Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

Csapattá érett a Hungerit

A Hungerit-Szentesi VK női vízilabdacsapata nagyszerű évet zárt: a magyar kupában bronz-, a bajnokságban 14 év után aranyérmet szerzett. Tóth László edző lányai óriási meglepetést okoztak, hiszen a szakemberek keretük erősségét a Dunaújváros és az Eger mögött a harmadik helyre taksálták.
– A bajnoki arany óta eltelt pár nap, és az jut az eszembe: honnan indultunk, és hová érkeztünk – mondta Tóth László, a Hungerit-Szentesi VK női vízilabdacsapatának vezetőedzője. – Tavaly augusztusban alig voltunk páran, lasszóval fogtuk a játékosokat, a légiósokat is; aztán létszámra meglettünk, de a keretben sok fiatal, illetve élvonalbeli rutinnal alig rendelkező lány volt. Ráadásul a 2012–2013-as szezonhoz képest az Újváros erősödött – öt válogatott van a soraiban –, a címvédő Eger és mi gyengültünk, de keret- erősségben a hevesieket elénk sorolták a szakemberek. Mégis bajnokok lettünk! Éppen váratlansága miatt volt hatalmas siker, azért szerzett ilyen nagy örömöt – emlékezett az edző.

És még nem szólt mindenről: ősszel a fedett uszoda építése miatt szinte minden meccsét idegenben játszotta a gárda, és az is „halálugrás" volt, hogy Tóth László először dolgozott női csapattal: – Abból indultam ki, nincs férfi és női vízilabda, csak vízilabda, és bejött. A folytatás szempontjából fontos volt, hogy az Egertől és az Újvárostól elszenvedett vereség után tavalyi utolsó bajnokinkat, decemberben, idegenben, megnyertük az Újpest ellen. Pozitív érzésekkel zártuk az évet. Igyekeztem a magam „képére" formálni, gyúrni a csapatot, a lányok rengeteget dolgoztak, fejlődtek, nőtt az önbizalmuk, és a különböző játékszituációk megoldásában is sokat léptünk előre. A fegyelem, a taktika betartása párosult a mentális és fizikális fejlődéssel – ez volt a titok – közölte.

Együtt jobban ment. Tóth László a maga képére formálta a szentesi csapatot. Fotó: Schmidt Andrea
Együtt jobban ment. Tóth László a maga képére formálta a szentesi csapatot. Fotó: Schmidt Andrea

A vezetőedző még elmondta: nem akar kiemelni senkit a keretből, mert a sikert nem egyes emberek, a csapat érte el, de két lánnyal kivételt tett. A válogatott keretbe bekerült Hevesi Anita motiváltsága és Győri Eszter rutinja sokat jelentett, őket a többiek is elfogadták – a parton és a vízben is sokat segítettek neki –, közös programok szervezésében, a csapat összetartásában is számíthatott rájuk. És a célok? Szerződéshosszabbítás? Címvédés?

– Önző módon magammal kezdve – a lányok úgyis tudják, nem ilyen vagyok –, elárulhatom, szeretnék maradni, és tárgyalok a folytatásról Magyar József klubelnökkel. A cél természetesen, ha már megszereztük, a címvédés, ehhez a csapat magját együtt kellene tartani, valamint jól, posztcentrikusan erősíteni. Úgy, hogy legalább két-három egyforma képességű játékos várjon bevetésre egy-egy poszton, ez jelenthetné az előrelépést, a fejlődést – mondta Tóth László.

Az aranycsapatnak a hónap végéig levezető edzéseket tart Tóth László, és amennyiben az időjárás engedi, a medencében úsznak, játszanak
– a múlt héten az Yvette hurrikán viharos időjárást, özönvízszerű esőt hozva nem engedte őket a vízbe. A pihenő június 1-jével kezdődik, és augusztusig tart, akkor startol a felkészülés – már az új fedett uszodában.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyeegy: Borsodi Szabolcs tippel a hétvégére

A Csongrád megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban a 28. forduló következik. Tovább olvasom