Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Cinga és a kézilabda: örök szerelem

Tizenöt szezonnyi élvonalbeli edzősködés után jelenleg civil életére koncentrál Farkas József „Cinga", aki Csongrád megyében több férfi és női együttesnél is dolgozott. Az egykori kiváló kapus örül a nyugalomnak, ám elgondolkozna egy szakmai kihíváson.
Felsorolni sem egyszerű kézilabda-pályafutásának állomásait: Kecskeméten kezdte a sportágat, majd éveken keresztül meghatározó játékosa volt a Volánnak, és játszott a válogatottban is. Levezetésként védett az NB I/B-s Makóban is, majd edzőként a Szegedi Egységessel kétszer is bajnoki negyedik helyig jutott, míg a Pick Szegeddel Skaliczki László segítőjeként bajnokságot nyert. Edzőként is visszatért Makóra, ahol a női csapatot készítette fel, és két turnusban összesen öt évig Hódmezővásárhelyen, a HNKC-nál is dolgozott – ahonnan alig több mint egy éve távozott. Farkas József – merthogy róla volt szó –, azaz Cinga azóta edzette a Kiskunfélegyháza férfi csapatát, ám jelenleg főként a háttérben tevékenykedik.

– Nem szakadtam el a sportágtól, hiszen továbbra is a női strandkézilabda-válogatott szövetségi kapitánya vagyok, amellyel áprilisban kezdünk majd készülni a júliusi, horvátországi Eb-re. Emellett a megyei szövetség szakreferenseként és utánpótlás régióvezetőjeként is a sportág vérkeringésében maradtam – mondta Cinga, aki „civilként" a Móra Ferenc Múzeum gazdasági igazgatójaként dolgozik.

Farkas Cinga egy éve még Radulovicsék ellen meccselt.  Fotó: Tésik Attila
Farkas Cinga egy éve még Radulovicsék ellen meccselt.
Fotó: Tésik Attila

– Persze jólesik a nyugalom, ám mivel 15 szezont húztam le élvonalbeli együttesek kispadján, természetesen hiányzik is az edzői munka. Kisebb válaszút előtt állok: mivel az edzősködést az utóbbi évtizedben a civil munkám mellett végeztem, minden ajánlatnál mérlegelnem kell, összeegyeztethető-e hivatásommal, megérné-e feladni érte jelenlegi munkakörömet. Persze a kihívásokat én is szeretem – mondta, és hozzátette, figyelemmel követi a nemzetközi és hazai kézilabdaéletet is.
– Ez számomra örök szerelem, amely sosem múlik el – fogalmazott.

Kecskeméti meccsnézés

Farkas Cinga az utóbbi időben főleg a Kecskemét NB I-es találkozóin tűnik fel, amely nem véletlen: fia, a 20 éves ifj. Farkas József éppen a Picktől kerül a hírös városba. – Remek lehetőség számára, hogy rendszeresen védhet az NB I-ben. Fiatal még, sok munka áll előtte – mondta Cinga, aki hozzátette, bár fia is kapus, ezenkívül nem sok mindenben hasonlít rá a pályán.

Olvasóink írták

  • 2. eldorádó 2010. december 14. 18:10
    „Nem Farkas tette tönkre azokat a klubokat... közép-gyenge csapatokhoz a jó eredményekhez a legjobb edzőkből kell igazolni, de Cinga nem ebbe a körbe tartozik...”
  • 1. tobaccoroad 2010. december 14. 14:55
    „Amerre járt ott tönkrement a kézilabda.

    További sikereket de lehetőleg a kézilabdán kivül ....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Második és harmadik vonal, 2010.12.14.

Tovább olvasom