Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

Cserhalmi Julianna: Ez az együttes Péteré!

Vasárnap kora délután a földkerekség egyik legboldogabb sportvezetője volt Cserhalmi Julianna. Az akkor tapasztalt érzéseiről, a jelenről, a jövőről és a várva várt fedett uszodáról beszélgettünk a magyar kupát nyert Szeged Beton VE férfi pólócsapatának elnök asszonyával.
– Tegye a szívére a kezét, a Honvéd 6–3-as vezetésénél gondolt a kupagyőzelemre?
– Bevallom, kicsit féltem. Soknak tartottam a különbséget, de azt is tudtam, sok van még a meccsből, van esély felállni a padlóról. Azt gondoltam, ha sikerül kiegyenlítenünk, nem lehet másé a kupa, csak a miénk.

– Készült a győztest megillető fürdőzésre. Vitt magával váltóruhát?
– Természetesen. Azt gondolom, a siker megünnepléséből az elnök sem maradhat ki. Turzai Gabi „segítségével" landoltam a vízben. Bár nem vagyok valami nagy úszó, attól azért nem kellett tartanom, hogy belefulladok. Mellúszásban elég jól bírom, háton most tanulgatok. Azt azért megjegyezném, ruhában nem olyan egyszerű.

Cserhalmi Julianna Vincze Balázzsal örült a döntő után. Fotó: Karnok Csaba
Cserhalmi Julianna Vincze Balázzsal örült a döntő után.
Fotó: Karnok Csaba

– Amikor megláttam a vízben, beugrott 2009 áprilisa, amikor a csapat a LEN-kupa-győzelmet ünnepelte. Akkor még férje, a klub akkori elnöke, Körtvélyessy Péter élvezte ruhástól a vízben a siker minden ízét.
– Most is neki kellett volna a fiúkkal együtt úsznia a medencében. Éveken át építette ezt a csapatot, rengeteget tett a szegedi férfi pólóért. A jelenlegi csapatnak is ő állította még össze a költségvetését, ő igazolta a vezetőedzőt, az új játékosokat. Ez az együttes Péteré, a jövő évi is és az azt követő is az övé lesz. Nagyon jólesett, hogy a fiúk neki ajánlották ezt a csodás sikert, hogy a városháza előtti ünneplést szervezők is gondoltak rá. Négy nappal a kupadiadalunk előtt az Egert fogadtuk a BL-ben. A harmadik negyedben járt a mérkőzés, amikor elbőgtem magam. Az jutott eszembe, drága Péterem mit nem adott volna azért, hogy lássa, mennyire magabiztosan verjük a bennünket korábban oly sok leckében részesítő Egert.

Ellopták Baksa érmét

Kellemetlen meglepetésben volt része a finálé után a kupagyőztes Szeged Beton kapusának, Baksa Lászlónak. Amíg tusolt, a fürdőköpenyének zsebéből ellopták a néhány perccel korábban kapott aranyérmét. „Három, számomra ismeretlen volt még a zuhanyzóban, amíg én áztattam magam, az egyikük eltulajdonította a medált. Mit mondjak, nem volt valami jó érzés, amikor ezzel szembesültem. Van a lakásomban egy polc, azon gyűjtöm a számomra oly kedves sportdíjaimat. Ez az arany nagyon hiányzik onnan..." – mondta el lapunknak a kapus, aki még fizetni is hajlandó lenne a medálért.

– Hivatalosan augusztus elején választotta meg a közgyűlés a Szeged Beton elnökének. Gondolta volna, hogy az azóta eltelt alig több mint három hónapban ennyire sikeres lesz az együttes?
– Minden képzeletet felülmúlóan teljesít a csapat, nem hiszem, hogy lett volna ember, aki a nyáron megjósolta volna, hogy az eddigi 23 tétmeccsünkből 21-et megnyerünk, csupán kétszer ikszelünk, megnyerjük a magyar kupát, a BL-ben bejutunk a főtáblára, ott két forduló után százszázalékosak vagyunk, az OB I-ben pedig vezetjük a tabellát. Több mint csodálatos! Azon van most mindenki, hogy ezt a párját ritkító sorozatot a lehető legtovább vigyük el, de azzal is tisztában vagyunk, hogy egyszer mi is kikapunk.

– Mi a csapat sikereinek titka?
– Egy tehetséges és jó gárda találkozott egy tehetséges és jó edzővel. Vincze Balázs nem tud olyat kérni a fiúktól, amit ne csinálnának meg. Tudják magukról a srácok, hogy jók, és ezt el is hiszik.

– Nagyon hiányzik már egy fedett uszoda Szegednek. Ez a csapat megérdemelné.
– Igen. Ez a gárda az újszegedi sportuszodából mindent kihozott, egyszerűen kinőtte a sátrat. Ilyen körülmények közepette a nemzetközi meccsek megtartása egyre komolyabb sportdiplomáciai feladat. Szerencsére van rá esély, hogy végre legyen fedett uszoda, egyelőre az előtanulmányokat végzik.

– Az interjú elején beszélgettünk a fürdőzéséről, zárjuk is azzal. Mikorra tervez hasonlót?
– A bajnoki aranyérem megszerzésekor, illetve ha bejutunk a final fourba a Bajnokok Ligájában.

Olvasóink írták

  • 1. Yucca 2011. november 15. 15:04
    „Hát ez az érem-ellopás elég gusztustalan, akárki tette is. Ilyet még nem is hallottam! Laci, remélem sikerül pótolni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Súlyemelés: Nagy Péter esélye

Nagy Péter, a Szegedi Lelkesedés SK súlyemelőjének teljesítményét, a vb-n elért 8. helyét nem csak… Tovább olvasom