Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 19°C Még több cikk.

Bubori: Köszönök mindent!

A Szegedi Sport és Fürdők Kft. és lapunk által szervezett 28. Kék Mókus-kupa utolsó mérkőzésén, egy gálameccsen barátok között vonult vissza a labdarúgástól a szegedi Bubori Kornél, aki a meghívott vendégei mellett Olaszországból is kapott ajándékot.
Gálajegyzőkönyvek
Bubori Kornél és barátai– Csongrád megyéből elszármazott labdarúgók
5–6 (1–2)

Bubori Kornél és barátai: Tombácz Róbert – Bubori Kornél, Podonyi Norbert, Fülöp Tibor, Kenderes Zoltán, Orosz Márk, Dlusztus András, Simon Szabolcs. Szakvezető: Paksi Péter.
Csongrád megyéből elszármazott labdarúgók: Nacsa PéterVölgyi Dániel, Zsótér Donát, Búrány Zoltán, Batik Bence, Bali Péter, Vágó Levente, Gréczi Gábor, Ádám Martin, Bubori Kornél. Szakvezető: ifj. Dlusztus Imre
Gólszerzők: Orosz 3, Bubori, Fülöp, ill. Bali 2, Völgyi 2, Vágó, Bubori.
További gálameccsek, médiamérkőzés: Szegedi Médiaválogatott–Pusztamérges 5–2 (2–1), gólszerzők: Bigors 2, Mádi J. 2, Bittmann, ill. Kispál, Jakus. U8-as mérkőzés: SZEOL SC–Rendőr TE 2–9 (1–5), gólszerzők: Árva, Mádi Sz., ill. Samu 3, Komáromi 3, Kis Cs. 2, Barna.

A múlt, a jelen és a jövő. Bubori Kornél lezárta a pályafutását, és a gyerekekkel foglalkozik majd a SZEAC-ban. Fotók: Karnok Csaba
A múlt, a jelen és a jövő. Bubori Kornél lezárta a pályafutását, és a gyerekekkel foglalkozik majd a SZEAC-ban. Fotók: Karnok Csaba

– Köszönök mindent!

Bár többünknek elég nehezére esik kimondani, akkor használjunk ezt a két szót, ha kapunk valamit.

Márpedig a 29 éves Bubori Kornél kapott valamit az élettől. Kitalált, kérdezett, szervezett – utóbbiban akadtak társai is –, majd végigcsinált egy utat. Visszavonult a futballtól, mert egy csúnya sérülés erre kényszerítette, és ezt egy rangos torna, a 28. Kék Mókus-kupa keretei közepette ünnepelhette meg – a barátaival.

Azokkal a barátokkal, akik eljöttek Dunaújvárosból, Budapestről, Győrből, Szigetszentmiklósról, Ceglédről, Szolnokról. A többségük Csongrád megyei (szegedi, forráskúti, kisteleki), ám az élet másfelé szólította őket. Mégis úgy gondolták, Bubori Kornél megérdemli, hogy velük együtt ünnepeljen. Itt volt a Győrt elhagyó Völgyi Dániel, a Dunaújvárosból az elmúlt hét csütörtökön a Puskás Akadémiához aláíró Zsótér Dániel, a Vasasból Ádám Martin, a dunaújvárosi Orosz Márk, a szolnoki Nacsa Péter, a Szigetszentmiklóst erősítő Vágó Levente, Kecskemétről Gréczi Gábor, Mezőkövesdről Búrány Zoltán, a Fradiból Batik Bence, valamint a további szegedi barátok is.


Bár nem volt jelen, hiszen éppen egy olaszkupa- mérkőzést játszott, Forgács Dávid sem feledkezett meg Buboriról. Édesapja révén egy Atalanta-csomagot juttatott el az ünnepeltnek. És hogy nem idegenek találkoztak az ajándék átadásakor, arról Forgács édesapja ennyit mondott Buborinak: – Én is ott voltam azon a tavaly tavaszi meccsen, amelyen megsérültél.
Nem volt első osztályú játékos. Nem volt hatalmas tehetség, ám azért az NB II-ben néhány évet eltöltött. Bátor volt, mert szervezett, és kedvelt labdarúgó – legalábbis a barátok erről árulkodtak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Világszínvonalú, 6000-es sportcsarnok épülhet Szegeden

Szombat este tartotta évzáró bankettjét a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. Tovább olvasom