Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Célban a Kalmár Motor

Tizenhét csapat közül a Kalmár Motor nyerte a Szeged városi tekecsapat-bajnokságot. Kalmár Józsefék nagy küzdelemben múlták felül a második Amazonok és Titánok együttesét.
Az elmúlt évek legnépesebb városi csapatbajnokságát szervezte meg Balázs István, Bálint József és Calbert László, illetve fejezték be a tekések, hiszen régen volt arra példa, hogy tizenhét együttes nevezzen. Az alapszakaszban mindenki játszott mindenkivel – összesen harminckét mérkőzést vívtak az együttesek tavaly szeptember közepétől május végéig. Az ekkor kialakult sorrend alapján a csapatok négy csoportra váltak: az 1–4. helyezett a bajnoki címért, a következő kvartett az 5–8., aztán a 9–12., az utolsó öt pedig a 13–17. helyért küzdött a rájátszásban.

Győztesek: a Kalmár Motor együttese. Fotó: DM/DV
Győztesek: a Kalmár Motor együttese.
Fotó: DM/DV

A végeredményben érdekesség, hogy a címvédő és többszörös győztes Kinizsi ezúttal harmadik helyen végzett, míg a Kalmár Motor és az Amazonok és Titánok hatalmas csatát vívott. A rájátszás utolsó fordulója előtt még egyforma ponttal állt a két csapat, így az utolsó játéknap döntött, amelyet az újszegedi teke- és bowlingcentrumban rendeztek meg. A Kalmár Motor ekkor 2599, míg a rivális 2558 fát ért el, és ez a negyvenegy fa azt jelentette, a Kalmár Motor megszerezte az elsőséget.

A végeredmény: 1. Kalmár Motor (Balázs István, Kórász Anna, Ferenczi László, Béres Árpád, Németh József, Pocsainé Zsuzsa, Ótott Katalin, Tóth Anita, Nagy János, Iványi László, csapatvezető: Kalmár József), 2. Amazonok és Titánok, 3. Kinizsi, 4. Gumigyár, 5. Santé, 6. Privát, 7. Anro Ker, 8. Szefo, 9. Tápé, 10. GLB, 11. Vörös Ördögök, 12. Dél-Akku, 13. Temesvári Hús, 14. EDF DÉMÁSZ, 15. Fa Team, 16. Euroteke, 17. Postás Szakszervezet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Universiade: csoportelsők a nők

A magyar női vízilabda-válogatott az Egyesült Államok és Ausztrália együttesének legyőzése után… Tovább olvasom