Délmagyar logó

2017. 03. 26. vasárnap - Emánuel 5°C | 10°C Még több cikk.

Csamangó Attila, a csapatember

A Magyar Kajak-kenu Szövetség elnöksége elfogadta a múlt héten kinevezett szakmai igazgató, Csabai Edvin javaslatait, amelyben az eddigi szövetségi kapitányok vezetőedzői titulust kaptak, míg a szegedi Csamangó Attila személyében egy fiatal és ambiciózus szakember került a stábba mint alaputánpótlás-koordinátor.
Alaputánpótlás-koordinátor. Egyelőre csak ízlelgetjük a pozíció meghatározását, próbáljuk megérteni, mit is jelenthet, ám ami a lényeg: a Magyar Kajak-Kenu Szövetség új szakmai igazgatója, Csabai Edvin javaslatára egy szegedi fiatalember, Csamangó Attila (30) kapta meg ezt a munkát.

Csamangó Attila

Születési hely:
Szeged
Születési idő: 1983. január 8.
Fontosabb eredményei: világbajnoki 2. (K4 500 m, 2006, Szeged), világbajnoki 3. (K4 500 m, 2007, Duisburg), háromszoros Európa-bajnoki bronzérmes, négyszeres U23-as Európa-bajnok, többszörös országos bajnok csapathajókban.

– Csabai Edvin keresett meg az elmúlt hét közepén. Keményen feladta a leckét, miközben meglepődtem. Leültem megbeszélni a klubigazgatóval, Petrovics Kálmánnal is, mit tegyek, és ugyan nem vagyok kulcsfigura az EDF DÉMÁSZ-Szegedben, de ő azt mondta, nem örül, mert számítanak rám a jövő építésében. Hosszas önmarcangolás, valamint több, számomra fontos ember véleményének kikérése után döntöttem el végül, hogy belevágok. Hüttner Csaba felügyelete mellett az ifjúsági korcsoport alatti korosztályok tartoznak majd hozzám. Október 1-jétől szól a megbízás, az első feladatom pedig majd a Csabaival történő egyeztetés után derül ki. Az egyesületekkel kell tartanom a kapcsolatot, talán új szemléleteket kell bevezetni, de konkrét dolgokról még nem esett szó. A rendszer működött, a sportág sikeres, így gyökeres változás nem várható. Főleg csapathajóban versenyeztem, és csapatban kell dolgoznom ezúttal is – ez eddig ment. Remélem, emellett a nevelőegyesületem munkáját is tudom majd segíteni. Nem akarok elszakadni az egyesülettől, és egyelőre a várostól sem, hiszen ide köt a család és a féléves gyermekem. A jövő héten keretfeltöltő verseny lesz az ifiknél, illetve a fiatalabb korcsoportoknál, így most erre készülök a gyerekekkel – mondta Csamangó Attila.

Nem szakad el a víziteleptől: Csamangó Attila egyelőre nem költözik el Szegedről, hiszen itt vannak a tanítványok és a család is. Fotó: Schmidt Andrea
Nem szakad el a víziteleptől: Csamangó Attila egyelőre nem költözik el Szegedről, hiszen itt vannak a tanítványok és a család is. Fotó: Schmidt Andrea

Az új stábnak tagja maradt az eddigi felnőtt (Storcz Botond), ifjúsági és U23-as (Hüttner Csaba) szövetségi kapitány is immár vezetőedzői titulussal. Érdekes, hogy mindketten voltak az EDF DÉMÁSZ-Szeged igazolt versenyzői: Storcz (38) 2001 és 2004 között – a klubnak és a városnak is nyert olimpiai aranyérmet 2004-ben Pekingben –, Hüttner (42) pedig 2000 és 2007 között, és a Szeged színeiben fejezte be a versenyzést.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeged 2011-GA: markáns ellenfél

A labdarúgó NB III Közép csoportjában a Szeged 2011-Grosics Akadémia szombaton 16 órától Gyulán a Videoton II. együttesét fogadja. Tovább olvasom