Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

Célegyenesben a kajakosok, jövő héten már válogató

A jövő hét végén már élesben kell bizonyítaniuk az EDF Démász-Szegedi VE férfi kajakosainak, akikre a Maty-éri olimpiai centrumban az első szakági egyes és páros válogató vár – a kenusok és a női kajakosok még csak tájékozódnak ezen a három napon.
Tettre, és ha kell, harcra is kész az EDF Démász-Szegedi VE férfi kajakos csapata. Hüvös Viktor tanítványai a felkészülés utolsó napjait élik, mielőtt a következő hétvégén nekivágnának az első válogatónak.

Edzés előtti megbeszélés a parton: Bozsik, Petrovics, Gyökös és Sík. Fotók: Frank Yvette
Edzés előtti megbeszélés a parton: Bozsik, Petrovics, Gyökös és Sík.
Fotó: Frank Yvette

Szokatlan ez a sietség, no meg az sem gyakori, hogy egy szakág a többitől teljesen önálló életre kelve dönt fontos kérdésekről. Ám most ezt dobta a gép, ezt kell szeretni, és ha a szegediek világbajnoki szereplők szeretnének lenni saját közönség előtt augusztusban, nincs is más választásuk, mint elfogadni a Storcz Botond szövetségi kapitány által kijelölt utat, amely a négyesek későbbi összehangolása miatt szükséges.

Sík Márton ügyel a részletekre. Fotó: Frank Yvette
Sík Márton ügyel a részletekre.
Fotó: Frank Yvette

– Szerencsére elkerülték a fiúkat a betegségek, csak Petrovics Máténak volt az elmúlt héten mandulagyulladása, de már túl van rajta, így ő és a trió, Bozsik Gábor, Gyökös Lajos és Sík Márton is a válogatóval kel és fekszik – mondta a tréner a Maty-éri vízi centrumban, miután a délelőtti penzumot letudták a fiúk. – Nem érzem még mindegyik versenyzőt százszázalékosnak, de úgy gondolom, az elkövetkező bő hétben tudunk még annyit dolgozni, hogy lehetőleg a maximális teljesítményt nyújtsák.

Fotó: Frank Yvette
Indulhat a munka. Petrovics Máté már a vízen lapátol, gyökös készülődik.
Fotó: Frank Yvette

Nézzük, várhatóan ki mit vállal a jövő hétvégi egyes és páros válogatón: Gyökös ezren és ötezren egyesben, Petrovics ötszáz, ezer és ötezer méteren egyesben, Sík kétszáz párosban az örökifjú Beé Istvánnal – heti kétszer jön Szegedre Budapestről az utóbbi kajakos, hogy minél összeszokottabb legyen a villámduójuk –, míg Bozsik ötszáz és ezer méteren egyesben próbál jó eredményt elérni az első válogatón. Amíg ők nagy harcot vívnak majd, addig a további két szakág, a kenusok és a női kajakosok még csak tájékozódnak ezen a három napon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eddig elégedett a Dél-Konstrukt Kft.

A Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák NB I A csoportos férfi kosárlabdacsapata ma 18 órakor Kaposváron lép pályára a 9–14. helyért zajló rájátszásban. Tovább olvasom