Délmagyar logó

2017. 06. 24. szombat - Iván 19°C | 33°C Még több cikk.

Csengelei Községi SE: örömmel mennek ki a pályára

A Csongrád megyei utánpótlásbázisokat bemutató sorozatunk e heti részében a Csengelei Községi Sportegyesülethez látogattunk el.
Csongrád megye legészakibb települése Csengele. Sokáig zsákfalu volt, hiszen tíz évvel ezelőttig nem épültek aszfaltos átkötőutak Bács-Kiskun megyébe, a legközelebb fekvő Kiskunmajsára vagy Jászszentlászlóra. Így aztán a település könnyen kieshetett a látószögünkből, és előfordulhat, hogy valaki nem tudja, de ettől még tény: a Csengelei Községi SE 1991. szeptember 12-én alakult, azaz nemrég ünnepelte huszadik évfordulóját.

– Az első időkben a labdarúgás mellett még volt szakosztálya a tollaslabdásoknak és a hobbi autósportosoknak is, ám mára csak a futball maradt – emlékezett vissza a kezdetekre az azóta is elnök, egykor játékos Kun-Szabó Tibor, akinek az édesanyja is a családi vállalkozás tagja: ő a szertáros.

A Csengele történetében akadt olyan időszak, amikor négyszer egymás után megnyerte a megyei III. osztályú labdarúgó-bajnokságot, ám pályagondok és az utánpótlás hiányosságai miatt nem válthatott osztályt. Ez viszont a nyáron megváltozott: remek, gondozott, ápolt pálya várja a vendégeket, az óvodásoktól az ifikig pedig megvan az a piramis, amely a megyekettes szerepléshez elengedhetetlen volt.

A megye utánpótlásbázisai (47. rész): Csengelei Községi SE
Népes a csengelei bázis: Kun-Szabó Tibor (középen, pirosban) élete a futball körül forog.
Fotó: Karnok Csaba

– Túlzás nélkül állíthatom, a megye egyik legszebb pályája a miénk. Az idelátogató csapatok is ezt erősítik meg, hiszen aki járt itt, az is azt mondja, az első háromban biztosan benne van. Tényleg öröm kijönni a pályára, főleg pénteken, amikor a hazaérkező kollégisták miatt annyian vagyunk, hogy nem férünk el – vélte Kun-Szabó. – A nagyméretű mellett van még egy húszszor negyven méteres, világítással ellátott pályánk, ahol heti rendszerességgel 55–60 játékosnak tartom az edzéseket kora délutántól estig.

A község a fekvése miatt csak önmagára számíthat, és ezzel nincs is gond, hiszen a polgármesterrel az élen az önkormányzat hathatósan segíti a futballcsapatot, az utánpótlásban pedig helyi gyerekek játszanak.

– Tíz éve kezdtük el kiépíteni az utánpótlást, amelyből ma már az ifi kinőtt. A cél egyértelműen az, hogy néhány éven belül a felnőttcsapatot helyiek alkossák. Tudtuk, hogy a nagyok most így szerepelnek majd, de az ifiknek a saját korosztályukban jobbak a fejlődési lehetőségeik a megyekettőben, mint a megyehárom felnőttben – jegyezte meg Kun-Szabó, aki a futball népszerűsítése érdekében, baráti alapon az elmúlt években olyan játékosokat csábított a településre, mint a negyvenszeres válogatott Urbán Flórián, az NB I-ben szerepelt Várszegi Richárd, Juhos Péter, a röplabdás Mészáros Dömötör vagy a futsalos Madarász János. – Lehiggadtam, kiegyensúlyozott az életem, szóval megváltoztam – tette még hozzá a csengelei mindenes.

És egy klubtörténeti rekord a végére: az U16-os serdülőcsapat a legutóbbi fordulóban 25–0-ra verte aktuális ellenfelét. Valami elindult Csengelén.

Olvasóink írták

  • 2. boboka 2011. október 14. 09:01
    „A szerkesztőnek: az első mondat nem helytálló, ugyanis Csengele nem a legészakibb település a megyében :)”
  • 1. boboka 2011. október 14. 08:55
    „egy 2000-es fős településen nagyon jó látni, hogy 50-60 gyerek kijár focizni szervezett körülmények között (jó pálya, normális mezek+labdák). Így kellene nagyon sok településen....
    Gratula, csak így tovább”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szijjártóék nyertek az EHÖK ellen

Négygólos vereséget szenvedett a Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivővel felálló Dunakeszi… Tovább olvasom