Délmagyar logó

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 15°C Még több cikk.

Csatára készen az SZVSE-pálya - érkezik a Barcika

Elhárult majdnem minden akadály, így kimondhatjuk: hazai pályán is bemutatkozhat a Szeged 2011 NB II-es labdarúgócsapata, amely holnap 16 órakor a Vasutas-stadionban a Kazincbarcikát fogadja a sorozat ötödik fordulójában.
Mentősök, rendőrök, tűzoltók és katasztrófavédelmi szakemberek gyülekeztek tegnap délelőtt a szegedi Kossuth Lajos sugárúti Vasutas-stadionban. A röpke összejövetelnek egyetlen célja volt: körbejárni és minősíteni azt a létesítményt, amelyben holnap már a Szeged 2011 NB II-es labdarúgócsapatának hazai bemutatkozása következik. És miután a Magyar Labdarúgó-szövetség képviseletében Horváth László pályahitelesítésért felelős szakember is megérkezett, a megyei igazgató, Nógrádi Tibor vezetésével stadiontúrára indult a csoport.

A legelső és a szurkoló szempontjából a legfontosabb információk már a séta elején kiderültek. Így megtudtuk, hogy a szegedi drukkerek a Pulz utcai kapun érkezhetnek majd a stadionba, a B közép tagjai pedig a Vásárhelyi Pál utcai bejáraton. Nekik azonban nem lesz a helyszínen jegyárusítás, elővételben vehetik meg a belépőt, így amikor belépnek, már csak az érvényesítés marad hátra, majd elfoglalhatják helyüket a lelátóval szemközti állórészen. Ottjártunkkor éppen készült a szurkolótáborokat elválasztó két acélkerítés, amely akkor nyer majd igazán értelmet – főleg az úgynevezett pufferzóna, amely a két „szektort" elkülöníti –, amikor a szegediek által legkevésbé sem szívelt békéscsabai vagy nyíregyházi drukkerek is tiszteletüket teszik a stadionban. Ha már vendégek: érkezésüket a plázával szemközti nagy kapun oldják meg a szervezők – még véletlenül sem találkozhatnak a hazaiakkal.

Csatára készen a SZVSE pálya. Fotó: Karnok Csaba
Csatára készen a SZVSE pálya.
Fotó: Karnok Csaba

A következő majd félkör olyan, vadregényes területeket tartalmazott, amely a meccsre érkező nézőtől el lesz zárva, megtudtuk, hogy az egykori „szpíkeriroda" a következő hazai találkozóra megújulhat, a hangosítás pedig mobil lesz. És ekkor láttuk meg közelről azt, ami igazán kedves volt a szívünknek: az új, kék-fekete Szeged feliratot, amely már a pláza pakolójából is jól látható, és a drukkerek munkája révén került a falra. Látványos, szép és impozáns. A stadion pedig kész a mérkőzésre – a túra végén kiderült, a tűzoltóság apróbb észrevételei mellett az összes többi résztvevő elfogadta, amit látott, így kijelenthető: szombaton jöhet a hazai bemutatkozás az egykori nagy meccsek helyszínén, a Vasutas-stadionban!

Egervári is vendég

A szombati meccsen a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Egervári Sándor is tiszteletét teszi. Egervári az 1976– 77-es NB I-es Szeol AK középső védője volt, a szervezők pedig a 35 éves évforduló megünneplésére várják az akkori társak jelentkezését (szegedifoci@gmail.com). Néhány név az akkori Szeolból: Birinyi, Csillag, Szeghalmi, Dávid, Hevesi, Kozma Gy., Zakar P., Hojszák, Wenner, dr. Jerney, Pataki, Vass F. A jegyárak, felnőtt ülő: 1000 forint, diák, nyugdíjas ülő és felnőtt álló: 500 forint, elővételben pedig a szegedi Dugonics téren, a Regio10 Kft.-nél lehet megvásárolni.

A pálya talajára nem lehet panaszuk a játékosoknak, hiszen folyamatosan locsolják, talán egy kis hengerlést még elbírna, illetve akkor lesz szinte tökéletes, ha a füvet is lenyírják. A csapat pedig eközben készül, igaz, néhány apróbb dolog bosszanthatja a szakmai stábot. Ilyen a végre bevetésre váró szerb Lanistanin esete, aki a szerdai, makói 5–4-es – és nem 4–3-as, ahogy tévesen írtuk – sikerből sérüléssel jött ki. Ha minden a tervek szerint alakul, játszhat, az együttes pedig talán ma délután már edzhet is a megújult Vasutas-stadionban.

Érdi Zsolt, a Majestic Ultras Szeged ultracsoport vezetője: – Ott leszek a mérkőzésen, hiszen ott a helyem, és nagyon remélem, az idei első hazai találkozón megszületik az idei első szegedi győzelem is. Az ellenfelet annyira nem ismerem, viszont a régi emlékek miatt jó lesz újra rangos futballmeccsen szurkolni szegedi csapatnak a Vasutas-stadionban. Közelebb van a pálya a lelátóhoz, így akár egy-két ezer ember is jó hangulatot tud teremteni.

Sinkó Csaba, az Ultras Szeged tagja: – Sok néző, jó játék, győzelem – ezt várom a mérkőzéstől. Rengeteg munkát fektettünk a stadion megújulásába, most már a csapaton a sor. Eddig Újpest kivételével három helyszínen is láttam a csapatot, nagy baj egyszer sem volt, a kezdeti megilletődöttség után elfogadható volt a produkció. A bizalmunk töretlen. Különösebb dologgal nem készül a táborunk, egy-két szurkolói fogást azért bemutatunk.

Márta Gergő, a Fidelity Gruppo 2003 egyik vezetője, aki az SZVSE-pálya felújításában, így a kék-fekete Szeged felirat felfestésében aktívan közreműködött: – Természetesen ott leszek a találkozón, amely nem lesz könnyű, hiszen a Kazincbarcika jó csapat. De így is győzelmet várok a megújult a stadionban, azaz sok néző előtt begyűjtjük a három pontot. A szurkolói csoportból sokan kimegyünk a Vasutas-stadionba, így rajtunk nem múlik majd a győzelem.

Gál Attila, az Ultras Szeged és a Majestic Ultras Szeged aktív tagja, aki szintén részt vett a felirat felfestésében: – Hazai sikerre és sok nézőre számítok, éhesek az emberek a labdarúgásra, és itt nem elsősorban a fiatalokra gondolok, hanem az idősebb korosztályra is. Jó kis hétvégi program lehet ez a találkozó. Szám szerint 3–2-es szegedi győzelmet tippelek, és bár kevés volt az idő az összeszokásra, de ha megfelelő önbizalmat szereznek, nem lehet gond a középmezőny.

Olvasóink írták

 • 4. W666W 2011. szeptember 17. 08:41
  „Jaj istenem Fociláz és Futtbólia ütötte fel fejét Szegeden....
  Az 50 fős ULTRA csoport színes Élökééppel köszönti a Régen várt mérközést ahol a Jól felkészített hazai csapat a több tízezres hazai közönség örületes biztatásától lemosta a vendég kazincbarcikai csapatot...A Mérközéés végén a 10.000 hazai szurkoló örjöngésétöl megtáltosodott hazai focistákat ez az élmény az évvégén a tebella elejére repítette..:-)))))))

  Tényleg ha a bajnokságnak vége lesz és nem sikerült a benntmaradást kiharcolni akkor Újra megveszik az NB II-es jogot ????”
 • 3. ultra 2011. szeptember 16. 19:29
  „Laca nyugodj meg, aki velünk van az tud róla, hogy hol, mikor szerezheti be a belépőjét!”
 • 2. Palacsinta 2011. szeptember 16. 16:36
  „Könyörgöm! Mi az hogy mentősök?????Talán mentők.A többiek sem tűzoltósok meg rendőrösök,ugyebár!”
 • 1. laca74 2011. szeptember 16. 16:34
  „Már csak a szurkolók miatt akik szabadidejükben segitettek a pályán és a lelátón,miattuk illene hajtani kifulladásig. Azt nem értem hogy az ultrák miért csak elövételben vehetik meg a belépöt? Nem biztos hogy mindenki ráér a jegyért rohangálni. Ez nem épp szurkoló(ultra) párti dolog.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tánc Európa-bajnokság Kisteleken

A nemzetközi táncos világ ezen a hétvégén – elsősorban szeptember 17-én – Kistelekre… Tovább olvasom