Szeged és környéke

2015.03.16. 19:10

Szegedi traumatológus a top 10-ben

Szeged - Pintér Sándor szegedi traumatológus a tíz legtöbb szavazatot kapott szakember között van Az év orvosa internetes szavazáson. Péntekig lehet leadni a voksokat, összesen 11 megyei doktor verseng a rangos elismerésért.

Munkatársunktól

Jelentősen módosult Az év orvosa díjért folyó közönségszavazás állása. Míg múlt hét pénteken a legjobb 15-ben még öt Csongrád megyei orvos neve állt, a hétfő délelőtti, top 10-es listán már csak egy szerepel közülük. Bár a hét végéig zajló verseny még nyílt, nyilvánvaló, hogy Pintér Sándor, az SZTE Traumatológiai Klinika habilitált egyetemi docense idén a legesélyesebb a megyei jelöltek közül. Tavaly is jelölt volt – akkor nem kapott elegendő szavazatot.

A kézsebész 1985-ben végzett a szegedi Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetemen. A ceglédi kórház traumatológiai osztályán kezdett el dolgozni, majd 1986-ban a szegedi kórházba került. 1987 óta a Szegedi Tudományegyetem Traumatológiai Klinikájának munkatársa. Legfőbb érdeklődési területe a karfonat sebészete, a mikro- és kézsebészet, valamint a felső végtag rehabilitációs sebészete. Pintér Sándort két betegtörténettel nevezték a versenybe, mindkettő gyermekműtétről szól.

Az év orvosa címért összesen 107 jelölt küzd, köztük 11 Csongrád megyei szakember. A közönségszavazás március 20-án 22 óráig tart. A www.evorvosa.astellasdij.hu/vote/ weboldalon a betegtörténetekre kattintva lehet szavazni. Egy címről egy voks küldhető el, ebben pedig három betegtörténetet kell megjelölni, melyekkel jelölték az orvosokat a rangos díjra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!