Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Családi sportnap és extrémsport-fesztivál

Újabb tömegeket megmozgató rendezvényekre készül a Szeged Városi Sportigazgatóság. Szeptember 11-én kerül sor a családi sport- és egészségfesztiválra, majd az azt követő héten az első szegedi egyetemi és VSI extrémsport-fesztiválra várják a diákokat. A két nagyszabású sporteseményről tájékoztatta lapunkat Szovics Zoltán, a VSI helyettes vezetője.
– Harmadik alkalommal rendezzük meg a szegedi családi sport- és egészségfesztivált a Játékok kertjében (az újszegedi ligetben, a volt vidámpark területén), amelyre szeretettel várunk minden szegedi és környékbeli családot. A sportfesztiválon játékos feladatok teljesítésére, különleges sporteszközök kipróbálására, látványos sportbemutatók megtekintésére, érdekes állatok megismerésére nyílik lehetőség. Sőt találkozhatnak a megyeszékhely olimpikonjaival is. Továbbá csak annyit árulok el, hogy délben meglepetéskoncert várja a gyerekeket – adott ízelítőt az egész napos programból Szovics Zoltán, aki még hozzátette: – A leglényegesebb az, hogy a család összes tagja együtt legyen.

Az eseményen tavaly részt vevők egyébként személyes meghívót kapnak. Továbbá lesz egészségügyi sátor, amelyben térítésmentesen mérik meg a fittséget, ugrálóvár, óriáscsúszda, arcfestés, kézműves-foglalkozás.

A Szegedi Egyetem Hallgatói Önkormányzata és a Szegedi VSI hagyományteremtő céllal szeptember 15-étől két helyszínen, a Játékok kertjében és a Kisstadionban, háromnapos extrémsport-fesztivált rendeznek.

– Egy úgynevezett egyetemi várost alakítunk ki, amelyben lesz egy szórakoztató-, információs, egészségügyi sátor – mondta Szovics Zoltán, majd így folytatta: a játékok közül pedig ráhangolásként felsorolnék néhányat: point ball, bungee runing, trambolin, rodeóbika, kombiszett, quad, gördeszka, görkorcsolya, streetball, fekvenyomó-, BMX- és
skeet-verseny.

A sportigazgatóság abban vállalja a főszerepet, hogy minden érdeklődőnek igyekszik olyan mozgáslehetőséget biztosítani, ami az érdeklődésének és vonzalmának a legjobban megfelel. Építenek mászófalat és akadálypályát. Diákigazolvánnyal lehet a rendezvényen részt venni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sztárparádé a Volán-kupán

Ma délután öt órakor a Veszprém–Zagreb összecsapással megkezdődik a jubileumi Volán-kupa… Tovább olvasom