Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 32°C Még több cikk.

Csányi partner és kapitány

Szegeden edzőtáborozott a magyar férfi és női tekeválogatott, amelyekben számos egykori és jelenlegi szegedi játékos található. A férfiak szövetségi kapitánya az a Csányi Béla, aki kilenc vb-címével minden idők legeredményesebb tekése.
A horvátországi Novigradban (Kopertől délre a tengerparton található) rendezik május 22. és 28. között az egyéni teke-világbajnokságot. A magyar csapat már készül az eseményre, és a közös munka egyik állomása tegnap fejeződött be az újszegedi teke- és bowlingcentrumban.

A mieink keretében két jelenlegi (Kiss Norbert, Karsai László), illetve három korábbi (Kakuk Levente – Győr; Kovács Gábor – Neumarkt, olasz; Zapletán Zsombor – Répcelak) szegedi játékos, valamint a zalaegerszegi Nemes Attila, az osztrák Kronlachner Wiener Neustadtból Boanta Claudiu, illetve a szintén az olasz Neumarktban játszó Kiss Tamás található. A válogatott szövetségi kapitánya pedig a szegedi származású, már évtizedek óta Németországban, Bambergben élő, a sportág halhatatlanjai közé beválasztott, kilencszeres világbajnok Csányi Béla (65), aki most tartott először közös foglalkozást a csak vb-elsőből álló keretnek.
 
Csányi Béla (jobbról) a szegedi Karsai László (piros mezben) és Kiss Tamás edzésén. Fotók: Frank Yvette
Csányi Béla (jobbról) a szegedi Karsai László (piros mezben) és Kiss Tamás edzésén. Fotók: Frank Yvette

– Január 1-je óta nyugdíjas vagyok, és ugyan van még naponta néhány órás elfoglaltságom, ám ez nem akadályoz abban, hogy ott legyek a válogatott közös edzésein. A szegedi napok után április közepén jövök haza legközelebb, és akkor egészen a világbajnokságig maradok. A Bamberggel másodikok lettünk a német Bundesligában, így nagy az öröm, mert hoztuk a tervet, de az igazi az lenne, ha a Szegeddel játszanánk majd április elején a Bajnokok Ligája döntőjét a Bambergben tartandó Final Fouron. A német csapatból négy tanítványom megy a vb-re: egy a német, egy a román, egy a cseh válogatottal, míg egy német srác az U23-as keret tagja. A magyar csapat tagjainak bemutatkozásként elmondtam, nem akarom őket megváltoztatni. Mind toptekés, viszont abban tudok segíteni, ha a versenyszituációkban nem megy a játék. Minél hamarabb át kell lendülni a holtponton, lerövidíteni ezt a szakaszt. Én a partnerük vagyok, és mentálisan mögöttük állok, ez a legfontosabb feladatom – mondta a szegedi két nap zárásaként Csányi Béla.

A férfiak mellett a nők is Szegeden készültek két napot, itt a szegedi illetőségű tekések közülTímár Edina (csapata: Ferencváros) és Sáfrány Anita (Rákoshegy) tagja az egyelőre bő keretnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Muréna Szegedi Úszó- és Búvárklub: Lovász triplázott

Muréna Szegedi Úszó- és Búvárklub: Lovász triplázott
Kecskeméten rendezték a búvárúszók hagyományos tavaszi versenyét, a Bácsvíz-kupát, amelyen a Muréna Szegedi Úszó- és Búvárklub versenyzői ismét remekül szerepeltek. Tovább olvasom