Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Csanádpalota: kis város, sok futball

Máshol egy felnőtt labdarúgócsapat működtetése is komoly gondot okoz, Csanádpalotán azonban három is van belőle: az egyik a megyei I., a második a megyei III., míg a harmadik a Legenda-kupában szerepelt az ősszel.
Csanádpalota három futballegyüttese közül a megyei I. osztályban szereplő jelenleg 11., a megyehármas alakulat 9., a Legenda-kupában vitézkedő Csanádpalota FC 2010 pedig az utolsó, kilencedik helyen szerénykedik.

– Mondhatnám azt, hogy sok játékosunk van, ám ez nem igaz – mondta a Csanádpalota FC elnökhelyettese, Molnár László. – A legtöbb energiát, időt a megyei I. osztály igényli, ám annak, aki mindezt a munkája miatt nem tudja megoldani, igyekeztünk B verziót is találni. Ez volt már évek óta a Legenda-kupa, ahol négy, a megyei szövetséghez tartozó játékos mindig szerepelhetett. Aztán az elmúlt nyáron az MLSZ Csongrád megyei területi igazgatósága megpróbált segíteni, ezért felajánlotta, hogy a legenda-kupás csapatunk térjen vissza a megyei bajnokságba, annak harmadosztályába. Akadt, aki szerette volna ez utóbbi verziót, más maradt volna a Legenda-kupában, de a CSLSZ segítségét sem akartuk veszni hagyni, így aztán Ambrózfalvával közösen végül megoldottuk a megyehármas kérdést, miközben a Legenda-kupa is életben maradt. Igaz, az utolsó fordulókban már voltak problémáik, az utazások és az eltiltások miatt maradtak el meccseik, de azt gondolom, tavasszal újra életképes lesz mindhárom csapat.

A két település, a 2009. július 1-je óta városi ranggal büszkélkedő Csanádpalota és a tőle tizenegy kilométerre lévő Ambrózfalva kapcsolata nem mai eredetű. Bár utóbbi településen néhány évig nem volt futball, előtte hosszú időn át igen – éppen Molnár László révén.

Szellelki (18) és a Csanádpalota Algyőn is helytállt, ám végül kikapott. Fotó: Schmidt Andrea
Szellelki (18) és a Csanádpalota Algyőn is helytállt, ám végül kikapott.
Fotó: Schmidt Andrea

– A közös csapat nekünk is tökéletes, hiszen van lehetőségük a fiataloknak, a sérülésből felépülteknek hol játszani, és nem csak négynek. Megmondom őszintén, a legenda-kupás csapat szervezésében nem veszek részt, bár annyit azért mindenképpen egyeztettünk Erdélyi Csabával, hogy a sorolás ellenkező legyen, így ne legyen benne ütközés. Ahogy már említettem, nem szándékosan alakult úgy, hogy Csanádpalotán három felnőtt együttes működik, talán könnyebb is lenne két csapattal, de most ez a feladat – vélte a szakember.

A Csanádpalota FC utánpótlása mindenesetre talán hosszú távra is működőképessé teheti a város labdarúgását, hiszen az ovifocitól, a 9–11 évesektől kezdve adott a piramis – kivéve az előkészítők csoportját. A klub még egy fontos dolog miatt kuriózumot jelent: a megyei I. osztályban kevés helyen találhatunk légióst, ha van, akkor is csak egyet-egyet, Csanádpalotán viszont ötöt (Cost, Bimbo, Krajcár, Sas, Ureche) is.

– Szeged messze van, így minőségi játékost sosem kaphattunk, árháborúba pedig nincs szándékunk belemenni, így maradt baráti kapcsolatok és a határ közelsége révén a romániai vonal. Az öt légiósból három-négy rendszeresen pályára lépett, erősségei a csapatnak – tette hozzá végül Molnár László.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Virtus SE: itthon és külföldön is sikeresek

A szegedi Virtus SE karateversenyzői több eseményen, köztük számos nemzetközi viadalon is… Tovább olvasom