Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Csak a győzelemnek örülhetünk: Beton-FTC 10-6

Magabiztosan, ám magához képest gyenge játékkal győzött az A-Híd Szeged Beton csapata az FTC ellen. A győzelem nem forgott veszélyben, de az Eger ellen ez kevés lesz.
A-Híd Szeged Beton VE-FTC Fischer-Klíma 10-6 (2-0, 4-2, 2-0, 4-2)

Vodafone férfi vízilabda OB I. 14. forduló.
Újszegedi sportuszoda, 200 néző. Vezette: Székely Balázs, Fekete Balázs.

SZEGED: Baksa - Juhász 1, Younger 1, Kunac 1, Molnár 3, Hegedüs 1, Török. Csere: Varga, Somogyi, Bálint, Kiss Cs. 1, Kayes 2, Vincze Márk, Molnár D. (kapus). Edző: Vincze Balázs.

FTC: Laboncz - Illés, Sántavy, Czigány, Korényi, Ernyey, Kicses 2. Csere: Paján 1, Székely 1, Varga Zs., Kocsányi 1, Szöllősi, Deutsch 1, Kostrov (kapus). Edző: Ambrus Tamás.

Emberelőny: 8/0 ill. 7/2.

Nyertünk, a többi nem számít: A-Híd Szeged Beton-FTC. Fotó: Karnok Csaba (galéria)


Vincze Balázs: Többet vártam a csapattól ezen a meccsen, mert arra gondoltam, hogy ez a következő mérkőzéseknek építő kockája lesz. Nem így volt, de ma ez is elég lett a győzelemhez.

4. negyed

8. perc:
Az utolsó támadásunkból nem születik gól, a végén még az FTC jöhet. Kocsányi éppen csak bejön, már gólt is lő. 10-6. 11 másodperc vissza, időt kér Vincze Balázs.

7. perc: Megint lefordul a Fradi, Deutsch lövi ki a hosszút. 10-5.

6. perc: Hiába volt meg a figura a fórra, nem tudunk betalálni. Younger próbálkozik egy középre tartó lövéssel, azért ezt még Kostrov is fogja.

5. perc: Korényi próbálkozik a szélről, a kapufáról jön ki a labda. Nyolcadik fórját kapja a Beton, Vincze Balázs kér időt.

Nyertünk, a többi nem számít: A-Híd Szeged Beton-FTC. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

4. perc: Képtelenek vagyunk előnyből gólt szerezni, pedig Papesz szépen szállítja. Székelynek fór sem kell. 9-4. Kiss Csaba is feliratkozik a gólszerzők közé, Kostrov kezei között pottyan be a labda. 10-4.

3. perc: Kayes most nem enged, lepattan róla a védő, könnyedén fordulhat a labdával a kapura. 9-3.

2. perc: Molnár Dávid magabiztosan véd, a másik oldalon viszont Kayes kezéről sodorják le a labdát, nem tud góllal hálálkodni. Kincses viszont tud, de a Fradinak. 8-3.

1. perc: Töröké az utolsó ráúszás, egyből fórban jöhet. Kayes lövése a kapufáról jön ki.

3. negyed (2-0)

8. perc:
Elveszik a Fraditól a labdát, jöhetünk. Vincze Márk próbálkozik a szélről, Konstorvról megy ki. Visszakapjuk a labdát, tovább próbálkozhatunk még pár másodpercig. Nem tesszük, marad a 8-2.

Nyertünk, a többi nem számít: A-Híd Szeged Beton-FTC. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

7. perc: Molnár Tamás harmadik góljánál jár, nem sok félnivalónk akad. 8-2.

6. perc:
Hosszan támad a Fradi, végül Czigány vállal egy lövést a blokk mellett. Molnár Dávid megint bravúrral véd. Kontra az FTC-nél, mi jöhetünk.

5. perc: Újabb fővárosi előny, Ambrus Tamás kér időt. Varga Zsolt lövi ki az oldalhálót.

4. perc: Molnár is hasonlóan tesz a másik oldalon. Somogyi viszont szépen szerez labdát, Juhász indulhat meg vele. Végig is megy, ketten úsznak át rajta, de csak szabaddobás.

3. perc: Kunacnak most már szerencséje is van, a kapufáról vágódik be a lövés. 7-2. Előnyben a Fradi, Illés azonban csak a kapufát forgácsolja.

2. perc: Második támadásból se tudunk kaput találni. Kincses úszik meg, de Molnár Dávid biztosan védi a ziccert.

Nyertünk, a többi nem számít: A-Híd Szeged Beton-FTC. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

1. perc: Rendhagyó módon a ferencvárosiak nyerik a ráúszást, de lövésig se jut el a támadás. A szegedi kaput Molnár Dávid védi.

2. negyed (4-2)

8. perc:
Öt próbálkozásból nem tudunk betalálni előnyben. Ez több mint aggasztó, még ha öt góllal is vezetünk. A Fradi jöhet a végén, kettős előnyben. Paján ezt a lehetőséget már nem hagyja ki. 6-2.

7. perc: Kincses úszik meg, Török nem tud vele tartani. Megvan a Fradi első gólja. Vincze Balázs idegei most nem voltak jól. 6-1.

6. perc: Korényi sorozza meg Baksát fórban, a szegedi kapus magabiztosan hárít. Ambrus Tamás kér időt.

Nyertünk, a többi nem számít: A-Híd Szeged Beton-FTC. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

5. perc: Juhásznak nem csak a gólpasszai Oscar-díjasok. Ez a gól is a szélről. 6-0. Előnyben a Beton, Vincze Márk is a vízben. A fórból megint nem találunk be.

4. perc: Juhász passzaira lassan nem tudunk mit mondani. Kayes könnyedén talál be belőle Labocz kapujába. 5-0.

3. perc: Younger kap akkora ütést, hogy csoda, hogy víz felett marad. Juhászt ez sem zökkentette ki, újabb Oscar-díjas átadással kutalmazza meg Molnárt. Ő egy góllal hálálkodik. 4-0.

2. perc: Molnár húzza be Kiss Csaba beadását, nem volt csúnya. 3-0. Előnyben a Fradi, Székely Bulcsú harmatos próbálkozását simán fogja Baksa.

1. perc: Újra Török hozza el a labdát, jöhetünk. Somogyi adja be Vargának centerbe, de két emberrel a nyakában nehéz. Baksa könnyed védéssel szereli a zöldeket.

Nyertünk, a többi nem számít: A-Híd Szeged Beton-FTC. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

1. negyed (2-0)

Egy perces megemlékezéssel indult a találkozó a szegedi labdaszerzést követően. Pár másodperc után Hegedüshöz érkezett Juhász csodás passza, be is húzza a kapuba. Nagy volt a pontatlanság mindkét oldalon, az ötödik percben azonban Younger hagyja ott védőjét, Kunac jól veszi észre, megy is a passz 2-0. Sort cserélt a Beton, Bálint hatalmas bombákkal próbálta bevenni Labocz kapuját, de eddig még egy se pottyant be.

Nyertünk, a többi nem számít: A-Híd Szeged Beton-FTC. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Olvasóink írták

  • 1. zehn 2012. február 18. 19:22
    „Ezt a meccset is le kellett játszani. Túl vagyunk rajta.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vajda és Vécsi is díjazott az NSSZ-gálán

Csipes Tamara, Vajda Attila, Vécsi Viktor és Schmidt Gábor is díjat kapott a Nemzeti… Tovább olvasom