Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Címerek és megyei klubok

Amikor az élvonalban szereplő megyei csapatokról készítettük a játékosvándorlásos összeállítást, keresgéltük az együttesek címereit. Nem mindegyiknek találtuk meg, ezért utánanéztünk, hogy ezen a fronton mi a helyzet.
A Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának a címerét (piros-fehér pajzs, Pick Szeged felirat, labdát tartó fekete kéz) minden sportbarát jól ismeri, s már 1993, a névváltozás óta ezzel azonosítható a klub. A Szentesi VK-nak 1996-tól van pajzsa, ami vörös és fekete színekben pompázik, felül egy vízilabdást, az alsó felében, a hullámok alatt pedig két úszót ábrázolva. A közeljövőben készülnek arra – mint azt Beleon Zsolt elnöktől megtudtuk –, hogy változtassanak, hiszen az úszók már kiváltak az egyesületből. A női és a férficsapatnak nincs külön ismertetőjegye, az ő megjelölésükre jobb híján a szponzorok logóját (Hungerit és Legrand) használhatják.

Rendelkezik még címerrel a Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapata és a Szeged Beton VE férfi vízilabdaklubja; a Ferroép tekéseinek és az Első Beton futsallosainak inkább logójuk van, de utóbbit címerként is használja az egyesület.

Sokáig a Liss-HNKC, a vásárhelyi női kézilabdacsapat lógott ki a sorból. A különböző kiadványokban, műsorfüzetekben általában a város címerét tüntették fel a neve mellett, vagy a névadó szponzor logóját. Vége ennek az „áldatlan" állapotnak, a múlt héttől – az együttes honlapján hétfőn tették közzé – a kék-sárgáknak is van olyan emblémájuk, mellyel bárki azonosíthatja őket. A címer megtervezésében Belovai Árpádnak segített a gárda új vezetőedzője, Buday Ferenc is. A kék-sárga pajzsban egy lövő kézilabdás nő, alatta pedig fekete és zöld betűkkel a HNKC, Hódmezővásárhelyi Narancs Kézilabda Club SE felirat olvasható – mint az képünkön látható is. Könnyű megjegyezni, s ezen, vagyis ennek a hiányán már igazán nem múlhat a jó szereplés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az európai babérokért

Feladatokkal teli idény vár a Ferroép-Szeged szuperligás férfi tekecsapatára, amely a héten… Tovább olvasom