Délmagyar logó

2017. 04. 28. péntek - Valéria 14°C | 23°C Még több cikk.

Búcsú huszonhét év után

Több mint negyed évszázadon keresztül volt a HFC labdarúgója, majd edzője Szűcs Róbert, aki 27 év után búcsút mondott a csapatnak. Nem ment messzire: a Rosmarin Zrt. Mártély szakmai igazgatója és vezetőedzője lett.
– Nehéz szívvel, de nem örökre köszöntem el – a HFC labdarúgócsapatát 27 évig szolgáló Szűcs Róbert így jellemezte búcsúját az együttestől, amelyhez a vezetőség is korrektül állt. Megértették, hogy ennyi idő után új kihívásra van szüksége Hódmezővásárhely leghűségesebb sportemberének.

– Második otthonomban már mindent elértem, amit lehet, így érthető, hogy új feladatokra vágytam. Épp ezért jött jókor Hajdú László ajánlata, a mártélyi klub elnöke ugyanis mindenesként számít rám. Szakmai igazgatóként és a felnőttcsapat vezetőedzőjeként az összes korosztály szakmai munkáját felügyelem. Természetesen nem mondtam azonnal igent, sokat gondolkodtam, de ez egy remek lehetőség, így végül megegyeztünk – mesélt a váltásról Szűcs Róbert, aki pályafutása során eddig csak egy féléves időszakra hagyta el a HFC-t, amikor Csongrádra igazolásával anyagilag tudta segíteni szeretett klubját.

Egyszer, egy szép napon: Szűcs Róbert (középen) 27 év után elhagyta Hódmezővásárhelyt. Fotó: Karnok Csab
Egyszer, egy szép napon: Szűcs Róbert (középen) 27 év után elhagyta Hódmezővásárhelyt.
Fotó: Karnok Csab

A búcsú nem csak azért nem végleges, mert bármikor tárt karokkal fogadják vissza Hódmezővásárhelyen. Szűcs új munkahelye hat kilométerre van a várostól, megszokott társaival pedig mindennapi kapcsolatban áll.

– A felnőttkeret több futballistájával rendszeresen együtt játszom kispályán, és a HFC stadionjába is minden héten ellátogatok. Nem tudok teljesen elszakadni az együttestől, és a kapcsolataimat is ki szeretném használni a Mártély szolgálatában, ugyanis lehetőséget szeretnék teremteni a HFC idősebb játékosainak, ha a felnőttkeretbe már nem férnek be, vagy szeretnék amatőr szinten űzni a sportágat – árulta el Szűcs, aki házi gólkirályként kezdte Hódmezővásárhelyen, majd védőként fejezte be játékoskarrierjét egy sérülést követően.

A mártélyi célok egyértelműek: a két hét múlva rajtoló szezonban a bennmaradást szeretnék elérni, két-három éven belül pedig szeretnének feljutni a megyeegybe. Szűcs szerint ha ez sikerül, nem vezeti majd új csapatát a régi ellen, volt klubja ugyanis véleménye szerint jövőre biztosan visszajut az NB III-ba.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alapos átalakulás

Alaposan átalakult a nyáron a Mórahalom labdarúgócsapatának kerete. Tovább olvasom