Délmagyar logó

2018. 01. 24. szerda - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Büszkék a dorozsmaiak

Igazán modern körülmények közt focizhatnak ezentúl Kiskundorozsmán. A vasárnap átadott és megszentelt új pálya ugyanis minden igényt kielégít.
Mádi György dorozsmai plébános is felszentelte az új pályát. Fotó: Karnok Csaba
Kiskundorozsmán most boldogok és büszkék a labdarúgást szeretők. Elkészült ugyanis az új, modern, minden igényt kielégítő, már-már európai viszonyokat biztosító focipálya. Az átadást a kora tavaszi munkálatok megkezdése után már áprilisra, de legkésőbb májusra tervezték, ám az időjárás közbeszólt. A belvíz miatt a talajt nem lehetett megművelni. Ami késik, nem múlik: eljött a nagy nap, és közel ötszáz néző előtt vasárnap a Szőreg vendégjátékával avatták, Mádi György helyi plébános révén pedig fel is szentelték a dorozsmai pályát. A kezdőrúgást a Pick Szeged kézilabdása, Vladan Matics végezte el.

– Az előzőhöz hasonlóan az új otthonunk is önkormányzati tulajdon, amelynek működtetését teljesen magára vállalta a Szeged Városi Sportigazgatóság. Egyelőre még meg kell szoknunk a helyet, a környezetet, hiszen apáink a másikon nőttek fel, de az első reakciók kedvezőek voltak a szurkolók részéről – nyilatkozta Kiss Antal, a Kiskundorozsmai ESK elnöke. – A pálya talaja még hagy kívánnivalót maga után, de azon vagyunk, hogy minél hamarabb rendbe jöjjön, hiszen az előző pálya szerintem a megye legjobb minőségű gyepje volt. A villanyvilágítással ellátott edzőpályánk füvét három hete vetettük el, jövő nyáron már használható lesz az is.

A beruházás 200 millió forint fölötti összegről indult, ám végül lefaragták 105 millióra. Így maradtak ki dolgok – például az alácsövezés, vagy az udvari csapadékvíz-elvezetés –, ám a dorozsmai elnök elégedettségénekl adott hangot.

– A csapat felkészülése gondot okozott, hiszen nem volt saját otthonunk, és egyik albérletből a másikba vándoroltunk. Ez meg is látszik a szereplésen. A szép, új létesítmény azonban mindent feledtet, és a drukkereink is előbb-utóbb megszokják majd az új környezetet – jegyezte meg végül Kiss Antal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyosztálynyi különbség

Ötödik mérkőzése után is veretlen maradt a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. Igaz, Csömörön ez egy… Tovább olvasom