Délmagyar logó

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 28°C Még több cikk.

Csacsa néni, az alap

Szeged - Sorozatunkban legendás edzőket, testnevelőket mutatunk be Csongrád megyéből. Molnár Tiborné, vagy ahogy mindenki ismeri, Csacsa néni a Tisza Volán labdarúgócsapatának, a legkisebb korosztálynak, az U7-es gárdának a trénere.
„Csacsa néni az alap!" – ezt több szülő vallja, amikor valaki futballozni viszi a gyermekét a Tisza Volán legkisebb korosztályába, az U7-es csapatba. A kicsik edzését Molnár Tiborné, a mindenki által Csacsa néninek szólított tréner irányítja. A csapatában akadnak már 4 éves gyerekek is, egy-egy edzést végignézve elmondhatjuk: az edző hihetetlen lelkesedéssel végzi a munkáját, remekül bánik az oviskorú gyerekekkel.

– 10 éve kezdtem el ezt a munkát. Három fiú anyukája vagyok, a srácokat rendszeresen edzésre hordtam, így állandóan a futball közelében éltem. A férjem is elkezdett edzősködni, így egyre többet lett téma otthon a foci. Az első korosztályom az 1995-ben született gyerekekből verbuválódott, ez volt az első csapatom. Ők ma már nagyok, és amire igazán büszke vagyok, hogy nálam volt először edzésen Leindler Domonkos, az MTK korosztályos válogatott kapusa, Forgács Dávid, az Atalanta játékosa, és Szabó Zolika, aki a Fiorentina csapatát erősíti már évek óta – kezdte a beszélgetést Molnár Tiborné.


Aki már látott ovisokat edzésen, az megtapasztalhatta: bizony hihetetlenül nagy türelem kell a gyerekekhez. Sokszor egy bolyban van az összes kicsi, amerre a labda megy, arra mennek ők is. A feladatok között néha már elveszítik a türelmüket, jön a verekedés, az egymás cukkolása. Csacsa néni ebben is nagy, remekül kezeli a helyzeteket, a „bolyfocit" is irtja, tanítja a kicsiket, hogy merre helyezkedjenek. Ami igazán elismerésre méltó, a szülőket nem engedi a gyerekek közelébe, elküldi őket az edzésről, csak távolról figyelhetik a csemetéket.
– Szeressék azt, amit csinálnak. Ez a mottóm! Nem mindenkiből lehet híres futballista, olyan, aki külföldön vagy majd az NB I-ben szerepel. A lényeg, hogy megszeressék a játékot, mozogjanak, és ha 50 évesen is futballoznak, akkor már megérte dolgozni.

Biztos, hogy az eltelt 10 év az ovisokkal való foglalkozás közben megkérdezték, hogy nem vágyott nagyobb csapatra Csacsa néni?
– Tisztában vagyok vele, hogy mire vagyok képes, nekem a kicsik között a legjobb. Az alapmozdulatokat tanítom meg nekik, ha nagyobbak lesznek, akkor a férfi edzőkollégák pedig felgyorsítják őket. Szeretem, amit csinálok, a futball a mindenem. Otthon a férjemmel is sokat beszélünk róla, egy-egy Real Madrid–Barcelona meccsen pedig jót vitatkozunk egymással, én a katalán együttesnek drukkolok, míg a párom a királyi gárdának. Egy-egy El Clásico nálunk érdekes hangpárbajban zajlik le – fejezte be a beszélgetést Csacsa néni.

Olvasóink írták

  • 1. gavallér 2012. november 08. 11:28
    „Sok köszönet Csacsa.!!!!!!!!!!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

UTC: az egyik négy, a másik egy híján húsz

Sokáig nem kellett izgulnia az UTC Futsal Team csapatának a férfi futsal magyar kupa… Tovább olvasom