Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

Búcsúztak az FK-legendák

Búcsúmeccsel köszönt el legendáitól, Meszes Csabától, Nagy Vincétől és Dóra Jánostól az FK 1899 Szeged megyeegyes labdarúgócsapata. A szegedi összecsapáson a Dóra János All Star 5–4-re legyőzte az FK-t.

FK 1899 Szeged–Dóra János All Star 4–5 (1–2)
Labdarúgó gálamérkőzés. Szeged, Felső Tisza-parti stadion, 200 néző. Vezette: Szalai (Somodi, Juhász).
FK 1899 Szeged: Brunczvik – Meszes Cs., Havas, Turján, Burzon, Fodor L., Dervaderics, Herczeg, Imre Z., Forró, Csuka. Csere: Meszes T., Dóra J., Barta, Onita, Fejes, Dóra T., Szecska, Lajkó, Dóra D. Edző: Hüvös Gábor.
Dóra János All Star: Varga – Rau, Mórocz, Molnár, Krausz, Rácz, Kiss, Ádelhardt, Maróti, Székely, Dóra J. Csere: Dobó, Kurucsai, Gémes, Kószó, Turján, Tóth A. Edző: Szalai István.
Gólszerzők: Imre, Csuka, Meszes Cs., Dóra D. ill. Maróti (2), Dóra J. Gémes, Tóth A

2005 nyarán kezdődő történet zárult le szombaton a Felső Tisza-parti stadionban. Nyolc éve, amikor a frissen alakult FK 1899 Szeged labdarúgócsapata első edzőmérkőzésére készült, megjelent az öltözőben egy halk szavú játékos. Később éveken át volt az FK csapatkapitánya, aki úgy döntött, hogy most szögre akasztja a stoplisát. Ő a szegedi „Zanetti": Meszes Csaba. A Capitano mellett a szegedi labdarúgás elmúlt húsz évének egyik emblematikus alakja, Dóra János is elbúcsúzott. Tőle lehet és van mit tanulni, mind a pályán, mind azon kívül. Szombaton, a gálameccsükön utoljára volt látható, hogy a két sportember miért vált a kék-feketék kedvencévé.

A harmadik visszavonuló Nagy Vince volt. Ő nem lehetett jelen a rendezvényen, mert civil elfoglaltsága külföldre szólította. Az FK-ban csak „Tatának" és „Faternak" szólított Nagy 2007-ben kerül a Szegedhez, ahol otthonra lelt. Mindenki megszerette, jelenléte az öltözőben állandó derültséget hozott.

Búcsúztak az FK-legendák. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Az FK 1899 Szeged e három ember tiszteletére szervezett gálamérkőzést. Ott volt az egykori FC Szeged NB II-es csapatából több játékos, valamint Dóra János korábbi algyői, újszentiváni és tiszaszigeti csapattársai is.

A mérkőzés előtt az FK 1899 Szeged elnöksége névvel ellátott kék-fekete mezt ajándékozott a visszavonuló játékosoknak. Eljött és köszöntötte a visszavonulókat Gidai Sándor, az UTC elnöke is, ugyanis Dóra és Meszes az újszegedi klubban mutatkozott be a felnőttek között. Az újszentiváni csapat egykori elnöke, Talpai János szintén köszöntötte Dórát, aki sok góllal ajándékozta meg a klubot. Egykori csapattársai pedig egy emlékplakettet készítettek számára, amelyet Székely Róbert adott át.

A mérkőzés remek hangulatban zajlott, a gálákon szokásos figurák és cselek mellett színvonalas küzdelmet láthatott a publikum. Mindkét ünnepelt a kapuba talált, így téve emlékezetessé a visszavonulásukat. A Dóra János barátai nevű alakulat az első félidőben kiharcolt egygólos előnyét a végén is megtartotta.

A találkozó egyik legnagyobb pillanata az volt, amikor Dóra János mellé beállt fia, Donát is, aki édesapja mellett szerepelt a csatársorban. És hogy milyen a sors: Dóra Donát góllal mutatkozott be az FK 1899 Szegedben, jelezve azt, hogy a hétfői Délmagyarországban és Délvilágban sokszor jelenik majd még meg a Dóra név.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pick Szeged: lehetséges ellenfelek

A férfi kézilabda Bajnokok Ligájában kisorsolták a csoportok beosztását. Tovább olvasom