Életstílus

2016.11.28. 20:20

Másfélmillió gémkapocsból készítették el Teréz anya portréját

A mozaikkal arra kívánják felhívni az európai országok figyelmét, hogy ne emeljenek kerítéseket határaikra a menekültek előtt.

Egy albán képzőművész másfélmillió gémkapocs felhasználásával készítette el Teréz anya (1910-1997) portréját, a mozaikkal arra kívánja felhívni az európai országok figyelmét, hogy ne emeljenek kerítéseket határaikra a menekültek előtt.

Saimir Strati alig egy hónap alatt készítette el a 10 négyzetméter nagyságú mozaikportrét a koszovói Nemzeti Múzeumban, Pristinában. Az ötlet akkor fogant meg benne, amikor látta a több százezer szíriai menekült érkezését Európába, miközben diplomáciai és politikai eszközökkel a kontinens országai képtelenek a menekültválság megoldására.


Az 50 éves Strati hétfőn, Albánia függetlenségének napján mutatta be művét a koszovói fővárosban. Albánia 1912. november 28-ig mintegy öt évszázadon át volt a török birodalom része.

Az albán szülők gyermekként született Kalkuttai Teréz anyát, Nobel-békedíjas apácát, a Szeretet Misszionáriusai rend alapítóját, a szegények és elesettek gyámolítóját szeptemberben avatta szentté Ferenc pápa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!