Délmagyar logó

2018. 11. 20. kedd - Jolán 2°C | 8°C Még több cikk.

Chagall után kézilabda

A szegedi Móra Ferenc Múzeumban nagy érdeklődés mellett zajlik a Chagall kőnyomatait bemutató kiállítás. A múzeum munkatársai azonban már most megkezdték a következő, novemberben nyíló, a szegedi kézilabdázás évtizedeit bemutató várbeli tárlat előkészítését.
Idén 30 éve, hogy a szegedi kézilabdacsapat feljutott az élvonalba, vagyis a Nemzeti Bajnokság első osztályába. Ez a harminc esztendő egy sikeres, ugyanakkor hullámvölgyekkel is terhelt időszak volt a sportág hazai és Csongrád megyei történetében. E história nyomon követése érdekes és izgalmas feladata lesz Szegeden, a Móra Ferenc Múzeum várépületében megrendezendő sporttörténeti kiállításnak.

A korábban Tisza Volán, majd Pick Szeged néven futó kézilabdacsapatok komoly eredményeket mutattak fel a hazai és a nemzetközi küzdelmekben. A világ legjobb gárdái jöttek és jönnek mérkőzni a szegedi sportcsarnokba a helyi kedvencekkel. A szegedi kézilabdások pedig tagjai voltak az 1986-os világbajnoki ezüstérmes és az 1988-as szöuli olimpiai negyedik helyezett férfi kézilabda-válogatottnak. Az utóbbi évtizedekben nemzedékek számára szereztek örömet a kézisek.

Tízezrekre becsülhető azok száma, akik őriznek egy-egy élményt a Pick Szeged és elődcsapatai játékának köszönhetően. A tárlat kigondolóinak szándéka szerint a kiállítás egyben a testmozgás, az egészséges életmód népszerűsítését is felvállalja azáltal, hogy a kézlabdázás legnagyobb alakjait példaképként mutatja be.

A kézilabdázás szerelmeseire és a szurkolókra már a tárlat anyagának összeszedésénél számítanak a kiállítás rendezői. A relikviákat, mezeket, zászlókat, dobokat és más egyéb büszkeségeket október végéig munkanapokon délelőtt 9 és 12 óra között várják a múzeum munkatársai a Fekete Házban (Somogyi u. 13.).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Javuló formában

A Fitworld Rögbi Club NB II-es csapata a Szentestől elszenvedett vereség után Békéscsabán nyerni… Tovább olvasom