Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Buchholcz: Nem esünk ki!

Labdarúgás - A labdarúgó NB III Alföld csoport negatív szenzációját a Tisza Volán SC gyatra tavaszi szereplése jelenti. A szegedi gárda 24 pontot gyűjtve a 8. helyen zárta az őszt, tavasszal viszont még nyeretlen, tíz találkozójából csak egy döntetlenre futotta, azaz megcsapta az együttest a kiesés szele.
Öt fordulóval a bajnokság zárása előtt még véletlenül sem mondható, hogy irigylésre méltó helyzetben lenne az NB III-as Alföld csoport mezőnyében 12. helyen álló Tisza Volán SC futballcsapata. A 14., a 15. és a 16. automatikusan kiesik, hozzájuk csatlakozik a hat harmadosztályú csoport két legrosszabb 13.-ja. Jelen állás szerint az Alföld csoportban ez a hely az Újbudáé, amelyet csak azért előz meg a TVSC, mert jobb a gólkülönbsége. Az őszihez viszonyított jelentős visszaesést a gárda trénere, Buchholcz Gábor sem igazán érti.

– Ugyanazt az edzésmunkát végezzük, mint fél évvel ezelőtt, és a játékosok edzéslátogatottsága, hozzáállása sem más, mint korábban – jelentette ki az edző. – Az viszont tény, megérezzük Dongó, Huszárik és Beretka hiányát, de nélkülük is jóval több pontot kellett volna szereznünk tavasszal.

Az eddigi tíz idei találkozóján mindössze hat gólt volt képes elérni a Volán SC, ellenben kapott huszonkettőt.

– Ebben az adatsorban minden problémánk benne lakozik – folytatta Buchholcz. – A mezőnyben hiába birtokoljuk viszonylag sokat a labdát, az ellenfél kapujáig is eljutunk, de képtelenek vagyunk a helyzeteket kihasználni. Bezzeg hátul meg gólképesek vagyunk, nem tudunk egyetlen mérkőzést sem kibekkelni. Mint például legutóbb a Szolnok ellen. Gyengék vagyunk fejben.

A gyatra szereplésbe már sok trénernek beletört a bicskája. Buchhol-
czé nem, ám néhány fordulóval ezelőtt ő is elbizonytalanodott.

– Hazai pályán kikaptunk 5–0-ra a Honvéd tartalékcsapatától. Bevallom, megviselt a kudarc, úgyhogy jeleztem a vezetőségnek, amennyiben másban jobban bíznának, akkor átadom a helyem. Erre nem került sor, kiállt mellettem az elnökség. Nem tagadom, jólesett a bizalom, dolgozom tovább.

Kérdés, ez a munka elég lehet-e ahhoz, hogy ne legyen kiesési gondja a Tisza Volán SC-nek?

– Nem esünk ki! – reflektált a felvetésre az edző. – Bízom a játékosaimban, akik átérzik, hogy nemcsak a saját, hanem az egyesület sorsa is a kezükben van. A két hazait, a Félegyháza és az Izsák ellenit feltétlen hozni kell, de Újbudáról, valamint Monorról sem akarunk üres kézzel hazatérni, mint ahogy szombaton a dobogóért harcoló Algyő otthonából sem. Úgy számolok, ha a hátralévő öt meccsünkből szerzünk kilenc pontot, akkor biztos, hogy a következő évadban is a harmadosztályban rúgjuk a labdát.

Tavaszi mérleg

A Tisza Volán SC tíz tavaszi meccséből csak egy pontot gyűjtött. Eredményei: TVSC– HFC 0–2, Érd–TVSC 1–0, TVSC–Orosháza 2–4, Budafok–TVSC 1–0, TVSC–Gyula 1–2, TVSC–Dabas 2–3, Jászapáti–TVSC 1–1, TVSC–Honvéd II. 0–5, Kecskemét II.–TVSC 2–0, TVSC–Szolnoki Spartacus 0–1. A még hátralévő mérkőzései: –Algyő (idegenben), –Kiskunfélegyháza (otthon), –Újbuda (i.), –Izsák (o.), –Monor (i.).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bodrogi Bau-Szentes: Torday vezérletével

Vízilabda - Döcögősen indult a sereghajtó szentesiek szempontjából élet-halál fontosságú mérkőzés,… Tovább olvasom