Délmagyar logó

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 1°C

Cattani: a film forog-forog tovább

A szegedi sportcsapatok főszurkolója. Ott van a Pick, az A-Híd, a Naturtex, az UTC meccsein. Nélküle nem rendeznek jóformán hazai bajnokit. A Pick Facebook-oldalán a Cattani-filmek a legnézettebbek között vannak.
Február 15-én volt a premier. Ekkor jelentkezett először a Cattani-film a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának Facebook-oldalán. Gyorsan népszerűvé vált a szegedi sportélet közismert figurája, kedvenc csapata meccsét népszerűsítette a kis videón. Eddig 11 részt láthattak a kétszeres magyar bajnok szimpatizánsai.

Egy „forgatást" komoly előkészületek előznek meg. Cattani, becsületes nevén Matók László készül a felvételre. Mindig mezben, sállal és baseballsapkában érkezik. Ha nemzetközi meccset játszik a csapat, akkor magyar címeres sapkában áll a kamera elé.

A szöveg betanulása könnyen megy. Azért akadt olyan, amikor többször is el kellett indítani a felvétel gombot, de nem ez a jellemző.

Cattani nélkül nincs meccs. A főszurkoló videói népszerűek a Pick Facebook-oldalán. Fotó: Schmidt Andrea
Cattani nélkül nincs meccs. A főszurkoló videói népszerűek a Pick Facebook-oldalán. Fotó: Schmidt Andrea

„Engem ne nézzen! Miért néz? Fizessen, ha élőben látni akar!" – szólt Cattani, miközben a sportcsarnok lelátóján készült a film, és a reklámtáblát szerelő emberek kíváncsian figyelték, hogy mi történik. Végül sikerült a kis bejátszás, de a főszereplő nagyon bosszús volt, hogy többször is el kellett játszania a jelenetet.

A tavaszi, Veszprém elleni meccs előtt csak centiken múlt, hogy Cattani ne essen hasra a sportcsarnok előtti lépcsőn. Általában ez a helyszín, ez a kiindulási pont. Cattani szépen elmondta a szöveget, amely jegyvásárlásra buzdította a drukkereket. Elindult a lépcsőn, de megbotlott, így eltűnt a kamera látószögéből. Szerencsére a sportos légkör megmentette a vezérszurkolót, aki végül korrigálni tudta a mozgását, egy rövid spint után stabilizálta a járását, megállt az ajtó előtt, majd integetett. Egy gond volt csak ezzel a jelenettel, a kamera nem indult el – ezért nem került ez adásba –, így újra kellett venni az egész jelenetet, amely már tökéletesre sikerült.

A rendezők jövőre is izgalmas és látványos Cattani-filmeket ígérnek, a Pick-szurkolók pedig izgalommal várják a megjelenést.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felhúzzák a nyúlcipőt Csongrádon is

Szegedhez hasonlóan Csongrádon is első alkalommal rendezik meg a városi sporttelep szervezésében a szilveszteri futóversenyt december 31-én. Tovább olvasom