Délmagyar logó

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 10°C | 20°C Még több cikk.

Csipetcsapat, csodacsapat

Remek teljesítménnyel rukkoltak elő a Muréna Szegedi Úszó- és Búvárklub versenyzői a lengyelországi junior Európa-bajnokságon. Kosara Géza két számban is első lett, emellett Gruber Kornéllal egy váltóban két harmadik helyet is elértek, illetve Ladányi Réka ezüstérmet szerzett Szczezinben.
Talán nem meglepő, de már megszoktuk, hogy a Muréna Szegedi Úszó- és Búvárklub versenyzői jól szerepelnek, bárhol, bármilyen eseményen részt vesznek, kiváló eredményt érnek el. Nem maradt el a bravúros teljesítmény most sem, a lengyelországi junior Európa-bajnokságon, Szczezinben szerepeltek eredményesen. Két arany-, egy ezüst- és négy bronzérmet szereztek Kanyó Dénes tanítványai. A magyar válogatott legeredményesebb klubja volt a szegedi, Kosara Géza, Ladányi Réka és Gruber Kornél tovább öregbítette az egyesület hírnevét.

– Húsz éve nem szerepeltünk ennyire eredményesen, 1993-ban Savanya Norbert és Bozsó Bea szerzett utoljára ennyi érmet. Tudtam, hogy jók lesznek a tanítványok, az óra az edzéseken ezt mutatta. Nagy boldogság ez, hiszen beérett a munka, bejött, hogy váltottunk a felkészülésben, minden jó húzásnak bizonyult – nyilatkozta a világbajnok vezetőedző, Kanyó Dénes.
Kosara Géza 1500 méteren és 800 méteren bizonyult a legjobbnak. Élete eddigi legnagyobb sikerét érte el.

A sikercsapat: Kosara (balról), Ladányi, Gruber és Kanyó edző. Fotó: Frank Yvette
A sikercsapat: Kosara (balról), Ladányi, Gruber és Kanyó edző.
Fotó: Frank Yvette

– Erre tettem fel mindent, lettem magántanuló, ezért edzettem. A hosszabb távon 800 méterig együtt haladt a mezőny. Nem a legnagyobb tempóban, ekkor gondoltam egy merészet, robbantottam, megléptem a többiektől. A hajrát is jól bírtam, legalább 20 métert rávertem a második helyezettre, a tavalyi elsőt pedig több mint egy medencével megvertem. A nyolcszázat is jól bírtam erővel, itt jóval nagyobb volt a harc, de sikerült nyernem. A két váltóbronz pedig ajándék volt. Nagyon örülök a sikernek, ez erőt ad a folytatáshoz – nyilatkozta a friss kétszeres Eb-első, Kosara Géza.

Ladányi Réka 100 méteren a második lett, 200-on pedig negyedik.

– Persze hogy bíztam a jó szereplésben, de csak titkon reménykedtem abban, hogy sikerül érmet szereznem. A döntőben a hármas pályán úsztam, míg magyar csapattársam a nyolcason, így nem láttam. Egy másodpercet vert rám, talán ha a közelemben vagy mellettem úszik, akkor sikerülhetett volna megelőznöm. De ez az ezüstérem is szépen csillog, nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megszereznem – vette át a szót Ladányi Réka.

A szegedi csapat legfiatalabb tagja Gruber Kornél. A makói születésű búvárúszó élete első nemzetközi érmeit nyerte a váltó tagjaként.

– Két harmadik hely Gézával egy csapatban a termésem az Eb-n, ami számomra nagyon nagy dolog. Egy biztos: most már az a célom, hogy egyéniben is megszerezzem az első érmeimet egy nagy nemzetközi versenyen – fejezte be az Eb-értékelést Gruber Kornél.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lékó: egyedüli veretlen

A szegedi Lékó Péter döntetlennel zárta kedden a pekingi sakk Grand Prix-versenyt, amelyen így… Tovább olvasom