Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Csillagos ötös Janicsnak

A kajakos és kenus válogatott szövetségi kapitánya, Angyal Zoltán elégedetten nyilatkozott a poznani Európa-bajnokságon szerepelt szegediekről.
Egységben az erő: Janics (balra) és Kovács extraklasszisa a vb-n is három aranyat érhet Fotó: Frank Yvette
Nyolc versenyzővel képviselte magát a Démász-Szeged a poznani kajakos és kenus Európa-bajnokságon. A szövetségi kapitány, Angyal Zoltán elégedetten nyilatkozott róluk tegnap.

– Az olimpiai számok bármely világeseményen a leginkább előtérben lévők – mondta a szakember. – Két arany-, öt ezüst- és egy bronzérmet, összesen negyvennyolc pontot szereztünk ebben a kategóriában, és ez így csodálatos eredmény. Minden olimpiai számban döntősök, és ott pontszerzők voltunk. Ezzel a közelgő, zágrábi vb-n is kiegyeznék. Összességében elégedett vagyok, mert ismét erős csapatunk van.

A szakembert ezek után arra kértük, értékelje 1-től 5-ig a szegedieket.
– Négyesnél rosszabbat senkinek sem adnék, egyedül Keresztesit nem osztályoztam, de ezt megindoklom. Nézzük!

Janics Natasa: 5* (három első hely: K2 1000, 500 és 200 m)
– Róla csak a legjobbakat tudom mondani. Ezren ugyan egy kicsit megbillentek, de így is nyertek, a másik két számban, ötszázon és kétszázon pedig leigázták a mezőnyt Kovács Katival.

Sík Márton, Csamangó Attila: 5 (4. hely: K4 500 m)
– Az ötszázas kajaknégyes összeállítása miatt kaptam hideget-meleget, de az egység bizonyított. Beszéltem a srácokkal: álmukban sem gondolták, hogy ilyen kiválóan teljesítenek. A szívem szakadt meg, annyira sajnáltam kettejüket, amikor a párosuk kétszázon beborult.

Vajda Attila: 4 (4. hely: C1 1000 m)
– A teljesítményével kapcsolatban voltak észrevételeim, amelyeken szerinte is kell javítani. Jó agyú, lelkes, elszánt versenyző, csak rutinos sztár, így Dittmer, vagy Opaljev verte meg. Ráadásul úgy, hogy az előtte végző háromnak jobbos lapátolók révén kedvezett a széljárás.

Hüttner Csaba, Fürdök Gábor: egyaránt 4 (két 6. hely: C4 1000 és 500 m)
– A két hatodik helynél többre hivatottak. Mindössze egy hetük volt a kvartettben összeszokni, ez pedig kevésnek bizonyult. Végig a sűrűben kenuztak, de a mezőny megfiatalodott, ezáltal erősebb is lett.

Joób Márton: 4 (6. hely: C4 500 m, 7. hely: C4 200 m)
– Ugyanaz a kategória, mint Fürdökék: nem volt elég idejük összeszokni. A vb-négyesekben kulcsfigura lesz, ráadásul többet is tudnak majd együtt készülni. Meg kell találni Marci helyét az egységekben, mert az azért látszott, hogy a kétszázas hajót nem igazán tudta kormányozni.

Keresztesi Alexandra: nincs osztályzat (6. hely: K4 1000 m)
– Az általam menedzselt hajóban kapott szerepet, kaptam is érte mindent, ezért nem osztályoznám a produkcióját. Ügyes, tehetséges lány, de ebben a mezőnyben még nincs az elején. Nem rontott el semmit a négyesük, ennyit tudott most ez a fiatal egység.

Az átlag tehát mindenképp örömteli: a három ötös és a négy négyes átlaga 4,43. Soha rosszabbat!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A 32 közé jutott a Makó az MK-ban

Battonya–Makó FC 1–2 (1–2)
Labdarúgó Magyar Kupa-mérkőzés a 64 közé jutásért.… Tovább olvasom