Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Csapatépítés Lausanne-ban

A szegedi Vajda Attila (27) a svájci Lausanne-ban az EDF csapatépítő tréningjén járt, úszásban egyre jobb, két hetet Ludasi Róbert kenus csapatával tölt majd Tatán, míg a meleg vízi edzőtábor február 27-én kezdődik Portugáliában.
Ha már névnapja volt, rögtön a köszöntéssel kezdtük Vajda Attilával a beszélgetést. Nem hibázhattunk nagyot, mert Attilából egy évben csak egyetlenegy szerepel hivatalosan a naptárban, ez pedig január 7.
Úszás és köredzés. Az EDF Démász-Szegedi VE olimpiai bajnok kenusa megköszönte a jókívánságokat, utána pedig elmesélte, mivel gyötörte magát tegnap.

– Délelőtt úszóedzésünk volt, amelyen kilencszer háromszáz métert kellett három bontásban időre teljesíteni. A háromszáz méteren belül előbb száz méter gyors, majd ötven méter mell következett, és ezt még egyszer megismételtem. Nem volt a kedvencem az úszás, de megbarátkoztam vele, és felzárkóztam a csoportunk legjobbjához, Fürdök Gáborhoz. Közeledem hozzá, bár még nem értem utol. Egészen más alkat, az úszás szempontjából talán szerencsésebb is, mint én. Délután kondi köredzésen izzadtunk – sorolta Vajda.

A kenus a hét csütörtökig tartó részét külföldön töltötte: a svájci Lausanne-ban vett részt az evezős Varga Tamással azon a csapatépítő tréningen, amelyet a francia energiaszolgáltató, a szegedi klubot is támogató EDF szervezett.

Lausenne-i élmények. – Három napot töltöttem el Lausanne-ban, ahol francia élsportolókkal, így az úszó olimpiai bajnok Alain Bernard-ral és Coralie Balmyval, illetve a paralimpiai első, távolugró Arnaud Assoumanival találkozhattam. Eddig főleg francia sztárok felé fordult a cég, most azonban nyitott a külföldiek irányába is. Sajnos csak franciául beszéltek hozzánk, így hiába próbálkoztunk az angollal, Tomival egy kicsit kívülállónak éreztük magunkat. Szóvá is tették, miért vagyunk csendesek, szótlanok, mire azt válaszoltuk: ha nálunk, Magyarországon csak magyar beszédet hallanának, ők is rosszul éreznék magukat. Azért a felejthetetlen élményekben nem volt hiány, még ha elég strapás is volt a három nap, hiszen sok pihenőnk nem maradt. A harmincfős csapatban tizenhárman voltunk sportolók, a legjobb program a hegyi kutyaszánozás, majd a biatlonozás volt – mesélte szinte egy szuszra Vajda.

Nem unatkozik. Vajda Attila már megjárta Svájcot, hamarosan indul Tatára, a köztes időben pedig Szegeden készül 2011-re.  Fotó: Segesvári Csaba
Nem unatkozik. Vajda Attila már megjárta Svájcot, hamarosan indul Tatára, a köztes időben pedig Szegeden készül 2011-re.
Fotó: Frank Yvette

Szerencsére a saját csapata itthon már adott, amellyel szinte évek óta készül, szóval azt felépíteni már nem kell.

– A Vécsi Viktor edzette csoport létszáma változatlan, talán csak annyi a különbség, hogy elkezdődött a specializálódás. Azaz amíg Horváth Gabi és Makai Tibi rövid, Fürdök Gabi velem együtt hosszú távra készül. Ennek jele, hogy csütörtökönként mi ergométerezünk, ők viszont egészen mást csinálnak. Január 24-éig Szegeden készülök, aztán két hét Tata következik Ludasi Róbert csapatával. Én szorgalmaztam ezt az edzőtábort, amelyre Vécsi Viktor is nyugodt szívvel enged el, hiszen hiába Szeged a legideálisabb helyszín, ha itthon vagyok, úgysem úgy pihenek, mint máshol, és néha a változatosság is jót tesz: felpörget, kiemel a megszokott ritmusból – vélte Vajda, aki még elárulta: február 27-én Portugáliában kezdődik a meleg vízi edzőtábor.

Média: csak amit muszáj. Sokan szóvá teszik a különböző fórumokon, hogy a kiválóság talán már túl sokat szerepel a médiában.

– Én is azon az állásponton vagyok, ha nem muszáj, ne szedjen szét a média. Vannak megjelenések, amelyek fontosak, és el kell vállalni, de első a munka, második a munka, és harmadik a munka. Csak így lehet megfelelő mentális és fizikális állapotba kerülni. Meg kell találni a helyes középutat, amiben a menedzserem révén szerencsére jó szűrőm van. És hogy milyen legyen 2011? Legalább olyan, mint 2010 augusztusa. Akkor volt a vébé Poznanban, akkor tértem vissza hosszú sérülés után ezüstéremmel – mondta végül Vajda Attila.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Komlósi Péter: Sohasem feledjük Ausztráliát

A Szeged Beton férfi vízilabdacsapata ma 19.15-kor Montenegróban, Kotorban száll medencébe az Euroligában. A meccset sérülés miatt kihagyja a LEN-kupa-győztes alakulat meghatározó játékosa, Komlósi Péter. Tovább olvasom