvezetők mit figyeltek? Adtak egy cserés kiállítást, mi pedig elveszítettük az ifi és serdülő csapat meghatározó játékosát. Nem lehet megválaszolni, de mi van, ha a játékvezető kikéri a labdát és megkérdezi a játékost, hogy mi a baj? Nem olyan sűrűn fordul elő az ilyen, de néma maradt a síp, sajnos. A center nélkülözhetetlen poszt a vízilabdában. A mai OSC-FTC mérkőzés után, a hazaiak edzője, Vincze Balázs azt nyilatkozta, hogy centerek nélkül kevés esélyük van a következő, Szolnok elleni, Euroliga meccsen.

Egy ilyen ütés egy egész év munkáját teheti tönkre, mert ez lehetett volna súlyosabb is. Ezért óriási a játékvezetők felelőssége, akik ma alkalmatlanok voltak a feladatra. Itt jegyeznem meg, hogy 3 vagy több meccset levezetni képtelenség, mert elfárad az ember, kihagy a figyelem."

Korábban írtuk:

- Több adok-kapok is volt a meccsen. A mai póló a bírkózás felé halad, és a játékvezetők ennek szellemében fújtak, olykor-olykor szemet hunytak egy szabálytalanság felett. Az adok-kapok benne van a vízilabdában, de olyan ütés, mint amit Zacsi (Zatykó Levente) elszenvedett a medencében, tízezerből egy van. Nagyon betalált a szentesi fiú - mondta a szegedi serdülőcsapat edzője, Fodor Ádám.

- Brutálisan nagyot kapott az állcsúcsára, hátrabicsaklott a nyaka. Megijedtünk. A mentősök nyakmerevítőben szállították el az uszodából a kórházba, ahol megröntgenezték és CT-vizsgálatnak is alávetették, de szerencsére semmit sem találtak az orvosok. Agyrázkódást szenvedett, ezért hétfőig benn tartják a szentesi kórházban megfigyelésen. Ideggyógyászt is hívtak hozzá - mondta Fodor Ádám. Az edző elmondása szerint Zatykó Levente a meccs után pár órával, késő délután - ahogy fogalmazott Fodor Ádám - már kezdett magához térni.

- Már vele volt a családja, viccelődtünk, nevettünk - mondta az edző. Fodor szerint a szentesi fiú, Tóth Boldizsár nagyon megszeppent, nagyon szégyellte magát, már ott az uszodában bocsánatot kért Zatykó Leventétől. - Olyan korban vannak, hogy nincsenek tisztában azzal, mekkorát tudnak ütni. A szentesi fiú őszintén sajnálta az esetet - mondta a szegedi edző.

A szegedi serdülők 14-7-re kikaptak a szentesi csapattól, de Fodor Ádám szerint más lett volna a helyzet, ha játszik Szepes Áron centerként, akiben minden meccsen benne van a 2-3 gól, és jól hozza helyzetbe a társait. - Szepes Áron azonban játszott egy kicsit, egy negyedet a Szentes-Szeged ifimeccsen, ami a mi mérkőzésünk előtt volt. Ott is volt egy adok-kapok, aminek nem volt előzménye, és amiből Áron jött ki rosszabbul - mondta Fodor Ádám. Megírtuk, Szepes Áron is a szentesi kórházban kötött ki. Ő is kapott egy nagy ütést. Megröntgenezték, de szerencsére nem tört el az orra és az arccsontja.

Korábban írtuk:

A Szentes-Szeged serdülőmeccs előtt játszottak az ifisták. Lapunk információja szerint már itt ütötték egymást a szentesi és szegedi pólósok. Az egyik szegedi ifistát úgy megütötték, hogy ő is kórházban kötött ki. Megröntgenezték, és szerencsére nem tört el sem az orra, sem az arccsontja. A medence partján viszont vérnyomok jelezték az egyik szülő szerint, aki a Facebookon írt kommentárt, hogy nagyon eldurvult a Szentes-Szeged ifi pólómeccs.

Korábban írtuk:

Tóth Boldizsár centert játszik a szentesi serdülő vízilabdacsapatban. A 16 éves fiú édesapja Szegeden is pólózott, és a szentesi női vízilabdacsapat edzője. Név nélkül nyilatkozott lapunknak egy szentesi pólós szakember, aki elmondta, Boldizsár állítólag rúgást kapott a víz alatt, és amikor feljött, begőzölve teljes erőből fejen vágta ellenfelét, Zatykó Leventét, aki elájult.

Informátorunk úgy tudja, hogy a szegedi pólós fiút benn tartották a szentesi kórházban megfigyelésre. Azt is elmondta, hogy Tóth Boldizsár bement a családjával a szegedi fiúhoz, akitől bocsánatot kért. A meccsen ezért az ütésért azonnal kiállították, és brutalitás miatt feljelentette őt a játékvezető és a szegedi edző. A szakember szerint, ha a szegedi fiúnak csak a fülét találta volna el Tóth Boldizsár, akkor is három meccses eltiltást kap. Ha megállapítják a nyilvánvaló szándékosságot, akkor lehet, hogy a vízilabda szövetség felügyelőbizottsága nem három, hanem sokkal több meccsre tiltja el Tóth Boldizsárt.

- Egy centernek tűrnie kell, ha húzzák-vonják, csípik és rúgják. Márpedig a centereket húzzák-vonják, csípik és rúgják - mondta a szakember, aki szerint van más módja is annak, hogy a játékos - ahogy fogalmazott a szakember - akár sumákban visszaadja a csípéseket és rúgásokat. - Ebben az esetben azonban érthetetlen, miért verekedett Boldizsár. Csak fel kellett volna mutatnia az eredményjelzőre, hiszen volt, amikor tízzel is vezetett a Szentes a szegedi csapat ellen - mondta a lapunknak nyilatkozó szentesi pólós szakember.

Korábban írtuk:

A Szentes-Szeged mérkőzés mindig örökrangadónak számít a vízilabdában. Most sem volt ez másképpen. Ma délután fél egytől Szentesen játszott egymással a két csapat a fiú serdülő országos bajnokságban. A hazaiak már az első negyedben elhúztak 5-1-re, és végül 14-7-re nyertek.

Lapunk információja szerint az egyik szegedi serdülőjátékost úgy megütötte a meccsen víz felett az egyik szentesi pólós, hogy a fiút ketten hozták, ketten tartották. A sérült szegedit rázta a hideg, le kellett fektetni a medence partjára. Vélhetően agyrázkódást szenvedett. A Magyar Vízilabda Szövetség honlapján (waterpolo.hu) közlik a mérkőzések hivatalos jegyzőkönyveit.
 

Már a ma délutáni Szentes-Szeged fiú serdülő országos bajnoki meccsnek is fenn van a jegyzőkönyve a szövetség honlapján. E szerint a mérkőzést Hajas Roland és dr. Mosonyi Balázs vezette. A jegyzőkönyv hivatalos bejegyzésében szó szerint ez szerepel: "A fehér 12 játékost (Tóth Boldizsár) brutalitás miatt a játékvezető 2 (dr. Mosonyi Balázs) feljelenti. A fehér 12 játékost (Tóth Boldizsár) brutalitás miatt a szegedi edző, Fodor Ádám feljelenti. A sérült játékost a mentő kórházba szállította."

Egy olvasónk lefotózta a nézőtérről, ahogy a sérült fiút ápolták a medence partján, amíg nem érkezett meg a mentő – elnézést kérünk a kis felbontású képért. Igyekszünk többet megtudni az esetről és a sérült szegedi fiú állapotáról. Amint újabb információink lesznek, azonnal megosztjuk önökkel.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy félidő kevés volt a HFC-nek Dabason

Egy félidő a mennyországban - a labdarúgó NB III Közép csoportjának 15. fordulójában a Hódmezővásárhelyi FC Dabason a 42. percben szerzett góllal vezetett, sőt házigazdájának nagy helyzete nem volt, a játékvezetőnőn viszont legalább egy jogos 11-est is számon kérhettek a vendégek. Tovább olvasom