Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 24°C Még több cikk.

Buza Roli, aki sokszor csak Lali

Buza Roland (38) büszke férj, két gyermek édesapja, a kecskési Favorit Pékség eladója, hatalmas Pick-drukker, és a Kecskési EAC megyehármas labdarúgócsapatának a csatára. A kis pékárubolt olyan szerepet tölt be a városrészben, mint az Üvegtigris. Igazi találkahely.
„Te, ez olyan, mint az Üvegtigris!" – állapítjuk meg kollégámmal, miközben a kávét kortyolgatjuk a kecskési vasúti átjáró után található Favorit Pékség pékáruboltjában. Tényleg olyan, hiszen Buza Roland mindenkihez szól egy jót, beszélget, viccelődik, kávét készít, tudja, hogy a törzsvendégeknek mi jár (hab+csokiöntet). 14 éve nyomja ebben a kisbódéban az ipart. Szeretik! Szeretik, mert közvetlen, barátságos, és ez ma már nagyon ritka.

– Nem tévedtek, a becenevem is Lali, mint az Üvegtigris című filmben. Sok a hasonlóság a két hely és a „pultos" között. Szeretem a munkám, szeretem az embereket, itt, Kecskésen kimondottan barátságos mindenki. Hajnalban kelek, és jövök dolgozni. Itt nincs megállás, de élvezem minden pillanatát, ez pedig nagyon fontos. El sem tudnám képzelni az életem másként. Boldog házasságban élek, Márkó fiam 15 éves, Napsugár lányom nyolc, ő táncol.

Buza Roland munkában. Kedves, mosolygós, nem csoda, ha kedvelik. Fotók: Frank Yvette
Buza Roland munkában. Kedves, mosolygós, nem csoda, ha kedvelik. Fotók: Frank Yvette

Buza Roland hatalmas Pick Szeged-szurkoló. Nem lehet nem észrevenni a meccsen, hiszen „Aattisshoz" hasonlóan ő is egy kék ruhában biztatja a csapatot.

– Éppen 10 éve Rácz Lajos, aki szintén itt él Kecskésen, vitt le egy Pick Szeged–Veszprém meccsre. A rangadó hangulata elragadott, azóta nagy „fanja" lettem a csapatnak. Sajnos nem lehettem ott Berlinben, mert hétfőn engem már várt a munka, de a Dugonics téri ünneplésen az első sorban tomboltam, nagyon boldog voltam, hogy sikerült megnyernünk az EHF-kupát. A kék ruhám? Feleségemtől, Diától kaptam születésnapomra, ő varrta, és büszkén viselem, mert én szeretem a Pick Szegedet.
Azért az ritkaságszámba megy, hogy valaki 38 évesen váljon igazolt labdarúgóvá. Buza Roland a megyeháromban szereplő Kecskési EAC csatára.

Igazi Pick-szurkoló. Fotó: DM
Igazi Pick-szurkoló. Fotó: DM

– Azt mondták, amikor szervezték a csapatot, hogy családtag vagyok itt, Kecskésen, így a KEAC-ban a helyem. Egy remek, baráti társaság jött össze, a párom mindenben támogatott, így 2013-ban igazolt futballista lettem. Előtte sohasem voltam. Egygólos lettem a bajnokságban, az utolsó fordulóban találtam a kapuba. Hihetetlen érzés volt, nagy öröm. A 60. percben szálltam be csereként, 5 perc múlva pedig már gólt szereztem. Krajczár István adott remek labdát, én két védő társaságában kapura húztam, úgy, mint Messi, majd a bal alsó sarokba lőttem. Nem gondoltam volna, hogy ilyen érzés a gólöröm, de csodás dolog, nagy ajándéka ez is az életnek – fejezte be a beszélgetést Buza Roland, hiszen vásárlók érkeztek a pékségbe. Kenyeret kértek, ő pedig beszédbe elegyedett velük. Mert ő így dolgozik.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megmutatnák, hogy van futballunk

Július 19-étől hazánkban rendezik az U19-es labdarúgó-Eb-t. A keretben három megyei játékos, a szegedi Leindler Domonkos és Forgács Dávid és a kisteleki Zsótér Donát kapott helyet. Tovább olvasom