Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Csak azért is játszanak

A sportértéken túlmutat az az erő, amely a szegedi Csakazért SE ülőröplabdásait jellemzi. A parasportolók nem nyugszanak bele sorsukba, és hétről hétre a pályán bizonyítják, képesek teljes életet élni.
– Hat éve dolgozom a csapat mellett, ez alatt az időszak alatt rengeteg lelki plusszal lettem gazdagabb – mondta a korábbi válogatott röplabdás, Csíkos Gábor, a Csakazért SE csapatvezetője, aki jelenleg is tagja a HPQ extraligás keretének.

A szegedi ülőröplabdások klubja 2004-ben alakult, az ötlet Jónás László fejéből pattant ki. A közismert sportember bár elveszítette egyik lábát, nem mondott le a mozgásról – és az élsportról sem, hiszen több szegedi klubcsapat gyúrója volt az évek során, jelenleg a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák férfi kosarasai mellett dolgozik –, és szeretett volna erre lehetőséget találni, ezért létrehozta az egyesületet.

Már a megalakulását követő időszakban csatlakozott a Csakazért SE-hez Csíkos is, aki különleges kihívásnak tekintette a csapatvezetői feladatot.
– Hatalmas élmény a mozgássérült sportolókkal dolgozni, látszik rajtuk, hogy minden tanácsért, minden segítségért végtelenül hálásak. Nem a sikerekért, csupán magunk szórakoztatására játszunk, és ennek köszönhetően kiváló közösség alakult ki az együttesnél. Odafigyelünk a másikra: mindenki tudja például, mikor van egy-egy csapattársának a születésnapja – mondta az egykori válogatott.

A szegedi Csakazért SE (fehérben) sportolói kiváló közösséget alkotnak.  Fotó: Karnok Csaba
A szegedi Csakazért SE (fehérben) sportolói kiváló közösséget alkotnak.
Fotó: Karnok Csaba

A Csakazért SE-ben jelenleg hat mozgássérült sportoló játszik (a sérültségük foka különböző): Papp Szabolcs, Forró Tamás, Jónás László, Verbáné Csonka Zsuzsanna, Péterfy Tibor és a szerb Gordan Gloncsak tartozik a csapat keretéhez.

– Elég sűrűn változik a keretünk, hiszen sokszor előfordul, hogy valaki egyéb elfoglaltságai miatt hetekre, hónapokra is kiesik az edzésekből. A szabályok értelmében a bajnokikon egyszerre elég egy sérült sportolónak a pályán lennie, így hiába vagyunk kevesen, nem okoz gondot a csapat összeállítása – árulta el.

– Ennek ellenére jó lenne, ha minél több mozgássérült sportolót meg tudnánk szólítani, és egyre többen jönnének el a péntekenként fél hattól a Vedres-iskolában tartott edzéseinkre – fogalmazott Csíkos, majd hozzátette, 2011-ben szeretnének egy női csapatot is elindítani a bajnokságban.

Szegeden játszottak

A legutóbbi, szegedi magyar bajnoki forduló eredményei: Kikinda– Csakazért SE 3:1, Csakazért SE–Piremon SE 3:0, Mozdulj SE–Csakazért SE 3:0. A zárófordulót november 13-án rendezik Tatabányán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Futsal NB II: dupla szegedi siker

Az UTC 17 góllal nyert, az SZTE-EHÖK Miskolcon szerezte meg első sikerét, a Szentes viszont… Tovább olvasom