Délmagyar logó

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 6°C | 12°C Még több cikk.

Csak egy pont: Szeged 2011-Orosháza 1-1

Szeged - A labdarúgó NB II Keleti csoportjának 14. fordulójában utolsó őszi hazai mérkőzését játszotta a Szeged 2011, amely az Orosházát látta vendégül a Vasutas-stadionban. A vége 1-1.

Szeged 2011-Orosháza 1-1 (0-1)

Labdarúgó NB II, keleti csoport, 14. forduló. Szeged, Vasutas-stadion, 600 néző, vezette: Botló.
Szeged 2011: Trepák - Borbély, Petrók, B. Kapic, Radnai - Kis R., Ulvicki - Kéri, Lisztes, Farkas Z. - Varga B. Edzők: Lóczi István, Lisztes Krisztián.
Orosháza: Molnár F. - Kerepeczki, Futaki, Milenkovics, Szabó N. - Tóth D., Ondrejó, Varga R., Ács L. - Végh - Bernáth. Edző: Major László.
Gólszerzők: Geiger (85.), ill. Bernáth (13.).
Csere: Varga B. helyett Gomez a szünetben, Farkas Z. h. Geiger a 57., Borbély h. Laczkó J. a 77., Végh h. Juhász N. a 83., Tóth D. h. Szabó T. a 84. percben.
Sárga lap: Tóth D. a 21., Varga B. a 26., Kis R. a 35., Végh a 62., Kerepeczki a 68., Varga R. a 79., Lisztes a 86. percben.
Kiállítva: Lisztes a 89. percben.


Lóczi István: - Adtunk egy félidőnyi előnyt az ellenfélnek, és ugyan küzdöttünk, hajtottunk a második játékrészben, a szerencse is kellett az egyenlítéshez. Sok sikert az Orosházának.

Major László: - Küzdelmes mérkőzésen végülis legalább egy pontot szereztünk, és elégedetten mehetnénk haza Orosházára, ha nem történtek volna a mérkőzés végi események. Remélem nem túl komoly Ondrejó sérülése. Egyik csapatnak sem volt nagy helyzete, de mi is belőttük az egyetlen lehetőségünket, és a Szeged is kihasználta az egyetlen védelmi megingásunkat.

Csak egy pont: Szeged 2011-Orosháza 1-1. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

A bíró alig másfél percet hosszabbított, pedig lett volna oka rá. A vége egy-egy pont, amely senkinek sem jó.

89. perc: Lisztes gyorsan összeszedi a két sárgát, mehet zuhanyozni piros lappal. Ondrejót rúgta meg másodszor hátulról szándékosan, az orosházi helyett Szabó A. érkezik.

85. perc: 1-1, Geiger. Kis R. hosszan előreívelte a labdát, Kéri megcsúsztatta, így Futaki fölött átszállt, Geiger pedig megelőzte a védőjét, és a hálóba csúsztatott, miközben Molnár F. úton volt kifelé a kapujából, 1-1.

Csak egy pont: Szeged 2011-Orosháza 1-1. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

84. perc: két orosházi frissítés a meccs hajrájában.

81. perc: Tóth D. ballal 25 m-ről ellövi, Trepák hárít. 

80. perc: Gomeztől messze elpattan a labda, pedig parádés egyérintő után kerül hozzá a labda a 16-oson belül.

77. perc: szegedi szabadrúgás a 16-os körívéről. Szegedi csere: Laczkó jön Borbély helyett. Kis R. lövése oldalra pattan, Radnai lő, oldalháló.

73. perc: Kis R. a jobb oldali ötös sarkáról középre akar passzolni, blokk, majd Borbély a 16-os vonaláról szintén ezt akarja, megint blokk.,

72. perc: Szabó N. az elékerülő labdát magas ívben kapura rúgta, a labda a felső lécről pattant a lesen álló Bernáthhoz.

68. perc: Kerepeczki elkésik, jutalma sárga. A szabadrúgásból Petrók nem csúsztat, hanem bólint - rossz megoldás, mellé.

66. perc: egy szurkoló a partjelző fülébe suttogott, olyan közel volt a vonalhoz, a bíró kivezetteti.

64. perc: Kis R. bal oldali szabadrúgása eljut egy pattanás után a hosszún érkező Petrók elé, aki belekap, majd Molnár F. a felső sarokból kotorja ki.

Csak egy pont: Szeged 2011-Orosháza 1-1. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

63. perc: sok a tüske, kevés a játék, és ez az Orosházának kedvez.

62. perc: Végh akadályoz meg egy szegedi támadáskezdeményt, sárga a jutalma.

59. perc: a második szegedi csere, ezúttal Farkas Z. helyett Geiger érkezik.

56. perc: Varga R. csúsztatja fölé Végh szabadrúgását. Megint Kis R., ballal lő a 16-oson belülről laposan, Molnár F. véd.

54. perc: Gomez gólhelyzetben - les.

52. perc: Kis R. kapásból lő a 16-oson kívülről, de a labda középre megy.

50. perc: ami az egyik oldalon azonnal sárga, az a másikon nem. Szabó N. sokadszor kap szóbeli figyelmeztetést, pedig ebből már van neki jó pár.

46. perc: egy jobb szegedi félidő reményében az Orosháza indította a második játékrészt.

Botló játékvezető egy másodpercet sem hosszabbít, a mérkőzés nem jó, viszont küzdelmes, az Orosháza pedig egy "szegedi" góllal vezet. 

41. perc: Kis R. szabadrúgása érkezik az ötösre, B. Kapic csúsztat bele, a labda végül fölémegy.

39. perc: Varga R. jobbról beadna, de már kint a labda, mielőtt Molnár F. magához öleli. 

36. perc: Végh szabadrúgása negyedszer érkezik ugyanonnan, a kavarodás végén felszabadul Trepák kapuja. 

Csak egy pont: Szeged 2011-Orosháza 1-1. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

35. perc: mezőnyben dolgoznak a fiúk, Végh kivívta magának a hazai ellenszenvet, Kis R. pedig sárgát kap Végh leterítéséért.

30. perc: az első szép hazai támadás, amelynek végén Kerepeczki becsúszva szerel Radnai elől. A szögletből megint semmi sem lett.

26. perc: Varga B. sárgát kap szövegért.

25. perc: Végh ugratja ki Bernáthot, aki a 16-os ba sarkától föléemel.

21. perc: megint kapitális védelmi hiba, ezúttal B. Kapic szeretné hazaengedni a labdát, majd belebotlik, végül Trepák vetődve véd, miközben sárgát kapott Tóth D. 

17. perc: két hazai szöglet Farkas Z. révén, egyikből sem lesz kapura veszélyes helyzet.

14. perc: Kis R. 22-23 méterről rálövi a labdát, Molnár F. középen magához öleli.

13. perc: 0-1, Bernáth. Petrók gyergyát rúg, Bernáth lecsap a labdára, mellel maga  elé teszi, bevezeti a 16-oson belülre, és balról ballal a rövid alsóba lő, 0-1.

12. perc: Kéri bead balról, Varga B.-nek egy kicsit magas, aki mellébólint. 

10. perc: Varga B. kiharcolja az első hazai szögletet, Kis R. beadja balról, a bíró pedig az ötösön történt szabálytalanság miatt kifelé ítél.

Csak egy pont: Szeged 2011-Orosháza 1-1. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

8. perc: rövid időn belül kétszer adhat be jobbról, az oldlavonal mellők Végh, az elsőnél Lisztest találta el, a másodiknál viszont Milenkovics csúsztat, az alső saroknál Trepák eldőlve megfogja a labdát.

4. perc: Borbély röviden fejeli haza a labdát, Trepák összecsúszik Tóth D.-vel, de nincs baj.

2. perc: Varga B. elől Molnár F. kifutva ment. Farkas Z. szabadrúgása magas a támadóknak.

1. perc: a találkozó egyperces gyászszünettel kezdődik a meccs a ruzsai Veress Csaba emlékére. A Szeged kezdte a mérkőzést.

Még nem elég - szól a szegedi futballhimnusz, miközben Lisztes fehér szerelésben vezeti ki a hazaiakat, a vendégek pedig sárga-feketében érkeznek a szentesi Kerepeczki Csabával az élen. 

Hiába a kora ősznek megfelelő, napos, 6-8 Celsius-fokos idő, amelyet egy forralt borral vagy egy kellemes röviddel át lehetne vészelni a meccs ideje alatt, a szurkolók nem özönlötték el a Vasutas-stadiont. Alig négyszázan vannak a létesítményben, ahol voltak már  több mint 2000-en is. Mondjuk egy-két NB I-es csapat simán örülne a mai létszámnak, de itt, Szegeden ez bizony kevésnek tűnik.

Korábban:

Tíz hely, de csak öt pont. Ennyi választja el egymástól a Szeged 2011-et és holnapi aktuális ellenfelét, a második Orosházát. Két, egymást jól ismerő szegedi szakember találkozik Lóczi István és Major László személyében.

– Nem jött jól sajnos ez a balmazújvárosi vereség, de remélem, sikerült túltenni magunkat rajta. Két játékosom kisárgult, Bogdan Toca és Jovánczai Róbert nem szerepelhet, így a csapaton kényszerből módosítanom kell, a hadrenden viszont nem változtatok. A csoportra a legveszélyesebb csapat érkezik hozzánk, amelynek az ereje az egységben van, és szerintem teljesítette az általuk elvárt tervet, így nyugodtan futballozhat. Mi az életünkért játszunk, nagy kérdés, vajon ki tud többet kihozni magából a célok érdekében – nyilatkozta Lóczi István, a Szeged 2011 edzője.

Gondolkodóban: Lóczi Istvánnak két játékosát pótolnia kell, miközben a három pontra nagy szükség van. Fotó: Frank Yvette
Gondolkodóban: Lóczi Istvánnak két játékosát pótolnia kell, miközben a három pontra nagy szükség van. Fotó: Frank Yvette

Elismerésre méltó, amit immár második szezonja az Orosházával véghezvisz Major László. A szegedi szakember a legutóbb hatodik helyen zárt az NB II Keleti csoportjában, míg most óriási versenyben második a csapata.

– A tavaszi szezonban huszonhét pontot szereztünk, és a remény még most is él, hogy ezúttal ugyancsak összejöjjön ugyanennyi pont. Ez a bajnokság azért sokkal nehezebb és kiegyensúlyozottabb, mint az előző volt, mert két vereség vagy két győzelem sokat ront vagy javít egy együttes teljesítményén. Enyhén fogalmazva nem ideálisak a feltételeink, mert három hete salakon készülünk, ám bízom abban, hogy az orosházi csapatban játszó, Csongrád és Békés megyei labdarúgók alkotta együttes legyőzi a Szegedet, vagy minimum az első döntetlenünk megszületik. Idegenben előfordult, hogy nem egyforma feltételek voltak, például a Fáy utcai fellépésünk alkalmával, amikor 6–3-ra kikaptunk, ezért vagyok óvatosabb. A végcélunk még így is az első nyolc hely egyike. Velem együtt négy játékosom, Bernáth, Ondrejó, Végh A., Szabó A. Szegeden él, így mindez külön pikantériát ad a meccsnek – vélte a vendégek trénere, Major László.

A várható szegedi kezdő: Belecsan vagy Trepák – Laczkó vagy Borbély, Petrók, B. Kapic, Radnai – Kis R., Lisztes, Ulvicki, Farkas Z. – Kéri, Varga B.

Olvasóink írták

 • 10. roxper 2012. november 17. 22:07
  „A neve nagy, az arca nagy, de egy igazi fradista tahó! :D”
 • 9. 2K 2012. november 17. 18:40
  „"Gratulálok"
  Mit várjunk a csapattól ha egy "neves" játékos ilyen példát mutat.
  Ha valaki nem tud focizni, nyírja ki az ellenfél játékosait.
  Ezek után kérdem én, Mit várjunk azoktól a fiataloktól akik róla és tőle kéne hogy tanuljanak.
  GRATULÁLOK lisztes!”
 • 8. Bábkacsa 2012. november 17. 18:23
  „harmat gyenge <moderálva> szégyen takarodjatok”
 • 7. Tisza 2012. november 17. 17:48
  „Zehn!
  Ha megkérlek, engem ne sajnáljál!
  Szép idő volt, szabad levegőn voltam, s még ki sem kaptunk.
  Inkább készüljél a vasárnap esti kézimeccsre! Apropó ,azt tudod , hogy kivel játszotta a Volán az első nemzetközi kupameccsét, és mennyi volt az eredmény?
  Remélem Te is ott voltál, így gyorsan vágod a választ!”
 • 6. Ebgondolat 2012. november 17. 15:31
  „Kevés a nézőszám? Ilyen játékkal örüljenek, hogy egyáltalán van néző!”
 • 5. zehn 2012. november 17. 15:25
  „Ismét szánalmas vergődés. Ki a bánat kíváncsi erre Szegeden? Azt a 600 drukkert sajnálom,aki ebben a hidegben,még fizetett is a semmiért.”
 • 4. Ebgondolat 2012. november 17. 15:25
  „Mondja már meg nekem valaki, hogy Geiger miért csak kiegészítő játékos? Sokkal több olyan játékos kellene, mint Geiger, erre állandóan csak kispados!
  télen rajta kívül Toca-t, B. Kapicot és Kis R.-t kell megtartani, a többi mehet, amerre lát! Mert máskülönben ebből NB 3 lesz....”
 • 3. Együgyű 2012. november 17. 15:05
  „,,Csak egy pont: Szeged 2011-Orosháza 1-1"
  A fenti eredmény sajnos nekünk nem jó. Azonban az egyenlítés dicséretes.
  Biztos a 600 néző hozzáállásában volt a hiba. A tömeg csak szotyizott. Nem zúgott a meccs teljes ideje alatt a Hajrá Szeged 2011? A pálya is egyenetlen lehetett. ,,89. perc: Lisztes gyorsan összeszedi a két sárgát, mehet zuhanyozni piros lappal. Ondrejót rúgta meg másodszor hátulról szándékosan, az orosházi helyett Szabó A. érkezik." Az nem lehet, hogy az erőteljében lévő Lisztes ellenfeleit szándékosan rúgta meg. Az ilyen csacsiságokat csak a tapasztalatlan ifjoncok követik el hevületükben. Nem egy nemzetközi rutinnal rendelkező játékos. Szeged 211 edzője is és ennek ellenére a bírók leküldték a pályáról?”
 • 2. zehn 2012. november 17. 13:10
  „Ne az életükért, Szegedért játszanak!”
 • 1. Együgyű 2012. november 16. 09:28
  „,,Az életéért játszik a Szeged 2011 szombaton az Orosháza ellen"
  Tudtommal csak egy élet van.
  Sok sikert Lóczi Istvánnak a Magyar Labdarúgó Szövetség - Megyei edzőképző Instruktorának!
  Ezen tény ismeretében csak nyerhet a Szeged 2011!
  Menjenek ki a tömegek és zúgjon a Szeged- Vasutas-stadionban a meccs végéig a Hajrá Szeged! Szotyizni is lehet!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kupa után, vb előtt

A Szegedi Küzdősport Klub versenyzői Egerben a Agria kempó és grappling kupán vettek részt. Tovább olvasom