Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Buliból estek be a bajnokira, az edzőt menesztették

Edzőt váltott a Komlósi Trans Baktó labdarúgó megyei III. osztályban szereplő csapata. Az indulatok forrnak. Pálinkó Attila elnökhelyettes szerint Fütyű Illés nem találta a megfelelő hangnemet a csapattal, a menesztett tréner szerint viszont a Makó elleni meccsen öt játékos buliból esett be a bajnokira.
Az amatőr futball lényege a játék. A profikra is ez vonatkozik, igaz, ők komoly juttatásért lépnek pályára, fizetést kapnak, ha jól teljesítenek, akkor prémium üti a markukat. A labdarúgó megyeháromban, ahogy a játékosok nevezik, a játék öröméért lépnek pályára. Sok esetben, ha nyernek, kapnak egy pörköltet, a szurkolók betolnak egy láda sört az öltözőbe, majd esetleg a helyi kricsmiben folytatódik a buli.

A Csongrád megyei III. osztályban, a Tisza–Maros csoportban élen álló Komlósi Trans Baktó SC-nél forrnak az indulatok. A hét elején edzőváltás történt, az egykor a SZEOL AK-ban is futballozó trénertől, Fütyű Illéstől elköszöntek. Az elnökhelyettes, Pálinkó Attila közölte a hírt az edzővel, és azóta közöttük kisebb szócsata alakult ki. Nézzük a feleket, mit mondanak.

A Komlósi Trans Baktó SC-nél remek körülmények között futballozhatnak. Fotó: Karnok Csaba
A Komlósi Trans Baktó SC-nél remek körülmények között futballozhatnak.
Fotó: Karnok Csaba

– Négy éve kezdtünk el építkezni a klubnál, tettük rendbe a csapatot. Azóta fejlődünk, szépülünk, a taónak köszönhetően megújult a pályánk, egy remek közösséget alakítottunk ki. Én is sokat dolgozom a csapatért. Mi a játék öröméért lépünk pályára, ezért futballozunk. A keret gerince 36-38 éves emberekből áll, akik a rutint képviselik. Nagy reményekkel szerződtettük a nyáron Fütyű Illést. Kitűztünk egy célt a csapat elé, éppen ezért gondoltuk, hogy jó választás lesz az edző. Sajnos beigazolódott, hogy ez rossz döntés volt, Fütyű Illés nem találta a hangot a csapattal, nyomdafestéket nem türő szavakkal beszélt velünk, amit az említett tapasztalt játékosok nehezen viseltek. Ez volt a Makó-meccsen is. Az tény, hogy előtte nap a keretből többen bulizni voltunk, de tegye már fel a kezét az a megyeháromban szereplő játékos, aki nem csinált még ilyet. Kevesen lennének azok, akik nem jelentkeznének. Egy kőkemény munkával teli hét után néha belefér, hogy kiengedjünk, elmenjünk közösen bulizni. Azt nem hinném, hogy másnap délután közülünk bárki is még illuminált állapotban lett volna. A meccset megnyertük, mégis kriptahangulat volt az öltözőben, mert az edző ordított velünk. A viselkedése miatt köszöntünk el tőle. Elnökhelyettes vagyok, de ez a titulus valójában annyit jelent, hogy én mosom a mezeket és én festem fel a pályát, viszem a labdákat, írom a jegyzőkönyvet – nyilatkozta Pálinkó Attila, a Komlósi Trans Baktó SC alelnöke.

És akkor a menesztett edző, Fütyű Illés:
– Sajnálom, hogy ilyen helyzetben kell nyilatkoznom, én egy olyan típusú edző vagyok, még így amatőrszinten is, aki nem tűri a lazsálást, nem szereti azt, ha egy játékos nem szakad meg a pályán. Aki nem ilyen, az menjen el sakkozni. A Makó elleni meccsen öten, köztük Pálinkó Attila is buliból esett be a bajnokira. A meccsen veszekedtek egymással, amit nem tűrtem, és ezt szóvá tettem. Már hetek óta érződött a feszültség, hallottam arról, hogy a vezetők szerint nem tudok csapategységet kialakítani, ezért a váltáson gondolkodnak. Ezt azért sajnálom, hogy így történt, mert szólhattak volna időben, nem játékosoktól kellett volna megtudnom, hogy megválnak majd tőlem. Az tény, remek csapatot hoztak össze, ennek ellenére úgy gondolom, hogy nem biztos, hogy ki tudja harcolni a feljutást a Komlósi Trans Baktó SC – nyilatkozta Fütyű Illés.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szilágyi a megye legjobbja

23 ezer 340 futó részvételével rendezték a hétvégén a 29. SPAR Budapest Maratont. Tovább olvasom